Osmancık Geleceğe Hazırlanıyor

Son iki yılda Osmancık’a tarihi yatırımlar kazandırdıklarını, Geleceğin Osmancık’ı için koyduğumuz hedef doğrultusunda sanayi olarak büyümüş...

24 Şubat 2016 Çarşamba 10:14
Osmancık Geleceğe Hazırlanıyor

Son iki yılda Osmancık’a tarihi yatırımlar kazandırdıklarını, Geleceğin Osmancık’ı için koyduğumuz hedef doğrultusunda sanayi olarak büyümüş, ekonomi olarak güçlenmiş, kültür ve turizm alanında gelişmiş istikrarlı bir şehrin temellerini attıklarını kaydeden Osmancık Belediye Başkana Hamza Karataş, Osmancık’ı bu hedefe ulaştırmak için gerekli yatırımları halkımızın desteği ile birlikte kazandırdıklarını söyledi.

Mahalle muhtarları ve basın mensupları ile bir araya gelerek iki yıllık faaliyetlerini değerlendiren Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş,Osmancık’ın tarihi problemlerini çözüme kavuşturmak ve istikrarlı bir gelecek için şehrin ihtiyaçları ve halkın talepleri doğrultusunda hareket ettiklerini dile getirdi.

Gelecekte Osmancık'ı çok güzel günler beklediğini anlatan Hamza Karataş, “Göreve başladığımız günden bu güne yaklaşık iki yılı geride bırakmış bulunuyoruz. Bu zaman zarfında şehrimizin temel ihtiyaçlarına yönelik yıllardır beklediği yatırımlar olan içme suyu, imar planları, Organize Sanayi Bölgesi, doğalgaz gibi daha birçok önemli projede büyük mesafe aldık. Osmancık’ı adım adım gelişmiş bir şehre dönüştürecek yatırımları ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her projeyle Osmancık’ın gelecek 50 yılını şekillendirmeyi hedefliyoruz. Gelecek yıllarda sanayi olarak büyümüş, ekonomi olarak güçlenmiş, kültür ve turizm alanında gelişmiş istikrarlı bir şehirde, huzurlu ve mutlu bir yaşam için mücadele ediyoruz. Bu hedefte önemli yatırımlar yaptık, büyük kazanımlar sağladık. Gerçekleştirdiğimiz her yatırım bizi bu hedefe biraz daha yaklaştırıyor. "dedi.

OSMANCIK’A YENİ TİCARET MERKEZİ

Osmancık'tan her gün 10 bin araç geçtiğini, D-100 Karayolunda 62'si kuruyemişçi olmak üzere yüzden fazla işletme faaliyet gösterdiğini hatırlatan Karataş, "D-100 Karayolunun 5 kilometrelik şehir geçişindeki ticari faaliyet ilçe ekonomisinin büyük bir bölümünü teşkil ediyor. Osmancık Belediyesi olarak ilçenin bu potansiyelini daha da büyütmek amacıyla önemli bir projeye imza attık. Yaklaşık 1,5 yıldır titizlikle yürütülen ticari alan çalışması tamamlandı. D-100 Karayolunun çift yönlü olarak Osmancık ilçe merkezinden Amasya sınırına kadar 18 kilometre boyunca ticari alan ilan edildi. Bu alanda ilçe ekonomisine güç katacak yeni yatırımlar girişimci iş adamlarımız tarafından yapılacaktır. Buradaki ticaretin artması ilçe ekonomisinin hızlı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır." ifadelerini kullandı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULDU

Hedefleri arasında en önemli projelerden birisinin Organize Sanayi Bölgesi olduğunu kaydden Başkan Karataş, "İlçemizde güçlü bir ekonominin temelini oluşturacak bir diğer yatırım da Organize Sanayi Bölgesi. En önemli projelerimizden birisi Organize Sanayi Bölgesiydi. Çünkü şehrimizin gelişmesi ve büyümesi için ekonomimizin büyümesi ve yeni istihdam alanlarının açılması gerekiyor. Ayrıca ilçemizde faaliyet gösteren sanayicilerimiz de şehir içerisine sıkışıp kalmakla beraber Organize Sanayi Bölgesinin sağladığı teşvik imkanlarından yararlanamıyorlar.

Dolayısı ile bu aynı sektörde faaliyet gösteren başka şehirlerdeki sanayicilerle ilçemizin sanayicileri arasında bir rekabet eşitsizliğine neden oluyor. Bu nedenle hem sanayicilerimizin imkanlarının iyileştirilmesi hem de ilçemize yeni yatırımların yapılmasının teşvik edilebilmesi için Organize Sanayi Bölgesinin kurulması büyük önem taşıyor. OSB’nin imar planları onaylandı. Şehrimize yeni fabrikaların kazandırmış olacağız. Dolayısı ile yeni istihdam alanları açılmış olacak." şeklinde konuştu

OSMANCIK KALESİ TURİZME KAZANDIRILDI

İlçe savunmasında önemli rol oynamış yaklaşık 7 bin yıllık bir kale bulunduğunu fakat bakımsızlık dolayısı ile özelliğini yitirmiş bir kaya yığını haline geldiğini anlatan Hamza Karataş, "Kalenin uzun dönem proje çalışmaları devam etmişti. Biz de hazırlanmış olan bu projeyi uygulamaya koyduk. İhalesini yaptık ve 1. etap tamamlandı. Girişten zirveye kadar merdivenler tarihi misyonuna uygun bir şekilde onarıldı. İki tane seyir terasımız var. Ayrıca kalenin aydınlatılması da sağlandı. Hem İstanbul istikametin gelen, hem Samsun istikametinden gelen seyahatçiler, şehrimizi geçerken kale siluetini görebiliyorlar. Kale ziyarete açıldı. Hem şehir içinden hem şehir dışından yoğun bir ziyaretçi akını var. Osmancık’ta turizmin gelişmesine temel olacak bir çalışma olduğuna inanıyoruz." dedi.

