Özgürlük için ribattayız

İşgalci İsrail'in Filistin ve Gazze'de sürdürdüğü katliam, vahşet ve soykırıma karşı Çorum'da çok sayıda STK 'özgürlük için ribattayız' eylemi başlatıyor.

12 Mayıs 2024 Pazar 21:16
Özgürlük için ribattayız

İşgalci İsrail'in Filistin ve Gazze'de sürdürdüğü katliam, vahşet ve soykırıma tepkiler dünya genelinde artarak devam ederken, Çorum'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu yeni bir eyleme hazırlanıyor.

Siyonist İsrail'i protesto etmek üzere üniversite kampüslerini direniş için birer ribat haline getirerek eylem düzenlemeye hazırlanan STK'lar, 13-14-15 Mayıs'ta Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda nöbet ve oturma eylemi gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada eyleme dair şu bilgilere yer verildi:

"Bildiğiniz üzre uzun süredir gündemde olan Filistin meselesi üzerine birçok farklı STK ve zümrelerin eylemleri tüm dünyada yaklaşık 8 aydır aralıksız olarak devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde ise Üniversitemiz  Kuzey Kampüs yerleşkesinde bir Özgür Filistin yürüyüşü düzenlendi. Mâlumunuzdur ki; üniversitelerde yapılan öğrenci  eylemleri, tarihin tüm safhalarında en etkili eylemler arasında yer almaktadır. Bu nispetle Amerika'nın Ohio eyaletinde üniversitelerde başlatılan oturma eylemleri önce tüm Amerika'ya ardından ise tüm dünya'ya yayıldı. Ülkemizde de birçok farklı şehir ve üniversitelerde buna benzer faaliyetler başlatılarak gerek Filistin halkına gerekse özgür düşünce hakları baskıyla  ellerinden alınmaya çalışılan öğrencilerin yanında oldukları mesajı verilmektedir. Bizler de bu çalışmalara bir yenisini eklemek amacıyla çok sayıda öğrenci kulübü ve STK'ların da katılımlarıyla  yaklaşık 3 gün sürecek olan bir dizi oturma eylemi ve özgürlük nöbeti çalışmasını başlatıyoruz. Hitit  Üniversitesi Rektörlüğü'nün de izin ve destekleriyle birlikte faaliyetimiz 13.05.2024 pazartesi günü saat 12.00 da Teknik Bilimler MYO da başlayacak olup, salı ve çarşamba günleri de devam edilecektir.

Faaliyetimiz hiçbir parti, STK, dernek, dernek logosu, veya öncülüğünde olmadan tamamen sivil bir inisiyatif ile vicdan sahibi üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilecektir."

Son Güncelleme: 13.05.2024 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.