‘Nüfus kütüğünde Çorum yazanlar’ dedi, ve…

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çoruminia paylaşımı yaptı, ardından haksız eleştirilerle hizmetin engellendiği iddiasında bulundu.

17 Eylül 2020 Perşembe 12:32
‘Nüfus kütüğünde Çorum yazanlar’ dedi, ve…

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çoruminia paylaşımı yaparak kent turizmine yapılacak katkılara dikkat çekerken, haksız eleştirilerle Çorum’a yapılacak hizmetlerin engellemeye çalışıldığını iddia etti.

İşte o açıklamanın detayları;

Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, doğal ve kültürel güzellikleriyle dillere destan olan Çorum’da son yıllarda turizme yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Çoruminia da turizmin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak projeler arasında yer alıyor.

Çorum turizminin daha da gelişmesi ve turizm payının artması için Çorum Belediyesi de şehrin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmek için yoğun bir çalışma temposu içerisinde yer alıyor.

Ayakkabıcılar Arastası Sağlıklaştırması, Dikiciler Arastası Sağlıklaştırması, Çorum Kalesi Restorasyonu, Velipaşa Hanı Restorasyonu, tarihi yürüyüş yolu gibi projelerle ilgili önemli aşamalar kat edilirken önemli turizm ve tanıtım projelerinden biri olan Çoruminia ise tamamlandığında Çorum’un tanıtımına önemli katkılar sağlayacak. Tüm bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte Çorum’un adeta çehresi değişecek ve şehrin turizmde cazibe merkezi haline gelmesi yönünde önemli adımlar gerçekleştirilmiş olacak.

Çoruminia içerisinde Çorum’un binlerce yıllık tarihinin, medeniyetlerin izlerinin yer alacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, maliyeti 3 Milyon 778 bin TL olan projenin yılsonunda hizmete gireceğini ifade etti. Projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (OKA) 1 Milyon TL hibe aldığını da vurgulayan Başkan Aşgın, “Şehrimize böylesine güzel bir eserin kazandırılmasından rahatsız olanları anlayabilmek mümkün değil. Sözcü gibi gazetelerden Çorum’a yapılan yatırımların önemini kavraması beklenmeyebilir. Ancak, ilimizde yayın yapan bazı internet gazetelerinin kaynak göstererek de olsa Çoruminia projesine yönelik olumsuz haberlerini anlamak mümkün değil. Çorum’a hizmet etmenin, Çorum’un turizmine katkı sağlayacak güzel bir projenin hayata geçmesinin kime ne zararı olabilir. Dünyada ve ülkemizde çok sayıda örneği bulunan bu tür projelerin turizmimize olan katkısı aşikarken bu itiraz neyedir?” dedi.

Çorum’un, Anadolu medeniyetlerinin açık hava müzesi gibi bir şehir olmasına rağmen şehir merkezinde tarihi miras adına az sayıda eserin bulunduğunu dile getiren Başkan Aşgın, “Şehrimizin tarihi ve kültürel mirasına ait eserlerin çoğu ilçelerimizde bulunuyor. Dolayısıyla gerek şehir merkezimizde az sayıda ama ülkemiz kültürel mirası içerisinde önemli değeri haiz eserleri, ilçelerimizdeki eserleri Çoruminia’da topluyoruz. Seçim dönemi söz verdiğimiz projelerimizden birini daha hayata geçiriyoruz. Tamamlandığında tüm vatandaşlarımız tarafından beğeniyle karşılanacağına inandığımız Çorumina, Millet Bahçemizi tarihi ve kültürel mirasımızın minyatürleriyle de adeta süsleyecektir. Yaklaşık 5 dönümlük bir alanda devam eden projemiz Çorum’umuza hayırlı olsun.” Dedi.

Çorum’un Türkiye’de ve dünyada daha fazla tanıtılması için Çorum Belediyesi olarak çok çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’a katma değer sağlayacak, hemşehrilerimizin yıllardan beri hasreti olan projelerimizi hayata geçireceğiz. Birileri bu projelerin hayata geçmesini hiç istemese de biz Çorum’u vizyon projelerle buluşturacağız.” Dedi.

NÜFUS KÜTÜĞÜNDE ÇORUM YAZAN İSİMLER…

Nüfus kütüğünde Çorum yazan insanların Çorum’a yapılan hizmetleri engellemeye çalışmasını, yapıcı bir dil yerine yıkıcı-haksız eleştirilerle, yapılan çalışmaları görmezden gelmelerinin anlaşılamaz bir durum olduğunu ifade eden Başkan Aşgın “Niyetlerinin halis olduğundan şüphe duyduğumuz bu insanları kamuoyumuzun takdirine sunuyoruz. Biz Çorum’umuza, Çorum halkına hizmet etmekten geri durmayacağız. Büyük bir heyecan ve aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Kimlerin bizleri haksız yere eleştirdiğini gördüğümüzde ne kadar doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz. Haklı-yapıcı eleştirilerin başımızın üstünde yeri var.” dedi.

