Kavuncu’nun da imzası var, Diyanet camiasını ilgilendiriyor

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun da imzası olan ‘Diyanet Akademisi’ kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

26 Şubat 2022 Cumartesi 14:22
Kavuncu’nun da imzası var, Diyanet camiasını ilgilendiriyor

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun da imzası olan ‘Diyanet Akademisi’ kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Milletvekili Kavuncu, başta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş olmak üzere bütün diyanet camiasının talebi olan ‘Diyanet Akademisi’ kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirterek, kanun teklifinin içeriğini şu sözlerle aktardı:

"Din hizmetlerimizi yürütecek vaiz, kuran kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin kayyım ünvanıyla görev yapanların göreve başlamadan önce mesleki yeterliliklerinin sağlanması, niteliklerinin geliştirilmesi ve bu şekilde göreve hazır hale getirilmesi ve ayrıca mevcut personelin hizmet içi eğitimler, uzmanlık programları, seminer, sempozyum, konferans gibi etkinliklerle mesleki gelişimlerine katkı sağlanarak niteliklilerinin artırtılması amaçlanmaktadır.

Diyanet Akademisindeki eğitim öğretim faaliyetleriyle din hizmetlerini yürütecek diyanet personeli mesleki anlamda daha donanımlı olacaklar. Bu sayede Yüce dinimiz İslam’ın evrensel değerlerinin vatandaşlarımıza doğru ve güvenilir kaynaklardan aktarılması, samimi duyguların istismarının önlenmesi, dinimize ve Müslümanlara karşı geliştirilen haksız ön yargıların önüne geçilmesi ve çağın ihtiyaçlarını karşılayacak din hizmetlerinin sunulması hedeflenmektedir."

Öte yandan AK Parti Konya Milletvekili Prof  Dr Hacı Ahmet Özdemir'in ilk imza sahibi olarak TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinin, önümüzdeki dönemde meclis gündemine gelerek müzakerelerin ardından kabul edilmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 26.02.2022 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-02-26 19:33:55

O zaman ilahiyat fakültelerini kapatın. Aynı işi yapan iki farklı kurum israftır. Üniversite diploması bir kişinin belirli bir alanda uzmanlığını ifade eder. Uzmanlığı almış kişiye tekrar uzmanlık dersi vermek en basit tabiriyle israftır. Ha eğer ki ilahiyattan mezun olanlar yetersiz durumdaysa fakülteleri iyileştirmeye bakın. Halihazırda kurumda çalışanlar da naylon diploma almadıysa zaten bahsedilen şeyleri biliyor olmalılar.

Avatar
Çorumlu 2022-02-26 16:39:52

Verdiğim vergiler haram olsun.. Benden aldıkları vergileri meslek uydurup avanesine yediriyor.. Dindar insanlar kendi ceplerinden versinler imamların maaşını. Köyde 3 kişi var devlet imama atıyor lükse bak.. EKONOMİ boşuna batmadı

Avatar
Karpuzcu 2022-02-27 02:25:49

Ticaretmi?Siyasetmi?İbadetmi?Hizmetmi?Allah herkezin kalbine göre verirmiş.

Avatar
Selami Can 2022-02-26 14:50:36

Haseki eğitim merkezleri tasfiye edilecek anlaşılanç İnşAllah yapmazlar, yoksa ehli sünnetin son kalesi de kaybedilecek ve müftüler vaizler sünnet ve hadis düşmanı ilahiyatların güdümüne iyice girmiş olacak.

Avatar
neriman 2022-02-26 22:17:31

Eczacılık Fakültesi açmak için uğraşsalardı içim yanmazdı.şimdiye kadar açılması gerekirdi.bizim aileden oy moy yok size...

Avatar
İskilipden 2022-02-27 07:23:05

Hocam, İskilip Meslek Yüksek Okulu ve halk tarafından istenen Ayakkabıcılık dekorasyon ve Adalet Meslek Yüksek Okulu bölümü için uğraysanız ne olur seçildiğiniz topraklar yatırım bekliyor. Zamanında öğretmenlik ve esnaflık yaptığınız yöreye bir çivi çaktırın seçim yaklaşıyor seçim

Avatar
Demir 2022-03-01 01:00:11

Din işi vijdan işidir eline beline diline sahip olacaksın bu gün hangisi yapılıyor

banner165