‘Performans ücretleri hala ödenmedi’

SES Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Merter Kocatüfek, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2016 yılının Ocak ayında gecikmeli olarak ödenen performans(döner sermaye) ödemeleri, ne yazık ki Şubat ayında ocak ayını da aratır şekilde 1 mart 2016 tarihiyle hala ödenmeyerek çalışanların mağdur edildiğini belirterek konu ile ilgili açıklama yaptı.

02 Mart 2016 Çarşamba 10:27
‘Performans ücretleri hala ödenmedi’

SES Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Merter Kocatüfek, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2016 yılının Ocak ayında gecikmeli olarak ödenen performans(döner sermaye) ödemeleri, ne yazık ki Şubat ayında ocak ayını da aratır şekilde 1 mart 2016 tarihiyle hala
 ödenmeyerek çalışanların mağdur edildiğini belirterek konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kocatüfek, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “Gece gündüz demeden günün 24 saat insan kurtarma eylemini gerçekleştiren sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, emeklerinin karşılığına asla denk gelmeyen ücretler almakta, almaları gereken düşük ücretlerini bile ne yazık ki zamanında alamayarak sıkıntılar yaşamaktadır. Her ay değişen döner sermaye yönetmelikleri ile hem hesaplama yapan arkadaşlarımızın hem de ödeme alan arkadaşlarımızın kafaları karmakarışık olmakta insanlar ne kadar ücret alacaklarını dahi bilememektedirler.

Sağlık emekçilerinin büyük çoğunluğunun okul-dershane vb taksiti, banka kredileri ve kredi kartlarına ödemesi vardır. Maaş ile birlikte yada en geç her ayın 25 ine kadar performans ödemelerini alacaklarını düşünen sağlık emekçileri ödemelerini her ayın 15-25 olarak düzenlemişlerdir.Ücretlerin zamanında ödenmemesi nedeniyle ya borç bularak ya da faiz ile para çekerek bu ödemelerini yapmak zorunda kalmaktadırlar.

2016 yılı bütçesi TBMM’de görüşülürken bu bütçenin yetersiz olduğunu ifade ettiğimizde gaz, jop ve göz altılara maruz kaldığımızda sessizliğe bürünen Sağlık Bakanının, daha yılın ilk aylarında yaşanan bu sıkıntılara ilişkin nasıl bir açıklama yapacağını,
lafa gelince tek yetkili sendika olmakla övünen memur sen /sağlık sen in sözde yetkisinin ne işe yaradığını merak etmekteyiz.

Basın aracılığıyla yetkililere bir kez daha sesleniyoruz!


Zaten hak ettiklerinden daha az bir ücretle çalıştırdığınız sağlık emekçilerinin ücretlerini zamanında ödeyiniz.Sağlık emekçilerini mağdur etmekten derhal vazgeçiniz.


Gücünü, yetkisini ve etkisini sadece sağlık emekçilerinden alan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin SES i bu konunun da takipçisi olacaktır.”

 

Son Güncelleme: 02.03.2016 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.