Öğretmenevi’nde neler oluyor?

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, öğretmenevi müdür yardımcısı olarak atanan Abdullah Güdek'e yaşatılan haksız ve hukuksuzluğu açıkladı.

17 Mart 2022 Perşembe 14:44
Öğretmenevi’nde neler oluyor?

Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı oluruyla Öğretmenevi Müdür Yardımcısı olarak atanan sendika şube başkan yardımcısı Abdullah Güdek’in, 26 boyunca kesintisiz görevine başlatılmadığını, yargı kararlarının uygulanmayarak haksız ve hukuksuz şekilde hareket edildiğini, ayrıca Cumhur İttifakı'nın yukarıdaki var olan sağlam birlikteliğine yerelde birilerinin zarar ve hasar vermeye çalıştığını vurgulayarak, bu konuda sorumluluğu olanların ve yanlışın arkasında duran siyasi unsurları dolaylı olarak sert bir dille eleştirdi.

Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenevi müdür yardımcılığı ile ilgili her türlü gelişmeyi yakinen takip ettiklerini belirten Aydın, “Yeter artık! Eğitim camiası bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin pis koltuk iştahının tatmin aracı değildir.” ifadelerine yer verdi.

İşte Selim Aydın’ın o açıklaması:

“18.07.2019 tarihinde şube başkan yardımcımız Abdullah Güdek merkez Öğretmenevine bakanlık oluruyla müdür yardımcısı olarak atanmıştı. Kararnamenin ilimize ulaşmasının üzerinden 26 ay zaman geçmiş ve ilimiz yetkilileri tarafından görevine başlatılmamıştır. Kararnamemizin tarafımıza tebliğ edilip, göreve başlamamız gerçekleşmediği için Türk Eğitim-Sen olarak sürece olan müdahalemiz hızlanmıştır. Birilerinin müdahalesi ile kararnamemiz bakanlık tarafından 02.09.2021 tarihinde iptal edildi. Bunun üzerine 27.12.2021 tarihi itibariyle yargı süreci başlamış ve 03.02.2022 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştır. 15.03.2022 tarihinde düzenlenen kararname ile Şube Başkan Yardımcımız Abdullah Güdek görevine başlamıştır. 16.03.2022 itibariyle ise yeniden bir mahkeme kararı ile kararnamemiz iptal edilmiştir. Yaşanan süreç tamamıyla akıl dışı ve hukuksuzcadır. İzah edilebilir hiçbir tarafı yoktur.

Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenevi müdür yardımcılığı ile ilgili her türlü gelişmeyi yakinen takip etmekteyiz. Etmeye de devam edeceğiz. Şimdiye kadar nasıl ki doğru gördüğümüz uygulamaları takdir ettiysek, yanlış olanı da söylemekten imtina etmedik, etmeyeceğiz ve de hukuki mücadelemize devam edeceğiz.  Israrla söylediğimiz gibi mücadele edenler her zaman kazanamazlar lakin kazananlar her daim mücadele edenlerdir.

Siyasi saiklerle hareket ederek, kendisinden olmayanlara adeta kıyım yapmaktan bir adım geri adım atmayanlarla, haklı olduğumuz davada mücadele etmeye devam edeceğiz.

Türk Devletinin tepe noktasında oluşan milli birlik ve beraberlik anlayışı, Cumhur İttifakının gayret ve çabaları hala daha belirli mahfillerce sindirilebilmiş değil. Kamuda çalışma barışını, adalet inancını bozmaya yönelik bu hareketleri masumane bulmadığımızı, Cumhur İttifakı gibi değerlerin, işte bu zihniyet ve ekipler tarafından sabote edildiğini düşünmekteyiz.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere toplum kanaatine yön veren aklıselim herkes, her fırsatta ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik ruhunun önemine vurgu yapıyorken, milletimizin, devletimizin etrafında birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sarmaş dolaş olmuş iken, hala 'aynı tas aynı hamam’la eğitim çalışanlarını ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren anlayışa sessiz kalmamız mümkün değildir.

