‘Masadan ayrılanlar hesap vermekten kurtulamazlar’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı yeni Anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak yazılı basın açıklaması yaptı.

17 Şubat 2016 Çarşamba 14:18
‘Masadan ayrılanlar hesap vermekten kurtulamazlar’

           
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı yeni Anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak yazılı basın açıklaması yaptı.


Saatcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Millet darbe anayasası ayıbından kurtulmak, kendi iradesinin hâkim olduğu yeni bir anayasa yapmak ve yazmak konusundaki kararlığını deklare etmiştir. Gereğini yapmak ve milletin beklentilerini karşılamak siyasi partilerin ve Meclis’in öncelikli görevidir. Uzlaşma masasından kalkan millete rest çektiğini bilmelidir. Bu masa milletin masadır. Gerekçesi ne olursa olsun, neyi hedeflerse hedeflesin masadan ayrılanlar, mızıkçılık yapanlar, millete de tarihe de hesap vermekten kurtulamazlar. Tartışmak yerine masadan kalkmayı, uzlaşmak yerine kutuplaşmayı tercih eden kim olursa olsun anayasa engelleyici olacaktır. Hükümet modelleri konusunda fikir beyan etmek, seçenek sunmak, diğerlerinin önerilerini medeni bir üslupla eleştirmek yerine ‘ben yokum’ pozisyonu alanlar yeniden düşünmeli ve masaya dönmelidir. 35 yıldır darbe anayasasına tahammül edenlerin, üç beş toplantı sonrasında yeni anayasa yapma iradesine tahammül edilmemesi millet tarafından not edilmiştir. Millet bizzat kendisinin direktifi olan yeni anayasada uzlaşma yerine kamplaşmayı tercih edenleri, masayı devirenleri  muhatap almayacaktır, masada devrilse de millet yeni anayasasını bizzat kendi yapacaktır. Yeni anayasa sürecinde katkı yerine süreçten kaçmayı tercih eden siyasi aktörler siyasi arenada figüran olmaktan öteye geçemeyecektir.”

 

Son Güncelleme: 17.02.2016 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.