‘Kanatlı Eti’ açıklaması

ÇESOB Başkanı Recep Gür, et dönerde kanatlı eti kullanıldığına dair yapılan yayınlar üzerine bir açıklama yaptı.

14 Ekim 2019 Pazartesi 14:22
‘Kanatlı Eti’ açıklaması

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Gıda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan hileli ürünler listesi ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Gür, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde ürünlerde taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1.211 parti ürünün bakanlık internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulduğunu hatırlattı.

Gür, Çorum’dan da ürünlerinde hile kullanan14 işletmenin yer aldığı listenin açıklanmasının ardından bazı yerel internet haber sitelerinde konunun abartılarak sunulmasının Çorumlu esnafları zan altında bıraktığını kaydetti.

Haberlerde işletmelerin at, eşek ve domuz eti kullanıyormuş gibi servis edilmesinin zaten zor günler geçiren esnafı zan altında bıraktığını vurgulayan Recep Gür, Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü’nün 2018 yılının Mart ayında yaptığı rutin denetimde bazı işletmelerden tavuk döner bıçağı ile et dönerden numune alınması sonucu tutanak tutulduğunu, bunun sonucunda sadece ürünlerde kanatlı etine rastlanıldığını söyledi.

Söz konusu haberlerde servis edildiği gibi Çorumlu işletmelerin hiçbirisinin ürünlerinde at, eşek ve domuz eti kullanmadığını ve vatandaşların gönül rahatlığı ile ürünleri tüketebileceklerini kaydeden Gür, Çorumlu esnafı zan altında bırakmanın vebalinin ağır olacağını söyledi.

Ürünlerinde kanatlı eti çıktığı belirlenen işletmelere de seslenen Recep Gür, et döner için kullanılan bıçağın tavuk dönerde kullanılmamasını ve işyerlerinde gıda hijyen kurallarına uyulmasını tavsiye ederken, ürünlerde kanatlı eti kullanılıyorsa şayet bu gibi hilelere de kesinlikle başvurulmamasını istedi.

ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum’u seven, şehrinin geleceğini düşünen basın yayın kuruluşlarına da haberleri sunarken daha dikkatli olmalarını tavsiye etti. Gür, ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden konuya ilişkin detaylı açıklama beklediklerini de sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 17.10.2019 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2019-10-14 14:32:40

14 işletmenin bütün numuleri aynı bıçakla mı alınmış.

Misafir Avatar
;Bay Bilen.! 2019-10-15 08:24:24 @Kenann

Evet bütün nümuneler heralde aynı bıçakla alınmış. Diğr firmalarda benzer açıklamalar yapmaya başladı. Milleti enayi yerine koymaya akılları ile dalga geçmeye başladılar. Usulune uygun numune? bu nedemek onu anlayamadım. Ne biliyim ben gönderdikleri numunenin tezgahta satılan ile aynı olduğunu?
Koskoca Bakanlık yalan söylüyor yani onu demeye getiriyorlar.!

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vay Recep 2019-10-14 16:10:48

Peki, kırmızı et diye kaatlı et satanlara söyleyeceğin bir şeyin yok mu? Hep korumaya geçmişsin. yapanlara hiç söz etmemişsin.

Avatar
Batuhan 2019-10-14 15:04:31

Yaw he he köftelere de tavuk eti yanlışlıkla girmiştir.

Avatar
cafer 2019-10-14 14:38:17

Başkanım alınan numuneyi miligramla mı alıyorlar ki tavuk bıçağı ile alındı da etkisi oldu şöyle oldu böyle oldu olsun.yenilenen numune neden aynı gün alınmadı? tamam insan sağlığına zararı olmayabilir ancak insanları kandırmaktır. hile katmaktır. et yiyecek et yer tavuk yiyecek tavuk yer karışık yiyecek karışık yer.ama ınsan ne yediğini bilir..

Avatar
çorumlu 2019-10-14 16:26:06

sayın başkan,müşteri et döner yemek istediğini söyleyecek siz 2. bir bıçak almamak için tavuk döner kestiğiniz bıçakla et kesip müşterinize bunu sunacaksınız ve bu durumu normal bir davranış olarak yansıtacaksınız.Bu durum işletmelerin hijyen standartlarının da yetersiz olduğunun bir göstergesidir.
Umarım bu kontroller ve bunların sonuçları işletmeler tarafından iyice anlaşılıp vatandaşa en kaliteli hizmeti sunmak için bir sebep olur.

Avatar
:)))) 2019-10-14 19:53:00

Kandırılma seviyemiz bu kadar mı? Köfte döner bıçağıylamı hazırlanıyor??Birde rapor niye okunmuyor

Avatar
Bay Bilen.! 2019-10-14 16:16:14

Biz kime inanacağız?

Avatar
Güldürme Adamı Gür 2019-10-14 17:07:58

Bu yanıta kendisi de inanmıyor. Bakmayın öyle dediğine. Çorum halkı gözünü açsın. Ne yediğini bilsin. Devlet de devletliğini bilsin, bunlara haddini bildirsin. YETER!

banner165