Sağlık-sen işyeri odası açıldı

İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürlüğü'nde açılan sağlık-sen işyeri odası'nın açılışına Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı’da katıldı.

12 Ocak 2016 Salı 11:45
Sağlık-sen işyeri odası açıldı

İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürlüğü'nde açılan sağlık-sen  işyeri odası'nın açılışına Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı’da katıldı.

Saatcı, açılan yetkili sendika işyeri odasıyla ilgili yaptığı açıklamada,”Yetkili sendika olarak 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde tahsis edilen sendika işyeri odasıyla ilgili idarecilerimize teşekkür ediyoruz. İşyeri sendika temsilcileri ve sendika işyeri temsilcileri (1) Madde 23 – (Değişik: 4/4/2012-6289/16 md.) İşyerlerinde 30 uncu madde uyarınca yapılan tespite göre kamu görevlilerinden en çok üye kaydetmiş sendika, işyeri sendika temsilcisi seçmeye yetkilidir. İşyerindeki kamu görevlisi sayısı 200’e kadar ise bir, 201-600 arasında ise en çok iki, 601-1000 arasında ise en çok üç, 1001-2000 arasında ise en çok dört, 2000’den fazla ise en çok beş işyeri sendika temsilcisi seçilebilir. Bu temsilcilerden biri ilgili sendika tarafından baştemsilci olarak görevlendirilebilir. İşyeri sendika temsilcileri, işyerlerinde kamu görevlilerinin işveren veya işyeri ile ilgili sorunlarını dinlemek, ilgili yerlere iletmek ve kamu görevlileri ile işveren arasında iletişim sağlamak amacıyla işyerinden seçilir. İşyeri sendika temsilcileri bu görevlerini işyerinde, haftada dört saat olmak üzere yerine getirirler ve bu sürede izinli sayılırlar. Bir işyerinde en çok üye kaydetmiş sendikanın dışında faaliyette bulunan sendikalar da, bu Kanun kapsamına giren sendikal faaliyetlerin yürütülmesi açısından koordinasyon görevini yürütmek üzere o işyerinden sendika işyeri temsilcisi belirleyebilirler. Kamu işvereni, yönetim ve hizmetin işleyişini engellemeyecek biçimde sendika temsilcilerine çalışma saatleri içinde ve dışında görevlerini yapabilmeleri için imkânlar ölçüsünde kolaylıklar sağlar.” Denilmektedir. Bu çerçevede işyeri sendika temsilcilerimiz yetkili sendika olarak tahsis edilen sendika odasında; ”İşyerlerinde kamu görevlilerinin işveren veya işyeri ile ilgili sorunlarını dinlemek, ilgili yerlere iletmek ve kamu görevlileri ile işveren arasında iletişim sağlama görevini daha verimli bir şekilde sağlayacaklardır.  Sendika odasının başta Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı müdürlüğünde çalışan personellerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanları için hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyor, idarecilerimize tekrar teşekkür ediyorum.”  Dedi.

Son Güncelleme: 12.01.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.