Ömer Kılıç yazdı, ‘Hayırlı bir girişim’

Habercim19 Yazarı Ömer Kılıç, TBMM’de geçtiğimiz gün yasalaşan Diyanet Akademisi'ni yazdı.

18 Mart 2022 Cuma 15:33
Ömer Kılıç yazdı, ‘Hayırlı bir girişim’

Habercim19 Yazarı Ömer Kılıç, TBMM’de geçtiğimiz gün yasalaşan ve hayırlı bir girişim olarak değerlendirdiği Diyanet Akademisi’nin bir an önce hayata geçirilmesini temenn ederken, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kılıç, ‘Diyanet Akademisi’ başlığında kaleme aldığı köşe yazısında, tek partili iktidarlar ve bu zihniyete sahip vesayetçilerin dinin toplumsal hayattan tümüyle soyutlanmasına yönelik olarak atılan tüm adımlarla Diyanet İşleri Başkanlığı’nı dar bir alana hapsettiğini belirterek, “Bundan dolayı şapka kanunu, Türkçe ezan, medrese benzeri dini eğitim ve öğretim kurumlarının yasaklanması, Kuran okullarının kapatılması gibi milletimizin tarihinden, kültür ve değerlerinden kopartılmasına yönelik uygulamalarda Diyanet, ya bunları meşrulaştıran fetvalar vermek zorunda kalmış ya da sessizliğe gömülmüştür.”dedi.

Her meslekte olduğu gibi din görevlisinin de görevini ifa ederken sürekli kendisini yenilemek, dünyadaki gelişmeleri takip etmek zorunda olduğunu, aksi halde, hayata dokunmayan, tümüyle afaki konulardan bahsederek ezberlerini tekrar eden din görevlisinin, bir süre sonra saygınlığını kaybettiğini, kendisi gibi din görevlilerinden oluşan dar bir çevreye hapsolduğunu özetleyen Kılıç, “Bu nedenle hayırlı bir girişim olduğuna inandığım Diyanet Akademisi’nin bir an önce hayat geçirilmesini temenni ederken, emeği geçenler her türlü teşekkürü hak ediyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Ömer Kılıç’ın yazısının tamamını bu linkten okuyabilirsiniz...https://www.habercim19.com/diyanet-akademisi-makale,547.html

Son Güncelleme: 18.03.2022 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Yıldırım 2022-03-18 19:12:01

Kısaca, "millet, memleket" meselelerinde çok önemli ve isabetli, tespit, analiz ve teklifleriyle her zaman farkındalık yaratan Ömer Kılıç, Diyanet Akademisi konusunda da  çok önemli tespitlerde bulunmuş. Evet çok önemli bir boşluğu dolduracağınız inandığımız sözkonusu Diyanet Akademisinin biran evvel ete kemiğe burünerek hayata geçirilmesi en büyük temennimiz.

Avatar
Okur Yazar 2022-03-19 08:40:01

Kimi zaman müdahale edilse de, din her daim hayatı belirleyen en önemli etkendir. Toplumumuzda din görünür yüzü olan diyanet camiası üzerinden okumaya ve değerlendirilmeye devam ediyor. Onların tutum ve davranışları din algısını olumlu/olumsuz etkisi oluyor. Bu anlamda akademi isabetli bir karar olmuş, inşaAllah muhatapları tarafından da gereğince ilgili ve alaka görür...

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-03-19 09:32:12

yenileme bir yana en ufak bir gelişme yok,her bölgenin her sokağın kendine göre sorun ve çözümleri vardır,imamın olduğu mahallede husumetli,serserilik,hastası bakımsız, garip olmaz cematini organize eder adı üstün de imam=önder hadi bakalım inşaAllah....EĞİTİM ŞART CİHADI CEMATİNDEN BAŞLAT EY İMAM UYUMA

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-03-21 13:28:26

BEN Mİ YANLIŞ BİLİYORUM O İŞ YOZGATA GİTTİ.....

banner165