'Kudüs insanlığın vicdanı' dedi, üniversiteye öneride bulundu

GÜL-DER Başkanı Necat Yazıcı, Kudüs’ün insanlığın vicdanı olduğunu belirterek, Hitit Üniversitesi’nin öncülüğünde ‘Kudüs Araştırmaları Merkezi’ kurulmasını önerdi.

26 Ekim 2023 Perşembe 21:27
'Kudüs insanlığın vicdanı' dedi, üniversiteye öneride bulundu

GÜL-DER Başkanı Necat Yazıcı, Kudüs’ün insanlığın vicdanı olduğunu belirterek, Hitit Üniversitesi’nin öncülüğünde ‘Kudüs Araştırmaları Merkezi’ kurulması ve bir an önce çalışmalara başlanılması gerektiğini bildirdi.

Sözde medeni dünyanın gözü önünde yüzyılın soykırımının yapıldığını, mazlum Filistin halkının topraklarından edildikleri yetmezmiş gibi en temel insani haklardan olan yaşam haklarından da mahrum edildiğini belirten Yazıcı, “Siyonistler ve işbirlikçileri ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya için kendi ırklarından ve dinlerinden değilse kundaktaki bebeğin de annesinin de yaşam hakkı yok.” dedi.

‘Kudüs insanlığın vicdanıdır’diyen Yazıcı, açıklamasında şöyle dedi:

“İnandıklarını söyledikleri 10 emirde Yahudilere “Öldürmeyeceksin” denilmektedir. Bu açık emre uymayan, ideolojik bir saplantı ile kendilerine Tanrının vaadi olduğunu iddia ettikleri ve içinde Türkiye’nin bir kısmının da yer aldığı Arz-ı Mev’ud’u ele geçirmek için tüm dünyayı ateşe vermekten çekinmeyecek gasıp ve terörist İsrail, yalnızca mazlum Filistinliler için değil tüm insanlık ailesi için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Filistin, tıpkı Suriye gibi, Karabağ gibi, Hicaz gibi, Orta Asya gibi bizim toprağımızdır, Anadolu’dan bir farkı yoktur; gönlümüz yüreğimiz buralar için bir ve aynı heyecanla atar, birini diğerinden ayırmayız. O yüzden uzun asırlar adaletle yönettiğimiz bu toprakları savunmak herkesten önce bize, bizim milletimize düşer.

Dünyanın gözü önünde işlenen bu vahşi cinayetlere tepki göstermek insan olmanın bir gereğidir. Hiç kimse “Ben ne yapabilirim ki?” şeytani vesvesesine kapılmamalıdır. Her birimizin eline alacağı ve katillere atacağı bir taş mutlaka vardır.

Bu tepki, meydanlara çıkıp zalime zulmünü haykırmak olur bazen, bazen de çocuklarımıza tarihin gerçeklerini anlatmak ve öğretmek olur, Siyonistlerin ve işbirlikçilerinin ürünlerini boykot etmek ve ekonomik olarak zayıflatmak olur; ama her durumda her birimizin mutlaka yapacağı bir şey olacaktır.

Peygamber Efendimizin buyruğu da bu yöndedir. Bir yanlışı gördüğümüzde gücümüz neye yetiyorsa onunla mükellefiz. Yanlışı, zulmü ya elimizle, ya dilimizle ya da yüreğimizle engellemek bizim asli görevlerimizdendir ve Müslüman olarak kalmanın bir gereğidir. Devletin yapacağı, toplulukların yapacağı ve fertlerin yapacağı pek çok iş var.

Diğer taraftan içimizdeki Siyonistlerin mazlum Filistin halkı aleyhine piyasaya sürdükleri tezviratların ve iftiraların cevaplanması ve bu coğrafya ile ilgili gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması da bugün yapılacak en önemli ve anlamlı işler arasındadır.

Bu bağlamda üniversiteler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, şairler, yazarlar, aydınlar, sanatçılar  “kalemin gücünü” kuşanmalı ve tarihi gerçekleri tüm yalınlığı ile ortaya koymalıdır.

Bizim önerimiz, kalem erbabının ve yetkin kimselerin siyonizmin ve terörist İsrail’in alçak ve çirkin yüzünü ifşa edecekleri, Kudüs’ün ve Filistin’in gerçeklerini ortaya koyacakları bir “Kudüs Araştırmaları Merkezi” kurulması ve bir an önce çalışmalara başlanılmasıdır.

Üniversitemizin öncülüğünde oluşturulacak böyle bir kürsüye ilahiyatçı, siyaset bilimci ve edebiyatçılarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızdan teşekkül edecek çalışma grupları katkı sağlamalıdır.

Ata topraklarına, gönül coğrafyamıza sadece duygu ile değil bilgi ile de sahip çıkmak çok daha kalıcı bir strateji olacaktır."

Son Güncelleme: 27.10.2023 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2023-10-27 14:01:31

Evet İsrail'e en iyi cevap budur.tebrik ediyorum.

Avatar
bi 2023-10-27 20:47:23

ALLAH cc razı olsun Necat Beyden Derneğinden Dini Milli Değerlerime saygı sahip çıkmayı öğretti seçimde Reis'in portresi parti bayrağı asılı idi zeki faydalı insanı itibarsizlastiran kişilere Rabbim fırsat vermesin Filistin'in yanındayız özgün takınma senin yorumun Filistin'in yanındayız içimiz acıyor içimiz yanıyor çare arıyoruz adam ne konuşuyor ne biçim yorum yapabiliyor ALLAH cc büyüktür Akdeniz de kıyamet savaşı çıkmasın diye Dua ediyoruz inanan kardeşim Dua et Teheccüd namazı kıl

Avatar
Dini Milli Değerlerimize sahip çıkıyoruz teknolojik gelişmelere sahip çıkıyoruz 2023-10-27 20:55:52

Evet Üniversitelere proje konusunda STK'LAR kişiler yardımcı olur katkıda bulunur sorumlu Vatansever kişiler

Avatar
Yorumcu arkadaşa YANIT 2023-10-28 05:02:51

Üniversiteler bulundukları yerlerde sorunlara çözüm bulup katma değeri yüksek hizmetleri halkımıza vermelidir bazı teknik liseler pandemide nasıl ekonomiye katkı sağladı ise Üniversitesilerde fabrika gibi çalışır tarım hayvancılığa teknolojik gelişmelere katkı sağlamalıdır

Avatar
Üniversitelerimiz bulunduğu yerlerde halka hizmet vermelidir halkın Ülkenin sorunlarına çare olmalı YANIT hakkımızıçare 2023-10-28 05:16:22

Emeklileride Üniversiteler boş oturmaktan kurtarıp katma değeri yüksek hizmetlere katkıda bulunmak üzere yetiştirebilir iş alanları çeşitlendirilebilir pilot okulu açılsın isterim üniversitemde tıp fakültesi açılması için çok uğraşmıştı Rahmetli Babam yapay zeka robotik kodlama yazılım geliştirme konusuna ağırlık verilmelidir bunlar sivil halka hizmet vermelidir

Avatar
Savaş değil barış istiyor yol yöntem alternatif arıyoruz derdimiz mazlum Müslüman Filistin halkı 2023-10-28 05:24:20

Yatırıma, insanlarımızın STKlarin (toplum yararına çalışan) susturulmasina engellenmesine karşıyım

Avatar
nur 2023-10-28 05:30:28

Rabbim ALLAH cc Filistin'e yardım etsin Bebek katili İsrail'i kınıyoruz

Avatar
xxxx 2023-10-28 05:32:21

Filistin'lilere SELAM olsun Gazze'ye SELAM olsun