İsrail'e öfke!

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki hastaneye düzenlediği saldırının ardından Çorum'da vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları sokağa indi.

18 Ekim 2023 Çarşamba 10:05
İsrail'e öfke!

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki hastaneye düzenlediği saldırının ardından Çorum'da vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları sokağa indi.

İSRAİL HAYBER’İ SAKIN UNUTMA SLOGANI

Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edilirken, İsrail’e ise tepki gösterildi. Sık sık tekbirler getiren vatandaşlar, "Hamas’a selam direnişe devam", "Ümmet uyuma Filistin'e sahip çık", "İsrail Hayber'i sakın unutma" sloganları attı.

GRUP ADINA AÇIKLAMAYI CANDAN YAPTI

Grup adına bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İsrail’in Filistin’de ve Orta Doğu’da 1900’lü yıllardan ve kuruluşundan itibaren çok büyük katliamlar yaparak bölgeyi kana buladığını söyledi. Candan, “Duyduktan sonra insanlığımızdan utandık, utanır hale geldik. Bunu kendimize izah edememenin çaresizliği içerisinde kendimiz adeta sokağa attık. Hiçbir hukuk tanımadan, hiçbir kural tanımadan adeta sadece Filistinlilere değil sadece Müslümanlara değil bütün insanlığa meydan okurcasına bir hastaneyi bombalamak, böylesine büyük bir katliama girişmek sadece İsrail’in yapabileceği birşeydir. Bu anlamda artık sözün bittiği yerdeyiz. Ne yapılırsa yapılacak. Sadece İslam alemi değil bütün vicdanlı insanların harekete geçmesi lazım. Bu iş artık kınama ile, uyarı ile, ikazla olacak iş değil. İsrail sadece güçten anlar onlara anladığı dilden konuşmanın zamanı geldi” dedi.

SON SÖZÜ KUR’AN-I KERİM SÖYLEDİ

Basın açıklaması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından sona erdi. Açıklamaya Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de katıldı.

Son Güncelleme: 18.10.2023 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-10-18 11:44:22

Sağduyulu protestolar son derece haklı ama protestolarda emniyet güçlerimize saldıran şımartılmış bir kitle de var. O kitlenin gözaltına alınıp Hamas saflarına gönderilmesi gerekmektedir. Polisimize saldırmak nedir

Avatar
Söz Bir... 2023-10-18 15:53:48

Katil israil, anladık savaşıyorsun da hastaneyi vurmak neyin nesi. Bu kadar mı insalıktan çıktın. İnsanlar bu kadar açımasız olamaz, bu kadar açımasızlık ancak sırtlanlara yakışır, sende bir sırtlan olmuşsun.

Avatar
Çorumlu 2023-10-19 07:45:02

Bazı karaktersizler var. Her şeyde asıl trajediyi görmeyip kıyıdan köşeden mevzuları mesele yapıyorlar. Mesela ahmet ismindeki yorumcu gibi. İşiniz gücünüz laf sokmak.

Avatar
Corum 19 2023-10-19 08:08:57

2.dunya savasinin ve tarihteki yahudi katliamlarinin diyeti olarak filistinin bogrune hancer sokularak bu serefsizlik baslatilmistir butun itliklerin nedeni israil devletinin kurulmasi ve islam dunyasinin bos nutuklarin otesine gecemeyisidir yahudiye satilanlara yaziklar olsun