Nüfus çalışanlarının haklarını savundu

Türk Büro-Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri çalışanlarının haklarını savunarak konu ile ilgili açıklamada bulundu.

23 Ocak 2016 Cumartesi 17:02
Nüfus çalışanlarının haklarını savundu

Türk Büro-Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri çalışanlarının haklarını savunarak konu ile ilgili açıklama yaptı.


Çam, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Nüfus belirli bir zamanda sınırları tanımlı bir alan da yaşayan insan sayısıdır. Bu insanların 
yoğunluğu, yerleşim yerleri, ölümleri, doğumlarını ve güncel konulardaki ihtiyaç duyulanhizmetleri yapan yani insanın kütüğünü tutan doğumundan ölümüne kadar geçen sürenin kayıt altına alan günümüz de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri çalışanlarıdır.

Bu derece insanlar için ve Ülkerler için önemli olan nüfus hizmetleri ve çalışanları maalesef 
ülkemizde hak ettiği değeri ve saygınlığı görmemektedir. Bilindiği üzere Nüfus hizmetleri kanunu tasarısı geçen yıl TBMM gelmiş, sendikamız İçişleri komisyonu üyeleri ile görüşerek çalışanlarımızın özlük hakları ve personel sıkıntısı izah edilmişti ve alt komisyondan geçerek meclise sevk edilmemesi sebebi ile gecen yasama döneminde kanun kadük kalmıştı. Bu defa tekrar kanunun TBMM sevk edilecek olması hasebiyle Türk Büro Sen olarak İçişleri komisyon üyelerine ay içerisinde çeşitli zamanlarda ziyaretler yapan genel Türk Büro Sen Genel başkanı ve genel başkan yardımcıları tarafından, hazırlanmakta olan yeni Nüfus kanunu ile ilgili görüşlerimizi içişleri komisyon üyelerine anlatılmış olup; genel merkezimiz Nüfus çalışanlarının haklı olan istekleri doğrultusunda özlük ve mali hakları ilgili yoğun bir çalışmanın içerisine girmiştir.

Nüfus ve Vatandaşlık çalışanlarının iş yoğunluğu artan nüfusa bağlı olarak her geçen biraz 
daha artmaktadır. Yeni kimlik kartların verilecek olması, pasaport ve ehliyetlerin nüfus müdürlüklerine devri söz konu iken Nüfus müdürlüklerinde çalışan zaten eksik olan personel sayısı ve iş yoğunluğu had safhaya ulaşan çalışanların belirtilen işlerini normal mesai saatleri içerisinde vermesi düşünülemez. Bu sebeple 666 sayılı KHK ile mesaileri verilemeyen çalışanların bu düzenlenecek kanunla 666 sayılı KHK den doğan kısıtlamaları kaldırılarak 5 yıl süre ile çalışanlara fazla mesai verilmelidir.

Diğer yandan ilimiz 527 bin nüfusa sahip büyük bir ildir. Tüm bu hizmetleri (pasaport,
ehliyet, kimlik kartı v.b) verecek olan personel sayısı sadece hizmetli, şoför, şube müdürü, merkezilçe müdürü ve il müdürü dâhil 137 dir. Yani, 3846 kişiye bir nüfus çalışanı düşmektedir. Bu sebepten 2016 yılında yapılacak atamalarda ilimiz nüfus müdürlüğünün personel ihtiyacının giderilmesi siyasilerden talebimizdir.

İl Nüfus Müdürlerinin bir an önce özlük hakları diğer bakanlık il müdürlükleri seviyesine 
getirilmelidir.3000 olan ek göstergeleri 3600 çıkartılarak il müdürleri arsındaki ayrım son bulmalıdır. Aynı şekilde işçe nüfus müdürlerinin 2200 olan ek göstergesi 3000 çıkartılmalıdır.

Nüfus ve İçişleri çalışanları devletin tüm işlerini yürütürken maalesef devletimiz yanındaki öz 
evlatlarını çalışanlarını ihmal etmekte. Valilik çalışanları, kaymakamlık çalışanları ve nüfus çalışanları diyor ki biz varız, biz yaşıyoruz, bizim farkımıza varın demekteler ve bir an öncen yapılacak olan bu kanuni düzenlemenin kendilerine bir umut olmasını istemekteler."



Son Güncelleme: 23.01.2016 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.