'Lütfen huzurumuzu kaçırmayın'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 No’lu Şube Başkanı Tahir Eşkil, Eğitim Bir Sen Genel Merkezi tarafından alınan “Serbest Kıyafet” eylem kararının devam ettiğini belirterek konu ile ilgili açıklama yaptı.

29 Şubat 2016 Pazartesi 10:49
'Lütfen huzurumuzu kaçırmayın'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 No’lu Şube Başkanı Tahir Eşkil, Eğitim Bir Sen Genel Merkezi tarafından alınan “Serbest Kıyafet” eylem kararının devam ettiğini belirterek konu ile ilgili açıklama yaptı.

Şubat soğuğunda buram buram terleyen, Savunan Adam Başbakan Necmettin Erbakan’ın yanı başında müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Vali Ahmet Kara’ya  bu tavrı yakıştıramadıklarını ifade eden Tahir Eşkil;

 “28 Şubat sürecini buram buram yaşayan adam herkesin içinde nezaketsiz, yakışıksız bir üslupla, bir okul müdürünü medya önünde uyarması doğrusu ciddi bir olduğunu düşündüğümüz valilik görevini nazarımızda hafifletmiştir.” Dedi.


Bu yasakçı, dayatmacı ve zorba anlayış, bu tutum ve davranışından vazgeçene kadar da eylemlerinin devam edeceğini belirten Eşkil, açıklamasını devamında şunları ifade etti;


“Bütün yetkililere, sayın valiye ve kaymakamlara ve siyasilere çağrımız şudur;


Eğitim hizmetinin kalitesi, verimi öğretmenin kıyafetiyle değil; performansı, çalışkanlığı ve örnek şahsiyet oluşuyla değerlendirilmelidir.
Devlet-Millet kaynaşmasının arzulandığı bir zaman diliminde, ülkemizin etrafının savaşlarla yıkıldığı bir durumda, terör belasıyla uğraştığımız bu günlerde, darbecilerce yürürlüğe konulan 82 model bir yönetmelik dayatmasını kabul etmiyoruz.

Lütfen huzurumuzu kaçırmayın. Eğitimin kalitesine, verimine hiçbir katkısı, etkisi olmayan tali bir husus için  eğitimcilerimizi incitmeyelim, üzmeyelim, kırmayalım.


Kaldı ki disiplin işlemi yapmaktan kimseyi engellemiyor ve alıkoymuyoruz.


Hukuki olarak Sendika Genel Merkezi kararına binaen üyeler eylem yapıyor. Sayın vali disiplin işlemi başlatmak istiyorsa hiç kimse kendisine mani olmuyor. Şu soruyu sayın valiye de sormak istiyorum. Kendi çocuğunu okula yazdırırken öğretmenin kılık-kıyafetini mi sordu? Yoksa başka bir özellik mi aradı? Dürüst bir şekilde cevaplamasını bekliyoruz.


Bu tavrı, bu üslubu sayın valiye yakıştıramadık, yakıştırmıyoruz. Savunan Adamın yanında bürokrat olarak yer alan bu adama bu tarz yakışmıyor.


Bu anlamsız, yersiz ve gereksiz dayatmalardan, zorlamalardan vazgeçelim. Bu yaklaşım eğitimin kalitesine hizmet etmez, verimi artırmaz. İşimizi zorlaştırmaktan başka bir şeye hizmet etmez.


Lütfen enerjimizi, emeğimizi ve zamanımızı çatışmaya değil; kaynaşamaya, anlamaya, empati yapmaya hasredelim. Nezaket, zarafet, usul ve üslup devlet adamı vakarına daha güzel yakışır.  Birbirimizi üzülmeye sevk edecek bir yaklaşım sergilemeyelim. Unutmayalım ki 28 Şubat dayatmalarını yapanların itibarsız bir şekilde millet nezdinde mahkum olarak yaşamaktadır/anılmaktadır


Şunun bilinmesini isteriz. Ak Parti, devletin şeffaflaşması, demokratikleşmesi ve vesayet odaklarından temizlenmesi hususunda epey bir mesafe kat etti. 28 Şubat döneminde görevden uzaklaştırılan binlerce kamu görevlisini görevlerine iade etti. Çorum’da 6 öğretmen ve  1 hemşireyi görevine iade etti. YAŞ kararları ile görevlerinden ihraç edilen subay, astsubayları görevlerine iade etti. İade-i itibarlarını sağladı.


Bütün bunları gerçekleştiren Ak Parti hükümetinin, bir bürokratı ve valisi olan Sayın Ahmet Kara’ya çağrımızı yineliyoruz.


Şubat soğuğunu yaşayan birisi olarak, şubat soğuğunu yaşatmayın. Enerjimizi, emeğimizi ve zamanımızı çatışmaya değil; kaynaşmaya, anlamaya , empati yapmaya hasredelim.


Çorum’a saygın olarak başladığınız bu görevinizde hayırla anılmak, çok zor olmasa gerek.


Sizi irfan ehli olarak biliyoruz, o şekilde kalmanızı arzu ediyoruz.”

Son Güncelleme: 29.02.2016 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kasim KUTUK 2016-02-29 11:41:07

Sayın başkanımız Tahir ISKIL Bey'i bu güzel açıklamasından dolayı tebrik ediyorum.

Avatar
seyit 2016-02-29 12:00:51

sayın başkanın söylemi ve duruşu tam bir eğitimci tavrıdır.tebrik ederim başkan.

Avatar
çorumlu 2016-02-29 12:53:44

akp nin valisi değil devletin valisi akılsız.çapulcu oldunuz gittiniz sizden eğitimci olsa nolur hak adalet yok adam kayırmacılık çok.allahtan jorkun ve onun adaletine riayet edin

Avatar
Cengiz 2016-02-29 21:26:38

Çorumlu akıllı, vali hükümetin temsilcisidir.kendi adını yazamayacak kadar cesaret fukarası...

Avatar
Numan YALVAÇER 2016-02-29 22:36:06

Sayın Başkanı bu duyarlı tutumu sebebiyle tebrik ediyorum. Allah yâr ve yardımcısı olsun

banner165