Kavuncu Bakan'la görüşünce...

Çorum’un Dodurga ilçesinde maden ocağının kapatılacağına yönelik söylentiler üzerine Milletvekili Kavuncu, Enerji Bakanı ile görüştü.

01 Eylül 2021 Çarşamba 19:48
Kavuncu Bakan'la görüşünce...

Çorum’un Dodurga ilçesinde maden ocağının kapatılacağına yönelik söylentiler üzerine AK Parti Çorum Milletvekili Erol kavuncu devreye girdi. İşçilerle bir araya gelen Kavuncu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, maden işçilerinin sorun ve taleplerini dinlemek üzere emekçilerle bir araya geldi.

Kavuncu yaptığı açıklamada, Dodurga’da yerin altından ekmeğini taştan çıkaran, alnının terini elinin ekmeğini yiyen kömür ocağında çalışan emekçi kardeşleri ile bir araya geldiklerini belirterek, şöyle dedi:

“Son günlerde Kömür ocağının kapanmasıyla ilgili söylemler üzerine endişelenen kardeşlerimizin haklı talepleri konusunda, işçi kardeşlerimizi dinleyerek, bu konuda yapılan çalışmalar ve gelinen nokta hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Sonuna kadar yanlarında olduğumuzu ifade ederek son gelişmeler hakkında bilgi verdik.

Alpagut Dodurga Linyitleri Kömür Ocağımızı işleten ODAŞ firmasının salgın döneminin etkisiyle gelen olumsuz koşulların yanı sıra maden ocağının modernizasyonu ve kömür rezervinden istenilen üretimin sağlanamaması gibi çeşitli nedenlerden dolayı maden ocağından beklediği verimi elde edemediği için işletmeyi bırakacağı ifade edilmişti.

Bölgemize üretimiyle katkı sunan, 400 işçimizi istihdam eden ve ilçemize, ilimize katma değer katan ocağın kapanmaması üretimin devam etmesi için bölge temsilcilerimizle Enerji Bakanımız Sn. Fatih Dönmez' e durumu ifade ettik. Sn. Bakanımızın firma yetkilileriyle görüşmelerini talep ettik. Sn. Bakanımız ODAŞ firma yetkilileriyle görüştüler.
Enerji Bakanımız Sn. Fatih Dönmez söz konusu işletmenin kapanmasına gönlünün razı olmayacağını ifade ederek; işletmenin faaliyetlerine devam edebilmesi için yapılması gerekenler ve ocağın mevcut durumunun iyileştirilerek; üretimin verimli hale getirilmesi konularında bürokratlarından bir rapor istediler. Gerekli talimatları bakanlık bürokratlarımıza verdiler.

AK Partimiz Dodurga'mızda alın terini elinin emeğini yiyen işçi kardeşlerimizin, halkımızın yanlarında olmaya devam edecektir.” 

Son Güncelleme: 01.09.2021 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2021-09-01 20:08:37

ne olur İskilip'e üniversite açın.. havaalanı yapın.. otoban yapın... mümkünse büyükşehir yapın.. İskilip'ten bir, radyoda şiir okuyan bayan iki, bu şehri terk etmeme sebep olacak..

Avatar
Corum 19 2021-09-01 23:06:37

Vay arkadaş ne iskilip mis

Avatar
İskilipden 2021-09-01 19:58:42

İskilip Meslek Yüksek Okulu açılacakmı?
İskilip e Yurt kur ihtiyacı mevcuttur.
Dikkate alınması gerekmektedir ihtilaç vardır

Avatar
Corum 19 2021-09-01 23:10:06

Kapanmaz oralardan kömür diye yanmayan zehir saçan taşı sosyal yardimlasmaya kim kakalayacak bir de üzerine yol taşıma parasını ta elazığdan kim ekleyecek kimlere verilmiş zamanında acaba

Avatar
Hitit19 2021-09-02 03:09:17

İnşAllah

Avatar
Çorum'lu 2021-09-02 08:33:49

Siyaset yalan, Siyasetçiler yalancıdır. Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı seçilmelidir. Çorum her zaman Üvey evlattır. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....