Provokatif, hoyratça, sorumsuzca…

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fehmi Yağlı, Valilik Konağı bütçesine ilişkin bazı mecralarda yer alan haberlere bu sözlerle tepki gösterdi.

04 Kasım 2022 Cuma 17:47
Provokatif, hoyratça, sorumsuzca…

AK Parti İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muhasebeci ve Mali Müşavir Fehmi Yağlı,  Çorum’da bazı mecralarda kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan; 2023 yılı İl Özel İdaresi bütçesinde yer alan Valilik Konağı ile ilgili giderleri konu eden ve ‘Valilik konağı giderleri, Cumhurbaşkanlığı sarayı ile yarışıyor’ başlığını taşıyan ifadeleri sert bir dille eleştirerek, “Bu tür yayınlar tahrik edici, provakatif sorumsuzca ve maksadını aşan, vatandaşı devlete karşı tahrik edici provokatif ifadeler” dedi.

Toplumu tahrik eden, provokatif ifadelerden kaçınmanın vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatan Yağlı, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

KÜLLİYEYE KASITLI OLARAK ‘SARAY’ İFADESİ

“Başta şunu belirtmek isterim ki; yazılı basında manşetten verilen cümlenin içerisinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ ifadesi kullanmanın devleti ve devleti temsil eden Cumhurbaşkanımızı rencide edici ve ayrıca halk nezdinde itibarsızlaştırma gayreti taşıdığı zımnen göstermektedir. Devletin tüzel kişiliğine ait olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ‘Saray’ diyenler maksatlı ve kasıtlı olarak Cumhurbaşkanımızı, muhalif vatandaşlar nezdinde itibarsızlaştırma çabası ve gayreti taşımaktadır. Devletimizin yürütmenin beyni olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında bilimden teknolojiye, ekonomiden yargıya, sağlıktan güvenliğe, beslenmeden toplumsal taleplere, askeriyeden sosyal politikalara her alanda ikbal ve istikbalimize yönelik plan ve projeler üretilen, konuşulan, istişare edilen ortamı sağlayacak şekilde inşa edildiği ortada iken, ana muhalefet zihniyeti ve takipçilerinin ısrarla, sanki keyif ve sefa sürme yeri imiş gibi ima ederek ‘Saray’ ifadesini kullanmaları maksatlarını aşan ifadeler olmaktadır. Yakışıksız bulunmaktadır.

İl Genel Meclisi’nde 2023 yılı İl özel idare bütçe görüşmelerinde Valilik Makamı’na ait giderlerin sunulduğu rakamlar üzerinden hiç alakası bulunmayan ‘Sarayla yarışıyor’ ifadesi kullanılması hem esas hem de usul bakımından ahlaki ve etik kurallara aykırıdır. Maksadını aşan ifadelerle haberleştirilen Valilik Konağı giderleri devletin memurları tarafından yıl içerisinde rutin harcama rakamları dikkate alınarak her yıl bütçe üzerinde gösterilmesinden ibarettir. Geçmiş yıllara nazaran bu yıl ki enflasyon artışı sebebiyle rakamlar yükselmiştir. Konu üzerinde halkı tahrik edici cümleler kurularak kamuoyuna sunulması kabul edilemez bir husus olmuştur. Kaldı ki ilimizde yürütmenin başı olan Sayın Valimiz devletin harcamaları konusunda son derece hassas olan bir kişiliğe sahip olarak görevini hakkıyla yürütmekte olan devlet görevlisidir.

SORUMSUZCA, HOYRATÇA VE PROVOKATİF

Devletin kurumlarına ve yöneticilerine yönelik sorumsuzca, hoyratça maksadını aşan, vatandaşı tahrik edici, provokatif sözlerden kaçınmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatır, Çorum kamuoyumuza saygıyla arz ederim.”

Son Güncelleme: 04.11.2022 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dursun 2022-11-04 18:04:11

ELEŞTİRİYE AÇIK OLMAK LAZIM . İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ SÖZÜNÜ VATANDAŞ UYDURMADI.

