Kavuncu evlat nöbetine destek verdi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi AK Parti Çorum Milletvekili Erol kavuncu, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

08 Kasım 2019 Cuma 18:34

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelere ziyarette bulundu.


Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül’de oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi 67 günden beri devam ederken, ailelere destek ziyaretleri de devam ediyor. Son olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti. İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, ailelerle tek tek görüşerek çocuklarının durumu hakkında bilgi aldı.


Ziyaretle ilgili konuşan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye’nin annelerin yanında olduğunu söyledi. Yayman, “Devletimiz, partilerimiz güçlü, Allah izin verirse terörün, PKK’nın teröristlerin son bulması lazım. Bütün milletvekillerimiz ile biz buradayız. Biz TBMM’nin İnsan Haklarını İnceleme komisyonu olarak buradayız. Sizin acınız bizim acımızdır. Hem MHP’li hem İYİ Partili arkadaşların da biliyoruz ki kalbi burada. Evlat meselesi siyasetin üstündedir. Gündelik politikanın üstündedir. Bugün Diyarbakır cezaevini ziyarete geldik komisyon olarak buradan Elazığ cezaevine gideceğiz. Biz hep insan hakları partiler üstü bir meseledir dedik. İnsan hakkı, insanlık hakkıdır, bizim geleneğimizde çok güzel bir söz var, insanı yaşat ki devlet yaşatsın. Biz sizin mücadelenizin sonuna kadar yanındayız. Bizim isimlerimiz farklı olsa da kalbimiz Türkiye için, kalbimiz vatan için, kalbimiz milletimiz için atar. Biz insan hakları komisyonuyuz, hepimizin gözyaşlarının rengi aynıdır, kan grupları farklı olsa da ortak payda Türkiye’dir. Anaların çığlığını bütün dünya duydu. Burada siyaset yapmak, siyaset konuşmak için gelmedik, annelerin evlatlarına kavuşması için buradayız. Elimizden geleni yapacağız. Aileler için geldik” dedi.


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ise, parti ayrımı yapmaksızın hep birlikte burada olduklarını söyledi. Hakverdi, "Biz parti olarak, anaların acıları ortak diyoruz. Acılar yarıştırılmaz, biz analarımıza sahip çıkıyoruz. Diyoruz ki herkes evlatlarına kavuşsun, bu acıları yaşamasın. Anaların dertlerini beraber çözeceğiz. İnsan hakları komisyonu olarak geldik" diye konuştu.


‘BİZ KÜRDİSTAN DEĞİL EVLATLARIMIZI İSTİYORUZ’
Ziyarette konuşan evlatları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan acılı aileler ise, “Hepimiz çocuklarımızı istiyoruz, nereye kadar kaçacaklar? Biz CHP’ye seslendik, HDP’lilerle ittifak ettiniz dedik. Biz 67 gündür buradayız açıklama yapmıyorlar ve bizi tehdit ediyorlar. Benim oğlum nerede, keşke benim oğlum ölseydi, her perşembe gider mezarında dua okurdum. CHP bize destek versin istiyoruz. Herkes elini taşın altına atmalı. Kar da yağsa biz buradan gitmeyeceğiz. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Ben Kürdistan’ı istemiyorum, oğlumu istiyorum. Bunların emri olmadan hiçbir çocuk dağa çıkmıyor. Bizim terörle ilişkimiz yok, biz yavrumuzu istiyoruz. Yavrumuzu verin. Allah teröre lanet etsin. Ben yeğenimi askere gönderdim, teröre göndermedim. Kandil burasıdır” şeklinde konuştu.
Heyet üyeleri, ailelerle görüştükten sonra bölgeden ayrıldı.


İHA

 

Son Güncelleme: 08.11.2019 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu amir 2019-11-11 16:25:49

tabii canım öyle mütevazi ki cumhurun başına ulaşırsın ama kavuncuya na mümkün fotoğraf da fotoğtaf vekillik bu mu ya? biz ne çektik öğrenciyken taa o zamandan beri vekilliğe oynar sınıflara gelen siyasiler gelmeden neler yaşadık neler. bunlar da zamanı gelince anlatılacak!

Avatar
alihan 2019-11-09 00:49:28

kavuncu konu mankeni gibi duruyor

Avatar
Doktor 2019-11-14 17:52:49

Corumlu amir laf atmakla olmaz. Bi anlatsana Erol Hoca nasılmış. Haftada 1 dersimize gelirdi babacan adam, hafta 1 derse gelip unutulmayan hoca var mı? Biz unutmayız Allah razı olsun ondan. Erol Hocamın torpile ihtiyacı yok. Erol Kavuncu gibi bilgi dağarcığı olan çorumda sayılı insan var.

Avatar
@alihan a cevap 2019-11-09 12:18:50

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş:))) eleştiriye bak.. Erol Kavuncu dikkat edersen tüm programlarda mütevazı davranıyor başkaları gibi pireyi deve yapmıyor.. Ama sen de haklısın eleştirecek başka şey bulamayınca..

Avatar
Torpil vaarrr 2019-11-10 13:20:02

.... nin adını mazlum koymuşlar. Iki falı bir araya getiremeyen sırtını akp ye yaslamış sırf partiden aday olduğu için vekil seçilen bir adam. Bunun adı mütevazilik olamaz kardes

Avatar
Torpil vaarrr 2019-11-13 22:39:41

Ne oluyo peki programlara mütevazi bir şekilde katılınca ne oluyo yani. Yorum yapma olayları idrak etme yeteneği olmadığı için evet her yerde çok mütevazı şekilde programa katılıyor

banner165