Meydan’ın çehresi değişiyor

Çorum Belediyesi, Kadeş Barış Meydanı’nı estetik açıdan daha güzel hale getirmek için çalışma başlattı.

28 Temmuz 2021 Çarşamba 19:07
Meydan’ın çehresi değişiyor

Çorum Belediyesi, Kadeş Barış Meydanı’nı estetik açıdan daha güzel hale getirmek için başlattığı çalışmalar kapsamında meydana meşhur Çorum leblebisi ile Hitit figürlerinin de yer aldığı rölyefleri yerleştirmeye başladı.

Çorum’un simgesi leblebi figüründen oluşan duvar rölyefiyle otantik bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, meydanın tarih kokacağını dile getirdi. Leblebi rölyefinin yanı sıra Hititlere ait birçok eserin de yer alacağını kaydeden Başkan Aşgın, "İsmini insanlık tarihinde yapılmış olan ilk yazılı anlaşma olan Kadeş barış anlaşmasından alan meydanımızı daha estetik bir hale getirmek için kolları sıvadık. Meydanımızın ortasında kalan 30 metrekarelik duvara Çorum'un simgesi leblebi figürleriyle otantik bir ortam oluşturduk. Yine aynı duvar üzerine Kadeş Barış Antlaşması’nın tabletinin bir örneğini monte edeceğiz. Gazi Caddesi’nden Kadeş Barış Meydanı’na gelen hemşehrilerimiz, Hattuşa’da bulunan Aslanlı Kapı figüründen geçerek meydana girmiş olacak. Aslanlı Kapı’dan geçen vatandaşlarımızı başta Hititler olmak üzere Osmanlı, Selçuklu ve Bizans dönemlerine ait figürlerden oluşan 8 adet eğik bank karşılayacak” dedi.

Başkan Aşgın, rölyefler ve eğik bankların yanı sıra vatandaşların dinlenip vakit geçirebileceği yeni alanların da oluşturulacağını kaydetti. Çiçekler ve ağaçların etrafına ahşap kaplama oturma alanlarının da yerleştirileceğini dile getiren Başkan Aşgın, “Hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Meydanımızı beton görünümden uzaklaştırıp, yeşil alanlar oluşturacağız. Vatandaşlarımızın dinlenip, sohbet edecekleri bankları çiçek ve ağaçlarla yeşillendirerek onlara yakışır şekilde hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 29.07.2021 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Betoncular 2021-07-28 19:35:46

Parayi saçacak yer ariyorlar. Aceba hangi yandasa pesges cekecekler. Meydani rahat birakin. Eger illa bisey yapacaksaniz agac dikin, golgesinde oturalim. Sacma sapan betonla meydani boğmayin.

Avatar
Hakan 2021-07-28 23:36:39

Meydanlarda ağaç olmaz,bank olmaz, Adı üstünde meydan. Keşke Avrupa şehirlerinde meydanları inceleseniz. Yaptığınız meydan estetikten yoksun. İşlevsiz, bakımsız, inşaat yapmaktan çok hoşlanıyorsunuz ama onuda beceremiyorsunuz.

Avatar
Çorumlu 2021-07-28 20:45:41

Meydan yapıldığından beri inşaat halinde tadilatı tamiratı revizesi bitmedi.Bari bu sefer inşaatcı birine verinki işini hakkıyla yapsın

Avatar
Pelin 2021-07-29 03:15:06

Meydana bol bol yeşillik ağaçlar çiçek le tam ortasında atatürk heykeli yakışır neden hiç bir cadde ve sokağa atatürk ismi verilmiyor çorum da sayın başkan rica ediyoruz stada atatürk stadı çok yakışıyor bence

Avatar
İskilipden 2021-07-29 07:17:07

Beton değil toprak ve ağaç olmalı. Çam, söğüt insanlar gölgesinde nefes alıyor olmalı.

Avatar
olaya bak 2021-07-28 20:59:40

Meydanı güzelleştirmek istiyorsanız ağaç dikin çok basit bir çözüm

Avatar
Mert 2021-07-29 03:27:14

Suriyeliler oturuyor, türklere yer mi var ki

Avatar
Betoncu 2021-07-29 08:36:36

Heryeri taşla betonla doldurun,bu işte güzel temiz para var.Argeye eğitime bilime gerek yok. Bas betonu

banner165