Misafir Avatar
Cemil 2022-11-07 13:17:41 @dursun

Fehmi Bey, vatandaşımız her türlü vergiyi ödüyor.Bu paralar harcanırken çok hassas bir şekilde harcanmalıdır.Haberi yapanın bakış açısını dikkate almak gerekir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Millet aç... 2022-11-04 19:47:01

İşine gelmeyince Provoaktif miş. Millet aç bunlar saraya şak şak...Bunların Allah'a değil kul tapanlardan farkı yok

Misafir Avatar
Emekli batandaş 2022-11-06 08:37:23 @Millet aç...

Yahu daha neyi savunuyorsunuz doları 186.0 "millet aç" diyenler mi getirdi. Hergün yapılan zamları "millet aç" diyenler mi yaptı? daha yok garip gurebanın hakkını yiyenlerin iki yakasıymış. Millette yaka kalmadı kardeşim anla artık crm

Beğenmedim! (4)
Misafir Avatar
crm 2022-11-05 11:42:30 @Millet aç...

burda millet aç aç diye bir tarafını yırtanlar, hiç lükslerinden vaz geçiyorlar mı? Almanyada doğalgaz kısıtlı yanacak bu kış, felaket tellalığını bırakın. ülkenize sahip çıkın. garib gurebanın 5 kuruşunu yiyeninde Allah iki cihanda belasını versin...

Beğenmedim! (5)
Avatar
Osman 2022-11-04 18:05:58

Asıl israf rantiyecilere verilen faizde. Milli eğitim bütçesinden fazla faiz veriyoruz.

Avatar
Ali 2022-11-04 20:31:47

Valilikte de bir israf var ise tatbiki sorgulanır. Dodurga da Tarım il müdürlüğü yüzbinlerle TL zarar ettirilmişti . Hesap soran oldu mu? Bir de iş yapmayan , hizmet üretmeyen yönetimler de vaktimizi , geleceğimizi israf ediyor .

Misafir Avatar
he he he 2022-11-06 08:43:01 @Ali

Ak parti'nin tbe töbe yanlışları olabilir miş! Yok canım olur mu yanlışları hep dış güçler hep vatan hainleri. Kardeşim HDP kapatılsın diye dava açılıyor daha dün HD ile görşme yapılıyor daha dış gçler değil mi? CRM arkadaş biraz düşün yahu. milleti de bu kadar salak yerine koymayın.

Beğenmedim! (4)
Misafir Avatar
crm 2022-11-05 11:51:13 @Ali

rasgele salla bakalım bıyık ali, 20 sene önce iktidara geldiğinde, imf ye olan borcunun FAİZİNİ ödeyemeyen bir ülke vardı. akdenizde egede kayık yüzdüremiyordun. savunma sanayi diye bir şeyin yoktu. etrafında aç itleri, ülkende hainler cirit atıyordu... yanlışlarını her zaman söyleyin, fakat NANKÖRLÜK ETMEYİN...

Beğenmedim! (6)
Avatar
Badem biyik 2022-11-04 20:30:55

20 yildir ülkeyi sömürüyor. Ulkeyi yiye yiye bitiremediler. Yere batsin itibariniz.

Avatar
Ali 2022-11-04 19:50:45

Enflasyonun sebebi kimse vebali olan da odur. O yüzde bu enflasyunu arttıranlar önce tasarruf edecek ki milletten özür dileyecek...

Avatar
Çorumlu 2022-11-04 21:15:25

Kaç kişi çalışıyor?Giderleri ne kadar? Kamuoyunu aydınlatmanın zamanı.

Avatar
Şaşkın ördek 2022-11-04 20:08:22

CHP bu ara tam yahudi zihniyetiyle milletin kutsallarına hekimler birliğiyle ağız birliği etmişcesine biri TSK yı diğeri emniyete saldırıyor. Zorla akpartiye oy verdirecekler insanlara. Siz kimsiniz Çorum'a gelmiş en değerli insan vali beye saldıracak. Hele bir önce abdest alın siz