Kırsaldaki kimsesizlere yardım eli uzatılacak

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Şubat Ayı Toplantıları’ bugün başladı.

01 Şubat 2016 Pazartesi 23:12
Kırsaldaki kimsesizlere yardım eli uzatılacak

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Şubat Ayı Toplantıları’ bugün başladı.

www.corumhakimiyet.net’te
 yer alan habere göre, İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri ele alındı.

Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıda katip üyeler Aziz Sarüce ve Erhan Akar da hazır bulundu.

Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu.

Meclis üyelerinin verdiği yazılı ve sözlü önergelerin değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda bazı komisyonlar tarafından hazırlanan araştırma raporları okunup oylandı.

ALAGÖZ’E BAŞSAĞLIĞI

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İstanbul’da görevi sırasında geçirdiği feci kazada şehit olan Çorumlu polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün amcası, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Alagöz’e başsağlığı diledi.

CHP Grup Başkanvekili Haydar Erdem ve MHP Grup Başkanvekili Celal Güngör de toplantıda sırayla söz alarak şehit polis memuruna Allah’tan rahmet, Mustafa Alagöz ve kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini paylaştılar.

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz günlerde ağabeyini kaybeden Haydar Erdem’e de başsağlığı dilendi.

Halil İbrahim Kaya öncülüğünde Meclis Üyeleri’nden oluşan bir heyet, toplantının ardından şehit ailesinin evine taziye ziyaretinde de bulundu.

KIRSALDAKİ KİMSESİZLERE YARDIM ELİ UZATILACAK

CHP İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, Ortaköy’ün Kuyucak Köyü’nde yaşayan kimsesiz ve engelli bir vatandaşın acilen devlet himayesine alınması gerektiğini söyledi.

Engelli vatandaşın bakımını üstlenen yakınının vefatı nedeniyle hayatta kimsesinin kalmadığına dikkat çeken Yıldız Bek, “Kırsalda yaşayan bu insanlara yardım eli uzatmalıyız” dedi.

Sözlü önerge hakkında görüşlerini dile getiren Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Çorum’un köylerindeki kimsesiz vatandaşların araştırılarak gerekli yardımların sağlanması hususunda bir rapor hazırlanmasının uygun olacağını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Karaca da komisyon çalışmaları ile konu hakkında toplumsal farkındalık oluşturulmasının yerinde olacağını söyledi.

Önergede sınıflandırma yapılması gerektiğini belirten CHP İl Genel Meclis Üyesi Burçin Solmaz Polat ise devlet yardımları ve sosyal hizmetler kapsamı dışında kalan muhtaç ve mağdurlara ulaşılmasının daha isabetli olacağı görüşünü savundu.

Konuyla ilgili söz alan bazı Meclis Üyeleri de Sungurlu’nun Sarıkaya Köyü ile Mecitözü’nün Dağsaray Köyü’nde de benzer durumda vatandaşlar olduğu bilgisini paylaştılar.

Önerge teklifi, yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere oybirliğiyle Aile ve Engelliler Komisyonu’na havale edildi.

VEREM RAPORU

İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun verem hastalığı ile ilgili olarak yürütülen eğitim çalışmalarına ilişkin hazırladığı rapor açıklandı.

Komisyon Başkanı Ahmet Tuna, Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Verem Savaşı Dispanseri’nden aldıkları bilgileri Meclis Üyeleriyle paylaştı.

Tüberküloz mikrobunun neden olduğu hastalığın teşhis ve tedavisinin ücretsiz olarak yapıldığını anlatan Tuna, hastalar için uygulanan doğrudan gözetimli tedavi hakkında bilgiler verdi.

Tuna, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde konuyla ilgili bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi.

Sungurlu ilçesine bağlı Alembeyli Köyü Seki mevkiindeki tarla vasıflı taşınmaz üzerine kurulması planlanan Güneş Enerjisine Dayalı Enerji Üretim Alanı ile ilgili imar planının görüşüldüğü toplantıda İskilip ilçesine bağlı Kayaağzı, Güneyaluç, Karaburun, Harun, Kızılcabayır ve Kuzuluk Köylerine ait yerleşik alan ve civarı tespiti ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan raporlar görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclisi toplantıları, yarın saat 13.30’da gerçekleşecek oturumla devam edecek.


Son Güncelleme: 01.02.2016 23:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.