Bir kısım odakların ısrarla Çorum’a bir şey yapılmaması için uğraştıklarını üzülerek gördüklerini dile getiren Başkan Aşgın, “Herkesçe malum bu insanların Çorum düşmanlığı, Çorum’a hizmet edilmesinin önüne geçme çabasını halkımız iyi bilmektedir. Biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan, Çorum için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Yorulmadan, durmadan, gece gündüz demeden Çorum halkının hak ettiği projeleri hayata geçireceğiz. Bu yolda Çorum halkının desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.09.2020 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2020-09-17 13:02:40

baskanım maketını yaptırmak yerıine o bölgelere yatırım yapsak mesela hattuşa'da bir tuvalet var, yazılıkaya'da tek tuvalet ve içler acısı durumu. yolları çok kötü, yemek yiyecek yer yok. Ve sizin yaptığınız bir işin mantıklı olmadığını söyleyip uslubu ile eleştiren kişiler neden hemen öteki , fetöcü, hain oluyor. Kendinizi nerede görüyorsunuz işkurdan para yerken sesiniz çıkmıyordu.

Avatar
Ahmet 2020-09-17 12:42:40

Öncelikle proje ismini Türkçeleştirerek işe başlayabilirsin sayın başkan. Sonra da kendine en uzağı 60-70 km mesafedeki gerçek eserlerin maketlerini bir yere toplu olarak yaparak turizmi nasıl geliştireceğini kendine sormalısın. Eserin kendisini değil maketini görmek isteyen için internetten fotoğraflara bakmak yeterli olacaktır.

Misafir Avatar
Ahmet ne iş? 2020-09-18 08:48:08 @Ahmet

Sevgili Ahmet, senin kadar iddialı olamasam da ben de tüm ilçeleri bazı köyleriyle birlikte gezmişimdir. Ayıp olarak görmezsin umarım. :)))) Maketleri ayağıma beklemiyorum ama sen öyle anlamak istiyorsan ısrarla. Kendim için istemiyorum. Çorum dışından da gelenler için güzel bir hizmet olduğu kanaatindeyim.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Ahmet 2020-09-17 13:52:34 @Ahmet

Çorum sınırlarındaki tüm eserleri gidip yerinde gördüm. Çorum'da yaşayıp gidip görmeyip ayağına maketini bekliyorsan bu senin ayıbın. Miniatürk projesine gelince; İstanbul, Anadolu ve hatta yurtdışı eserlerin maketleri var, en uzağı 60-70 km olan eserlerin değil.

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
Ahmet ne iş? 2020-09-17 12:54:37 @Ahmet

Sevgili Ahmet, sana göre 2003'te açılışını Cumhurbaşkanı RTE'nin yaptığı Miniatürk de çok gereksiz bir proje idi sanırım. Gerçeğini görmek isteyenler niye maketlerini görmek için oraya gelsinler idi değil mi? Soruyorum sana 60-70 km ötedeki gerçek eserleri görmeye gittin mi? Hangilerini gördün. Haaa bir de bu eserleri görmeyi isteyip de vakit bulamayan ve şehir dışından gelenler için gerçekten güzel bir hizmet olmaz mı? Projenin hiç mi faydası dokunmaz bu şehre. Ama isim konusundaki önerine katılıyorum. Türkçe bir isim tercih edilebilirmiş.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Kütüğünde çorum yazan 2020-09-17 22:10:47

Başkanım hızlı tren ve havaalanı maketi istiyoruz. Biz alçak gönüllüyüz yıllarca gelecek diye avutuluyoruz maketine ikna oluruz

Avatar
Acı gerçekler 2020-09-17 16:57:28

Aynası iştir kişinin lafa baķılmaz.

Avatar
çorumlu 2020-09-17 15:41:57

Sayın başkan,hititler in başkenti ilimize tarihi mirasları kullanarak ne kadar turist çekebiliyosunuz da birde minyatürünü yapmaya çalışıyorsunuz?Gelen turistler de ilimize konaklamayıp Amasya ya gidiyor.Öncelikleriniz turizmden geliri mevcut düzenle arttırıp tusitlerin çorumda kalmalarını sağlayıp daha sonra minyatür işlerine geçmek olursa nüfus kütüğümüzde yazan çorum bizleri daha da mutlu eder.

Avatar
Vatandaş 2020-09-17 22:13:19

Arkadaş coruminia yi bırakında şu saat kulesindeki yanlış yazılan rakamları düzeltin Allah aşkına gelen dalga geçiyor romen rakamında 4 dört çizgiyle olmaz saat kulesine bakın 4 rakamı dört çizgili bu ayıbı bi kapatın

Avatar
KOŞ SEVİM 2020-09-18 01:47:30

Halil İbrahim de özel okul işine girdi. Murat yıldırım'ın izinden gidiyor. Erol Kavuncu'da ahmet aydoğmuş'un izinden gidiyor. kızlar belediyede işe girdi. üniversiteden kadrolar alındı. oh misss

Avatar
Boş işler başkanı 2020-09-18 03:21:35

yeminle boş işlerle uğraşıyorsun otobüslerinde maketini yapta bu cahil otobüsçüden bu milleti kurtar adamlar kendini vazgeçilmez kabul edip gelene gidene azar yaşlıyı görünce durakta durmamalar