Kent Konseyi’nden 'Birlikte Yaşama Kültürü' programı

Çorum Kent Konseyi ve Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi, “Birlikte Yaşama Kültürüne Katkı Olarak Hacı Bektaş Veli düşüncesi, felsefesi ve bugüne aktarılması” konulu program düzenledi.

18 Şubat 2016 Perşembe 10:11
 Kent Konseyi’nden 'Birlikte Yaşama Kültürü' programı


Çorum Kent Konseyi ve Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi, “Birlikte Yaşama Kültürüne Katkı Olarak Hacı Bektaş Veli düşüncesi, felsefesi ve bugüne aktarılması” konulu program düzenledi. Düzenlenen programda Doç. Dr. Adem Korukçu, Hacı Bektaş Veli’yi anlattı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Belediye Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Program öncesi konuşan Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Anadolu, sevginin, kardeşliğin, barışın ve bir arada yaşamanın yurdu. Anadolu’da var olan bu değerlerin kazanılmasında, tarihi şahsiyetlerin rolü çok büyük. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi düşünce insanlarını çıkaran bu topraklar yeniden sevginin, barışın ve kardeşliğin toprakları oluyor. Bu anlamda Hacı Bektaş Veli’nin düşüncesi, felsefesi ve bugüne aktarılması konulu programı düzenleyen Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetimine çok teşekkür ediyorum.”dedi.


Candan, bu tür programların sevginin ve kardeşliğin tesisine katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Korukçu, da yaptığı konuşmada günümüzde en çok ihtiyaç duyulan şeyin birlikte yaşama yetisi olduğunu söyledi. Korukçu, “13. yüzyıldan bu yana ışığıyla Asya, Afrika ve Avrupa’yı aydınlatan Hacı Bektaş Veli’nin Türk kültür ve düşünce tarihi içerisindeki yeri çok önemli. Ahmet Yesevi geleneğinin önemli bir temsilcisi olan Hacı Bektaş Veli’nin bugüne ışık tutan bir felsefesi var. Bu manada Çorum, Hacı Bektaş Veli felsefesini ve düşüncesini yaşayabilen, Anadolu kardeşliğinin tesis edildiği bir şehirdir.”  diye konuştu.


Birlik ve beraberliğin en güzel biçimde ifade edildiği programda söylenen deyişler ve semah, katılanları adeta mest etti.

 

Son Güncelleme: 18.02.2016 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165