Polis Eğitim Merkezi yatırım programına alındı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Polis Eğitim Merkezi’nin yatırım programına alındığını bildirdi.

03 Kasım 2023 Cuma 11:17
Polis Eğitim Merkezi yatırım programına alındı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Polis Eğitim Merkezi’nin yatırım programına alındığını bildirdi.

Tahtasız, 2019 yılından bu yana AK Partili vekiller tarafından yapılacağı bilgisi verilen ancak bir türlü yapılamayan Çorum Polis Moral Eğitim Merkezi’ni TBMM gündemine taşıdığını, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini ifade ettti.

İÇİŞLERİ BAKANI YAZILI CEVAP VERDİ

Tahtasız’ın soru önergesi üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzasıyla gelen yanıtta, “Çorum Polis Eğitim ve Kongre Merkezi ile Çorum Polis Merkezi Amirliği yatırım programına alınmıştır. Projeler ile ilgili işlemler devam edecektir” denildi.
Polis Moral Eğitim Merkezi’nin yatırım programına alınmasının Çorum için önemli bir gelişme olduğunu ancak “ne zaman başlanacağı ve tamamlanacağına” ilişkin detayların belli olmadığını hatırlatan Tahtasız, şöyle dedi:

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Çorum kamuoyu her açılışta, her toplantıda AKP İl Başkanının, Milletvekillerinin müjdelerini ve projelerini dinlemekte ancak icraat görememekte idi. Çorum’un ekonomik ve sosyal hayatına önemli bir canlılık getirecek Polis Moral Eğitimi yapılacağı sözü de 2019 yılından beri veriliyordu. 11 Aralık 2019 tarihinde şu an milletvekili olan dönemin AKP İl Başkanı Yusuf Ahlatçı ve AKP Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmenin ardından Çorum’a bir müjde verdiler. ‘Önceden askeri kışla olarak kullanılan 20 dönümlük araziye Polis Moral Eğitim Merkezi yapacağız Çorum’a hayırlı olsun’ dediler.  Daha sonra 28 Mart 2021 tarihinde eski Çarşı Karakolu binası önünde dönemin Valisi, AKP Milletvekilleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanı Ahmet Nehar Koçan ile birlikte Çorum’da yapılacak olan Polis Moral Eğitim Merkezini yerinde inceleyen heyet en kısa sürede buranın ihalesinin yapılacağının müjdesini verdiler. Çeşitli defalar buranın müjdesi verildi Ancak ortada halen somut bir gelişme yok. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya bu projenin akıbetinin ne olduğunu, ne zaman başlanacağını ve ne zaman bitirileceğini sorduk. Fakat bize gelen yanıtta sadece yatırım programına alındığı belirtiliyor. Bu söz de havada kalmasın diye tıpkı diğer verilen sözler ve yarım kalan projeler gibi takipçisi olacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iskilipden 2023-11-03 14:04:29

İskilipde Meydan Mahallesinde bulunan sonradan İskilip Sanayii mevkiine taşınan halende boş durumda bulunan CEzaevi eski binasının ilçemize ADALET MESLEK YÜKSEK OKULU OLARAK değerlendirilmesi,.
İskilip Çorum ve İskilip Tosya yolu ile İSkilip Çankırı yollarının duble yol haline getirilmesi,
İskilip Sanayii ile Hayvan pazarı arasındaki keskin viraj ile İskilip, İskilip Osmancık yol ayrımı arasındaki rampanın ve keskin virajın düzleştirilmesinin sağlanması, İskilip Kale ve kale altındaki mağaraların restarasyonunun bitirilmesi,
İskilip Çorum arası ücretinin makul hale getirilmesi yönünde çalışma yapılmssını dilek ve temennisi ile

Misafir Avatar
öz iskilipli 2023-11-03 14:48:20 @iskilipden

güzel tespitler birde seçim yaklaşırken çayın temizliğinin sürekli yapılması gerekli bakıyorsun leş gibi 6 ayda bir temizlenmelidir. seçime 4 ay kala değil sürekli temizlik yapılmalı

Beğenmedim! (0)
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-11-03 14:17:22

Çorum da, Mehmet Tahtasız gibi, Çorum için çalışan 3 tane daha MİLLETVEKİLİ olsa, Çorum şuan da BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ olmuştu. Mehmet Tahtasız hangi partiden MİLLETVEKİLİ olduğu önemli değil, önemli olan Mehmet Tahtasız'ın Çorum için elini taşın altına koymasıdır. Şuan da Çorum için çalışan bir tane MİLLETVEKİLİ var, o da Mehmet Tahtasız'ın taaaaa kendisidir. Seçildiğinden bu zamana kadar Çorum için aşkla çalışıyor. Yaparsa Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi Hikaye. ANLAYANA.....

Avatar
mehmet yektaş 2023-11-03 12:00:40

hadi canım sen de. bir yatırımı ana muhalefet müjdeliyor. sayın vekilim(asc) gitti. ortalık ne hallere geldi.

Avatar
nur 2023-11-04 04:09:38

chpkk hdpkk İsrail abd uşağı