İşte kademeli normalleşme takvimi

İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika genelgesi... Kademeli normalleşme takviminin detayları

16 Mayıs 2021 Pazar 11:37
İşte kademeli normalleşme takvimi

Kademeli normalleşme kapsamında alınan yeni kararlar İçişleri Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs saat 05.00 itibariyle sona erecek tam kısıtlama dönemi sonrası başlayacak kademeli normalleşme takvimini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, "14 Nisan 2021 tarihinden itibaren kısmi kapanma, 29 Nisan 2021 tarihinden itibaren tam kapanma tedbirleri hayata geçirilmiştir. Gerek kısmi kapanma ve tam kapanma döneminde alınan tedbirlerle sosyal izolasyonun artırılması gerekse aziz milletimizin tedbirlere uyum noktasındaki sağduyulu ve fedakârca yaklaşımı sonucunda günlük vaka, hasta ve ağır hasta sayılarında ciddi bir düşüş yaşandığı kamuoyunun malumudur.

Öte yandan hep birlikte elde edilen bu başarının sürdürülmesi, salgının yayılımının kontrol altında tutulması ve yeniden ivmelenen aşılama faaliyetleri ile birlikte kalıcı normalleşmenin sağlanması için salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek önümüzdeki kademeli normalleşme sürecinde de son derece önem taşımaktadır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve salgının seyrinde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ten 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’e kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıdaki tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiği değerlendirilmiştir" denildi.

Son Güncelleme: 16.05.2021 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süslü Sülü 2021-05-16 18:55:14

Sacma sapan bir takvim. Insanlari asilayadiginiz surece bu kisitlamalar hicbir ise yaramayacaktir. Bosuna insanlari kandirmayin. Gidin bi yerlerden para bulun asi alin , insanlari asilayin. Oyle 2 gun kisitlama ile bu is olmaz. Insanlari bunalttiniz iyice. Esnaf bitti.

Avatar
Aynı tas aynı hamam 2021-05-16 13:01:00

Bu böyle gider turistlere yaranmak asıl kaygı olduğu sürece

banner165