İskilip'in talepleri DSİ'de

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İskilip İlçe Başkanı Yusuf Kaya ile Ankara'da DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Alp’le görüştü.

16 Kasım 2021 Salı 23:41
İskilip'in talepleri DSİ'de

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Yusuf Kaya ile Ankara’da DSİ 5. Bölge Müdürü Murat Alp’i makamında ziyaret etti.

Milletvekili Kavuncu ziyarette, il, ilçelerde yapılan, devam eden ve başlayacak olan projeler başta olmak üzere, Çorum tarımını yakından ilgilendiren DSİ yatırımlarını müzakere ettiklerini, bölgenin tarımsal problemlerini ve çiftçilerin karşılaştığı sorunları çözüme kavuşturmak için nelerin yapılabileceği üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını açıkladı.

Kavuncu, yaptığı açıklamada görüşmeye ilişkin şu detayları paylaştı:

AK Parti İlçe Başkanımız Yusuf Kaya ile DSİ Bölge Müdürümüzle yaptığımız görüşmede, İskilip ilçemizde isale hattı ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanılan, Derekargın Sulama projesinin 2022 yılı içerisinde tamamlanması konusunda fikir birliğine vardık.

Ayrıca Yukarıörenseki, Kayaağzı, Karmış, Yenice, Kutluözü göletleri projelerinin yatırım programına alınması ve İskilip Meydan Çayı üzerine gölet yapılması taleplerimizi ilettik. Söz konusu taleplerimizin 2022 yılı proje yatırım programına alınması, bahar aylarından itibaren çalışmalara başlanılması konusunda mutabık kaldık.

Diğer taraftan ilimizdeki çok önemli DSİ yatırımlarından ve bölgemiz tarımsal kalkınmasına büyük katkılar sunacak olan Tımarlı Sulama projesi konusundaki büyük destekleri için bölge müdürlüğümüz çalışanlarına ve kesintisiz başarılı saha çalışmaları nedeniyle yüklenici müteahhit firma yetkilisine teşekkürlerimizi ilettik."

Milletvekili Kavuncu, İklim krizi ile her geçen gün daha da stratejik bir hal alan kuraklık ve su tasarrufu gibi konuların günümüzün en büyük problemlerinden birisi olduğunu, bu kapsamda Çorum'da sulanabilir arazilerin suya kavuşturulmasının en önemli gündem maddeleri arasına yer aldığını belirterek, “Çorum tarımsal arazi büyüklüğü bakımında 81 il arasında 9. sıradadır. Şu anda Çorumda sulanabilir arazilerimizin %48’i sulanmakta olup, mevcut devam eden projelerin tamamlanmasıyla bu oran %79’a yükselecektir. Çorum’da  sulanan tarım alanlarını daha da yukarılara  çıkararak çiftçilerimizin gelirlerinin artırılması için el birliğiyle çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Değerli Bölge Müdürümüze yakın ilgi, alâka ve kolaylaştırıcı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

Son Güncelleme: 17.11.2021 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
diriliş 2021-11-17 11:38:10

yenice köy sulama göletine önem verilmeli orası degerlendirilmeli .birde iskilip çetmi sipahi köyünde bosa akan koca cay için de sulama göleti yada baraj yapılabilir. içme suyu ve sulama için kullanılabilir. sayın yetkililer buralar önemli.

Avatar
SEÇMEN 2021-11-17 14:26:23

İLçemizden geçen çaylar ıslah çalışmaları hızlandırılmalı. Yağmur sularının birikimi ve değerlendirilmesi konusunda çözümler üretilmelidir. çalar temizlenmeli. ÇAYLAR TEMİZLENMELİDİR.

Avatar
Hüseyin kayılı 2022-02-16 22:09:32

Son zamanlarda kuraklık nedeniyle arazilerimizin verimlerinin azalması ve köy halkının kuraklık sebebiyle köyden göçlerin artması oldukça fazla eğer ki bu göletler yapılırsa daha güzel bir köyler ve yeşil bir doğa verimli tarla bahçelerimiz olacaktır inşAllah

Avatar
Raşit çırak 2022-02-16 22:17:01

Yukarı ören seki köyü göletin inşaatı başlanaca ğı günü bekliyo kurak araziler can suyu bekliyo duyun ilgili yöneticilerimiz...