Nurettin Tanay’la ‘Kültür Sohbetleri’

Eğitimci-Yazar Nurettin Tanay, önceki gün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Çorum Hasan Paşa Yazma Eserler Kütüphanesinde düzenlenen “Kültür Sohbetleri” söyleşisine davetli olarak katıldı.

22 Şubat 2016 Pazartesi 09:55
Nurettin Tanay’la ‘Kültür Sohbetleri’

Eğitimci-Yazar Nurettin Tanay, önceki gün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Çorum Hasan Paşa Yazma Eserler Kütüphanesinde düzenlenen “Kültür Sohbetleri” söyleşisine davetli olarak katıldı.


Yapılan açıklamaya göre, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan, yazarlar Abdulkadir Ozulu, Ethem Erkoç, Hasan Ali Kalayoğlu ile eser sahibi çok sayıda araştırmacı ve yazarın iştirak ettiği sohbet toplantısına konuşmacı olarak katılan Tanay, iki saate yakın süre İskilip’in geçmişten günümüze sosyal, kültürel ve geleneksel yapısını anlattı.

Tanay, teknolojik gelişmeyle birlikte hızla erozyona uğrayan kültürel yapının izlerine İskilip’te halen rastlanabileceğinin altını çizdi. Bin yıllık örf ve adetlerin çoğunun toplum yaşamına yansımasının günümüzde de devam ettiği özel bir konuma sahip İskilip’in mutlaka gezilip görülmesi gerektiğine de vurgu yapan Tanay bu konuda gerek İskilip Kaymakamlığının gerekse İskilip Belediyesinin her türlü kolaylığı sağladığını beyan etti.

Düğün, Ramazan ayı ile özel günlerdeki törensel içerikli gelenek, örf ve adetleri de akıcı bir üslupla anlatan Nurettin Tanay söyleşinin soru cevap kısmında katılımcıların merak ettiği soruları cevapladı.


İskilip’in tanıtımı açısından son derece verimli geçen toplantı sonrası İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru düzenli olarak organize edilen Kültür Sohbetleri davetine icabet eden Nurettin Tanay’a teşekkür etti.


Periyodik aralıklarla düzenlenen Kültür Sohbetleri programı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınarak görsel ve yazılı belge olarak kamuoyunun yararına sunuluyor. Nurettin Tanay’ın “İskilip Tarihine Ait Derlemelerim” ve “İlim ve Hilim Kenti İskilip” adlı kitabı ile çok sayıda yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

 

   

Son Güncelleme: 22.02.2016 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165