Kadın Vekillerden 28 Şubat açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve 26. Dönem AK Parti Kadın Milletvekilleri, mecliste 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptılar.

28 Şubat 2016 Pazar 15:30
 Kadın Vekillerden 28 Şubat açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve 26. Dönem AK Parti Kadın Milletvekilleri, mecliste 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptılar.

Kadın Milletvekilleri adına açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, 26. Dönem Ak Partili kadın milletvekilleri olarak, millet iradesine aykırı her türlü hukuksuzluğa, hep beraber karşı çıkacaklarının altını çizdi.

Kadın milletvekilleri olarak bir daha 28 Şubatlar yaşatılmaması için çaba göstereceklerini bildirmenin haklı onurunu yaşadıklarını belirten Benli, “28 Şubat tarihinde bir defa daha Kamuoyuna deklare etmek üzere huzurunuzdayız. İl dışında yada görevli olduğu içim katılmayan kadın vekillerimiz dışında hepimizin Mecliste bu açıklamayı yapmak bizim için önemli çünkü 28 Şubat 1997 tarihinde alınan kararlar sonrası gerçekleştirilen postmodern darbe, “Bin yıl sürecek” iddiasıyla “irticayla topyekûn mücadele” başlığı altında, toplumun değişik kesimlerine karşı pek çok mağduriyet gerçekleştirdiği gibi, Meclis çatısı altında “Bu kadına haddini bildirin” ifadeleriyle halkın seçtiği bir milletvekilinin dahi görev yapmasını engellemiştir” dedi.

28 Şubat kararları  alındıktan sonra kadınların birçok mağduriyet yaşadığını dile getiren Benli,” Başörtülü kadınlar inançları nedeniyle eğitim, çalışma, siyasal yaşamın içinde bulunma haklarından yoksun bırakıldıklarında, hatta hastanelerden bile geri çevrilip sağlık hizmeti alamadıklarında, meşru hükümet devrilip halkın iradesi yok sayıldığında, yüzlerce vakıf ve dernek hakkında kapatma davası açılıp, özel işletmeler “yeşil sermaye”adı altında fişlendiğinde, imam hatip liselerinin ortaokulları kapatılıp, katsayı uygulaması ile üniversiteye gitmelerinin önleri kesildiğinde, sadece her biri canımızı yakan mağdurlar değil tüm Türkiye zarar görmüştür” ifadelerini kullandı.

Başörtülü kurucuları olduğu için Anayasa Mahkemesi’ne şikayet edilen hatta hakkında kapatma davası açılan, cumhuriyet mitingleri ile devrilmeye çalışılan, e-muhtıraların muhatabı olan AK Parti’nin, milletinden aldığı güçle bütün vesayet odaklarını ortadan kaldırdığını belirten Benli, AK Parti’nin tüm Türkiye’ye zarar veren yasak ve ayrımcı uygulamalara son verdiğini söyledi.


Benli, "Bundan sonra bize düşen, elimizden geldiğince kalan yaraları sarmak ve Yeni Türkiye’de asla kimsenin ayrımcılığa uğramayacağı bir gelecek için çaba göstermektir. Millet iradesinin yok sayıldığı 28 Şubat postmodern darbesini tarih önünde mahkum ediyoruz. Bir kere daha, benzer süreçlerin yaşanmaması için hep beraber mücadele edeceğimizi tekrarlıyoruz. Bunun için insan olma onurunu önceleyen sivil bir anayasa için herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 28.02.2016 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165