Yeter artık! Eğitim camiası bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin pis koltuk iştahının tatmin aracı değildir. Hiç kimsenin, eğitim camiasına bu utancı yaşatmaya hakkı yoktur. Bu duruma müdahale etmesi gerekenlerin de suskun kalmaya hakkı yoktur. Herkes sussa bile Türk Eğitim-Sen Susmaz, Herkes çekinse bile Türk Eğitim-Sen korkmaz, Çünkü biliyoruz ki haksızlık karşısında susanlar, hakları ile birlikte şereflerini de kaybedeceklerdir.”

Son Güncelleme: 17.03.2022 22:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir bilen 2022-03-17 15:23:31

Yavrum Selim işin gücün şov yapmak senden bir yol olmaz

Misafir Avatar
eşofmanlı şevket hoca 2022-03-23 15:53:57 @Bir bilen

Siyaset kılla, tüyle,bıyıkla,işaretle yapılmaz.Akılla parayla yapılır.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Aslinda olan.! 2022-03-17 23:11:05 @Bir bilen

Burda mesele şov yapmakmi? Yoksa yargi kararina karsin hak hukuk tanimayan keyfe keder yapilanlara hak aramak ne zamandan beri şov oldu?

Beğenmedim! (17)
Misafir Avatar
Zeliha Sultan 2022-03-17 17:17:19 @Bir bilen

İyıcilere daha yakın.Aralarında fikir ve gönül birliği var.Allah Sayın Bahçeliye sağlıklı sihhatli uzun ömür versin. partinin başında uzun yıllar kalsın da emellerine ulaşamasınlar.

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
Veli 2022-03-17 16:21:42 @Bir bilen

Çocugumu okutmasını istemem.Bırak Cahil kalsın.En azından içinde DEVLETE saygı kalır.Ülkücüde Milliyetcide değil.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Hadsizzzz 2022-03-17 18:25:01

Cumhur ittifakının arkasına saklanma seni gidi yalancı seni, Meral ablan Kızar bak….

Avatar
Cumhur ittifakı 2022-03-17 16:51:16

Ay ben bu siyaseti hiç anlamıyorum , şimdi fatih gök, selim aydn ve abdullah güdek abilerim cumhur ittifakı mıymış? E o zaman Sungurlu’daki iyi parti mitingine niye gitmişlerdi ki ? Of ya bu siyaset bu menfaat ilişkilerini hiç anlamıycam

Avatar
Yalancı seniii 2022-03-17 18:19:52

Cumhur ittifakını ağzına alma yalancı, senin millet ittifakının iyi parti kanadından olduğunu eben biliyor sen bilmiyorsun, hadi oradan layn, layrr

Avatar
Eğitimci 2022-03-17 20:19:50

Selim efendi şeyin sıkışınca sürekli cumhur ittifakından bahsediyorsun senin ve senin gibi ülkücü geçirenlerin oyu iyi parti zihniyetindedir.Sen reise oy değil zırnık vermezsin kime yutturuyorsun

Avatar
Sanki MHP lisiniz 2022-03-17 20:34:44

MHP li geçinen türk eğitim sen lilerin bir tanesi bile Ak partiye oy vermiyor. Başta Selim Aydın. Cehape ile ortak olan İyi partiye oy veriyorsunuz.

Avatar
Emirrrr 2022-03-17 21:34:39

Anlaşıldı bir yerlerden emir gelmiş selim efendiye, Cumhur ittifakına saldır diye, utanmaz birde Cumhur ittifakından bahsediyor. Saf mı sandın milleti sen millet ittifakındaki abilerinden talimat gelmiş, selim bak yavrum sesini çıkartmaya başla seçim yaklaşıyor…

Avatar
Dardayım aneyyyy 2022-03-17 22:01:41

efendi sanırım kuyruk sıkıştı kapıya neyse senin ve çevirdiğin fırıldakların hesabını verme günü de yakındır