'Okullara Yapılan Saldırıları Kınıyoruz'

Eğitim-Sen Çorum Şubesi yürütme kurulu, okullara yapılan saldırıları kınayarak konu ile ilgili açıklamada bulundular.

23 Ocak 2016 Cumartesi 13:59
'Okullara Yapılan Saldırıları Kınıyoruz'

Eğitim-Sen Çorum Şubesi yürütme kurulu, okullara yapılan saldırıları kınayarak konu ile ilgili açıklamada bulundular.

Eğitim-sen’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;“Diyarbakır’daki Çelebi Eser Ortaokulu bahçesinde karne almak için bekleyen öğrencilerin bulunduğu alanda patlama meydana geldi. Bombanın patlaması sonucu 5 öğrenci yaralandı.

Merkez Bağlar İlçesi Lezgin Avcı Caddesi’nde bulunan Çelebi Eser Ortaokulu’nda bu sabah öğrenciler karnelerini almak için okul bahçesinde beklediği sırada, okul bahçesine duvarın arka tarafından el yapımı patlayıcı atıldı. Patlayıcının şiddetli bir şekilde infilak etmesi sonucu, bahçede bulunan öğrencilerden 5’i yaralanırken, okulun bazı camları da kırıldı. Patlama nedeniyle büyük panik yaşayan öğrenciler, okul bahçesinden dışarıya kaçmaya çalıştı. Yaralı çocuklar ambulansla Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamadan bir süre sonra okuldaki çocukları karneleri dağıtıldı. Yaralılardan 2 öğrenci ilk müdahalelerinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Öğrencilerin yaralanmalarına patlamada kırılan cam parçalarının isabet etmesinin neden olduğu ve basınç etkisiyle kulak zarlarında hasar olduğu belirtildi.


Saldırının ardından polisler okul bahçesinde geniş çaplı incelemede bulundu. İlk incelemede saldırının el yapımı patlayıcı ile yapıldığı belirlendi.


Yaralanan öğrencilerimize geçmiş olsun diyor, okullara yapılan saldırıları ve şiddet eylemlerini kınıyoruz. Eğitim Sen olarak, okulların bir an önce eğitim öğretim yapılabilir hale getirilmesini bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 23.01.2016 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.