Karabağ’dan sonra şimdi Filistin için eylem zamanı

Çorum İnsani Değerler Platformu (İDP) düzenlediği eylem ile İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma tepki göstererek;

08 Ekim 2023 Pazar 19:26
Karabağ’dan sonra şimdi Filistin için eylem zamanı

Çorum İnsani Değerler Platformu (İDP) düzenlediği eylem ile İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma tepki göstererek; “Şimdi Karabağ’dan sonra Filistin’de eylem zamanı.” Dedi.

IDP tarafından Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklaması eylemi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İnsani Değerler Platformu (İDP) Dönem Sözcüsü Raif Korkmaz, “Bizler Çorum’un sivil toplum kuruluşları olarak mazlum Filistin halkının 75 yılı aşan haklı mücadelesinin ve davasının yanındayız” dedi.

İşte o açıklama:

“Bizler Çorum’un sivil toplum kuruluşları olarak mazlum Filistin halkının 75 yılı aşan haklı mücadelesinin ve davasının yanındayız.

EMPERYALİT BATININ UTANMAZLIĞI

Emperyalist Batılı ve Doğulu ülkelerin özelde Müslüman halkların genelde de tüm insanlığın sahip olduğu her türlü değere yönelik utanmaz saldırılarının halen devam ettiği bugünlerde, Filistin halkının kendi topraklarının bağımsızlığı için vermiş olduğu mücadele insanlığın yüz akı bir mücadeledir.

ÜMMETİN BAĞRINA HANÇER

1948’de ümmetin bağrına adeta bir hançer olarak saplanan Siyonist İsrail Devleti üzerinden Batılı ve Doğulu emperyalistlerin İslam coğrafyasına yönelik işgal ve soygun uygulamalarına karşı direniş göstermek, vatanını, milletini, geleceğini savunmak herkesin en doğal hakkıdır.

FİLİSTİN TOPRAKLARI HER DİN İÇİNDOKUNULMAZ

Kadim Filistin toprakları sadece Müslümanlar için değil, diğer din mensupları için de dokunulmaz olmalı, bu toprakların kadim sakinleri, diğer tüm milletler gibi özgür ve bağımsız yaşayabilmelidir.

FİLİSTİN VE ORTA DOĞU HUZUR BULMADI

Tarihen sabittir ki, Osmanlı’dan sonra ne Ortadoğu coğrafyası ne de Filistin huzur bulmadı. Ancak son yıllarda ümmet yeniden kendine gelmeye başladı ve Afrika’dan Asya’ya her yerde bağımsızlığını talep etmeye, emperyalistleri teker teker ülkelerinden kovmaya başladı.

KARABAĞ’DAN SONRA FİLİSTİN İÇİN EYLEM ZAMANI

Türkiye olarak biz de 40 yılı aşkın bir süredir bize yüklenen terör belasını defetmeyi ve yeniden gönül coğrafyamızla iletişim kurmayı başardık. İslam coğrafyası artık eskisinden daha fazla bir ve beraber; birbirimize desteğimiz artık sadece dualarla sınırlı değil. Askeri ve stratejik işbirlikleri daha da gelişiyor. Bunun en son örneği Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasıdır ve artık Filistin için de eylem zamanı gelmiştir.

KUDÜS İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI

Kudüs yalnızca Müslümanların değil Hristiyanların ve Yahudilerin de, yani adeta bütün insanlığın da ortak mekanı ve mirasıdır. Kudüs ve Mescid-i Aksa tüm insanlığın özlemle beklediği evrensel barışın tesis edilebileceği esas zemindir.

SİYONİST ÇETE DEVLETİ İSRAİL

Siyonist çete devleti İsrail, iç siyasette daraldığı, hükümet bunalımları yaşadığı her dönemde kamuoyunu manipüle etmek için kadim Filistin yurdundaki Müslümanlara ve değerlerimize yönelik zulüm ve terör silahına sarılmaktan geri durmadı. Çoluk çocuk demeden binlerce mazlumun kanına girdi ve dünya bunları hep uzaktan seyretti.

Kendi vatanlarında sürgün hayatı yaşayan Filistinli kardeşlerimiz 1948’den bugüne değin, uygar dünyanın gözü önünde işkenceye uğratılıyor, haklarından mahrum ediliyor.

BU SAVUNMA BÜYÜK DİRENİŞTİR

Bugüne kadar Batı’dan almış olduğu sınırsız destekle tüm insanlığın ortak kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya, bir avuç toprağa, Gazze’ye ve toplama kamplarına sıkıştırılmış mazlum Filistin halkına yönelik onlarca, yüzlerce soykırım saldırısı gerçekleştiren Siyonist rejime karşı Hamas’ın ve diğer direniş unsurlarının gerçekleştirdiği savunma, sadece onların değil dünyadaki diğer Müslümanların da her zaman içinde yer aldığı bir büyük direniştir.

MUZAFFER OLACAKLAR

Emperyalistlerin güdümündeki küresel medya kuruluşlarının tüm dezenformasyon çalışmalarına rağmen aziz İslam milleti, kendisinin mümtaz bir üyesi olan Filistin halkının, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın bekçilerinin onurlu direnişini selamlıyor ve Rabbimizden onları muzaffer kılmasını niyaz ediyoruz.

MUTLAKA ÖZGÜRLÜK GELECEK

Filistin de, Kudüs de, Mescid-i Aksa da bir gün mutlaka özgürlüğüne kavuşacaktır. O gün insanlığın da barışa ve esenliğe kavuşacağı bir gün olacaktır.

SOYKIRIMI KINIYORUZ

Tüm benliğimizle, tüm yüreğimizle, tüm inancımızla mazlum ve mahrum Filistin halkının yanındayız; Siyonist çetenin emperyalist dünyayı arkasına alarak yaptığı alçak saldırı ve soykırımı lanetliyoruz.”

Son Güncelleme: 08.10.2023 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SEVİM KOŞ 2023-10-09 17:45:06

Unutmayın intihar saldırısını yapan Hamas

Avatar
Helal olsun 2023-10-09 22:13:13

Milletvekili olmadan önce bu tür etkinliklerde Erol bey muhakkak bulunurdu... Şimdi de ,milletvekili olmadığı için bulunmasını isterdim.