SEL BASKINLARINA KÖKLÜ ÇÖZÜM

İlçede zaman zaman meydana gelen sel baskınlarından vatandaşlarımız olumsuz etkilediğini söyleyen Karataş, yüzlerce ev ve iş yeri sel baskınlarına maruz kalıyordu. Sel baskınlarına köklü çözüm olması amacıyla hazırlanan Taşkın Koruma Projesi tamamlandı. Doğudere ve Tillim Çayını Kızılırmak’a bağlayan yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda bir kanal inşa edildi. Böylelikle Osmancık’ta sel baskınlarından kurtulmuş oldu ifadelerini kullandı.

İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

İlçenin en önemli sıkıntılarından birininde şüphesiz içme suyu meselesi olduğunun altını çizen Karataş, "Ne yazık ki vatandaşlarımız evlerindeki musluktan akan suyu içemiyorlar. Şehrimizin su ihtiyacı sondaj kuyularından sağlanıyor. Aşırı derecede kireçli ve sertlik derecesi yüksek olduğundan içilemiyor. Yaz aylarında kuraklık yaşanıyor ve sürekli su kesintileriyle karşı karşıya kalıyoruz. İçilebilir suyu vatandaşlarımızın evine kadar ulaştırmak amacı ile Dereboğazı yakınlarında bir içme suyu göledi inşa ediliyor. Yıllık 2,7 milyon metreküp su kapasitesi bulunan gölet ile birlikte arıtma tesisi de inşa edilecek. Böylelikle ilçemizin tarihi içme suyu sorunu çözülmüş olacak ve vatandaşlarımızın evlerinde temiz, sağlıklı, içilebilir su akacak." şeklinde konuştu.

OSMANCIK DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

İlçe halkımızın uzun zamandır umutla beklediği önemli bir yatırımda doğalgaz olduğunu hatırlatan Başkan Karataş, "Uzun bir sürecin ardından ilçemize doğalgazın kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında şehir içi hatların temel atma törenini düzenlemiştik. Koyunbaba Mahallesinin bir kısmında çalışma yapıldı. Kış sezonu bittiğinde şehir içi hatların döşenmesine devam edecek. İlçemize kadar gelecek çelik ana boru hattında çalışmalar başlamış durumda. Şu anda Dutludere civarında çalışma yapılıyor. Ana boru hattı Gökkezler Köyünden ilçemize doğru hızla ilerliyor. Kısa sürede ana boru hattındaki çalışmaların tamamlanması hedefleniyor" dedi.

KIZILRIMAK ISLAH PROJESİ

Osmancık için en büyük yatırımlardan birisi olan Kızılırmak Islah Projesinin çalışmaları da başladığını kayyeden Hamza Karataş, "Kızılırmak ıslah projesi ilçemiz için tarihi projelerden birisiydi. Kamulaştırma maliyetleri nedeniyle gerçekleştirilmesi zora girmiş bir projeydi. Ancak Obruk barajı nedeniyle şehir merkezinde büyük bir taşkın riskiyle karşı karşıya kalmıştık. Bu nedenle Kızılırmak ıslah projesi hayati bir önem taşıyordu. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile görüşmelerimiz neticesinde olumlu sonuç alındı ve proje hayata geçiriliyor. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Proje kapsamında Kızılırmak kenarı çift taraflı yaklaşık 5 kilometre fore kazılı duvar yapılacak." ifadelerini kullandı

BELEDİYE YENİ HİZMET KAMPÜSÜ TAMAMLANMAK ÜZERE

Yaklaşık 20 dönümlük bir alana belediye araçları için park ve bakım merkezi inşa ettiklerini ifade eden Karataş, "Belediyenizin sahada çalışan tüm birimlerini buraya topluyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğünün iş makinelerini, Fen İşleri Müdürlüğünün iş makinelerini, hatta itfaiyeyi de; hepsini buraya bir belediye hizmet kampüsü şeklinde toplayacağız. Bir bütünlük içerisinde şehrimize daha verimli, daha etkin hizmet vermeyi amaçlıyoruz. İnşaat büyük ölçüde tamamlandı. Burası tamamlandığında eski hizmet alanına Şehirlerarası Otobüs Terminali projemiz var.” dedi.

Osmancık ilçesindeki kentsel dönüşüm ve yeni imar planları çalışmalarının da büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Başkan Karataş, yapılan yatırımlarla ilçenin daha yaşanabilir, daha refah bir şehir haline geleceğini kaydetti.

İHA










Son Güncelleme: 24.02.2016 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165