Siyonizm tahrip ve tahrik hareketidir

Şair-yazar Burhan Sakallı, siyonizmin tahrip ve tahrik hareketi olduğuna dikkat çekti.

28 Aralık 2023 Perşembe 10:54
Siyonizm tahrip ve tahrik hareketidir

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi'nin söyleşi programına katılan şair-yazar Burhan Sakallı, ‘Küresel Boyutlarıyla Filistin Davası’ başlıklı bir konuşma yaptı.

Siyonizmin tahrim ve tahrik hareketi olduğuna dikkat çeken Sakallı, şöyle dedi:
“Filistin halkı tarihte birçok kez soykırıma ve yıkıma uğrayan ve yaşadığımız ve şahit olduğumuz şu günlerde yine soykırıma uğruyor ve zor günler geçiriyor.

'FİLİSTİN, GAZZE VE KUDÜS HAKKINDA ÇOK AZ BİLGİYE SAHİBİZ'

Söylemlerimizin coşkusuna ve iddialarımızın büyüklüğüne rağmen hakkında pek az bilgi sahibi olduğumuz bir alan Kudüs ve Filistin.
Kudüs bir kez kılıçsız fethedilmiştir. Bunu Hz. Ömer zamanında Halid Bin Velid komutasında İslam ordusu yapmıştır. Tarihte Kudüs’ü Müslüman ve Türkler yönettiğinde bütün dinlerin mensupları huzurluydu. Yahudiler dahi bunu doğruluyor.

Siyonizm birçok tanımların yanı sıra  tahrip ve tahrik hareketidir. Mekke ve Medine müslümanlığın kalbi ise Kudüs, Filistin ve Gazze Müslümanlığın aklıdır. Bütün inanışların kendini ifade ettiği tek Merkez. Hristiyan ve yahudilerce yeryüzü cennetinin  krallığının kurulacağına inanılan yer.

Burhan Sakallı, söyleşi programına katılanlara, Larry Collins'in 'Kudüs Ey Kudüs', Amin Maalouf'un 'Arapların Gözünden Haçlı Seferleri', Avı Shlaım'ın 'Filistin'i Bölüşmek', Avı Shlaım'ın ' Demir Duvar', Prof. Dr. Fahir Armaoğlu'nun ' Filistin Meselesi ve Arap İsrail Savaşları' gibi kitapları okumalarını tavsiye etti.

Son Güncelleme: 28.12.2023 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan 2023-12-29 23:24:19

Faaliyetlere devam. Kazım efendi. Görüntü güzel.