'Sahne sırası gençlerde'

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sahne Sırası Sende” Türk Müziği Yarışması il birinciliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından, Gençlik Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

01 Mart 2016 Salı 13:08
'Sahne sırası gençlerde'


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sahne Sırası Sende” Türk Müziği Yarışması il birinciliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından, Gençlik Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Gençlerin, Türk Müziği’ne olan ilgilerinin artması amacıyla düzenlenen organizasyona 14-29 yaş arasındaki gençler katılırken, Türk Halk Müziği dallarında eserler seslendirildi.


Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet TIĞLI; “İl Birinciliği-Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek yarışmada gençler, ‘Solo Kız/Erkek Ses ve Solo Çalgı’ dallarında yarışacaktır. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında eser seslendirecek olan gençlere tecrübeli bir orkestra eşlik edecektir. 14-17 / 18-21 / 22-29 yaş kategorilerinde yarışacak gençler, aralarında ünlü sanatçıların da yer aldığı seçici kurul üyeleri önünde performanslarını sergileyeceklerdir.” şeklinde açıklamada bulundu.


İl birinciliği elemeleri 27 Şubat 2016 cumartesi günü Mahmut Atalay Gençlik Merkezinde gerçekleştirilirken, grup birinciliği yarışması 5 Nisan da Ordu’da, Türkiye finalinin ise 16 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirileceği bildirildi.


Yarışmada dereceye giren gençler şu şekildedir;


14-17 YAŞ SOLO SES KIZ GRUBU


Birinci: Arzu ZEVİNÇ


İkinci: Sevgi FIRAT


Üçüncü: Beyzanur MARIM


14-17 YAŞ SOLO SES ERKEK GRUBU


Birinci: Şükrü GÖKGÖZ


İkinci: Fatih KARA


Üçüncü: Mehmet EROL


14- 17 YAŞ SOLO ÇALGI GRUBU


Birinci: Nejla Nur BOZAR

İkinci: Berkay YILDIRIM

Üçüncü: Esra AKAYDIN


18- 21 YAŞ SOLO SES KIZ GRUBU


Birinci: Dilara GÜRSES


İkinci:Evrim PAMUK


18- 21 YAŞ SOLO SES ERKEK GRUBU


Birinci: Velican SOYLU


İkinci: Uğur SARI


18- 21 YAŞ SOLO ÇALGI GRUBU


Birinci: Murat IŞIK


İkinci: Bahadır KÖKLEN


Üçüncü: Altuğ UCAÇELİK


22- 29 YAŞ SOLO SES ERKEK GRUBU


Birinci: Emre YÜCETÜRK


22- 29 YAŞ SOLO ÇALGI GRUBU


Birinci: Saygın Yiğit ALBAYRAK


İkinci: Oğuzhan KILIÇ





 

Son Güncelleme: 01.03.2016 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.