Kapatılan 2 pazar yeniden açılmalı

CHP yöneticileri pazarları ziyaret etti, kapatılan çarşamba ve salı pazarının yeniden açılmasını istedi.

27 Eylül 2020 Pazar 14:15
Kapatılan 2 pazar yeniden açılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Salı ve Çarşamba pazarlarının koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanması üzerine alışveriş yapmak isteyen vatandaşların diğer günlerde kurulan pazar yerlerine akın ettiğini belirterek, bu durumun virüs salgınının daha fazla yayılmasına neden olabileceğini söyledi.

Tahtasız, Salı ve Çarşamba günleri kurulan pazarların tekrar açılmasını istedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, il yöneticileri ve Gençlik Kolları yöneticileriyle birlikte Cumartesi Pazarında incelemelerde bulundu.

CHP heyeti pazarcı esnafı ve vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinledi.

Vatandaşlar ve pazarcı esnafı, Salı ve Çarşamba pazar yerlerinin Covid-19 kapsamında kapanması dolayısıyla diğer pazarlarda aşırı kalabalık oluştuğunu dile getirdiler.

Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşların pazarlardan kış hazırlığını yapmaya çalıştığını söyleyen CHP İl Başkanı Tahtasız, “Açık pazarlarda aşırı kalabalık dolayısıyla bulaş riski daha da fazlalaşmaktadır. Tedbirler alınarak kapanan pazar yerlerinin açılması yoğunluğu azaltacak ve vatandaşlarımız bu ekonomik krizde kış hazırlığını bir nebze olsun giderebilecektir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-09-27 16:49:03

Allah bu ülkeyi senin genel başkanının korona önlemlerinden korusun..

Avatar
adsız 2020-09-27 19:36:03

Haklı bir istek.Evet çarşamba ve salı pazarı açılmalı.Çorum'a en eski pazarlarında olan çarşamba pazarı niye kapatılırkı.Al önlemini maskeyle maske sosyal mesafeye mesafe aç kardeşim.Diğer pazarlar tıklım tıklım ne sosyal mesafe var ne tedbir.Her kapıda bir görevli yazık gelenin ateşini ölçmeye çalışıyor.İçeriye gireni sayipta metre kare hesabı yapacak durumu yok.Yapanda yok zaten.Özellikle çarşamba pazarı açılmalı.

Avatar
çorum19 2020-09-27 15:17:10

bir ay önce pazarcılar maske takmazsa ve pazarlar kapatılırsa ağlamasınlar demiştim. işte sonucu bu. maske takmazsanız hem pazarcı jem vatandaş kaybeder. müşteriler maskeli ama pazarcı halen maskesiz.

Misafir Avatar
Maskeli pazarlar 2020-09-27 17:00:45 @çorum19

Maske takılmayan pazarlar her iki pazar mı?Diğer pazarlarda satış yapan pazarcılar maske takıyor,salı ve çarşamba pazarında tezgah açan pazarcı esnafı mı maske takmıyor?Diyelim ki maske takmada sorun var?Belediye zabıtaları ve güvenlik görevlileri ne iş yapıyor?Bu işin içinde farklı bir yaklaşım var.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Dursun 2020-09-27 15:30:44

tahtasız siyaset yapmak için konuşuyor. Güya pazarcıları savunacak. Pazarda kurallara uymayan ve Kovidli olduğu halde satışa devam eden esnafı korumak için halka karşı iş yapılmaz.