Tahtasız yeni öğrendi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Silmkent TOKİ konutları ile ilgili yaşanan gelişmeye dair bugün açıklama yaptı.

15 Ekim 2023 Pazar 12:05
Tahtasız yeni öğrendi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TOKİ Başkanlığı’nca geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan ve yerel basında Silmkent TOKİ konutlarının ilk etabı olan 95 konutun 16 Ekim Pazartesi (yarın) teslim edileceğine dair gelişme üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı.

ARADAN 6 YIL GEÇTİ

6 yıl geçmesine rağmen 743 konutun tamamen teslim edileceği düşünülürken yalnızca 95 dairenin teslim edileceğini öğrendiklerini belirten Tahtasız, şu görüşleri savundu:

EMEKLİ İKRAMİYELERİ

“Emeklilerimiz için verdiği 5 bin TL’de büyük bir ayrımcılık yaparak çalışan emeklileri kapsam dışı bırakan AKP iktidarı, Çorum’da da emekliler için yapılan konutlarda başka bir ayrımcılığa imza attı.

BİZ DE HÜSRANA UĞRADIK

Emeklilerimiz için yapımına 6 yıl önce başlanan ve defalarca teslim edileceği açıklanan TOKİ Slimkent Konutları’nda nihayet son teslim tarihi olarak 16 Ekim 2023 olarak açıklanmıştı. Biz de vatandaşlarımız adına sevinmiştik. Sevincimiz fazla sürmedi. Tıpkı evlerini almayı bekleyen hak sahipleri gibi biz de hüsrana uğradık.

AÇIKLAMAYI BUGÜN YAPTI

Edindiğimiz bilgilere göre; 743 konuttan yalnızca 95 konut teslim edilecek. Geriye kalan 648 hak sahibi mağdur edilecek.

95 vatandaşımız 6 yıl sonra da olsa evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, 648 vatandaşımız evine kavuşma hayalini belirsiz bir şekilde öteleyecek. Yazık değil mi bu insanlara? Yıllardır ev hayaliyle bekliyorlar. Ev sahipleri tarafından evlerinden atılıyorlar.

AK PARTİ YAPAR, BOZAR

TOKİ Başkanına sesleniyorum; emekli vatandaşlarımızın ağzına bir parmak bal çalmayı bırakın. Geriye kalan 648 vatandaşımızın evini de bir an önce teslim edin. Yaparsa Ak Parti yapar, bir tarafı yapar diğer tarafı bozar.”

Son Güncelleme: 15.10.2023 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2023-10-15 14:50:37

Ne kadar tarafsızsiniz habercim 19 diğer vekiller 6 senedir uyuyorlar onuda yazsaydınız

Avatar
sadık sadık 2023-10-16 07:02:13

gazetecilik bence objektif ve tarafsız olmalı

Avatar
Şık değil 2023-10-16 08:08:27

Tahtasız yanlışları tespit edip kamuoyu oluşturma gayretinde..
2-3 gün sonra açıklama yapmış ve başlığınız yeni öğrendi.. hiç olmamış , yani nerden eleştirebilirim diye düşünüp hiç bişey bulamayıp , aha bende bunu yazarım , der gibi.. sizin bu memleketin en objektif gazetecisi olduğunuzu düşünürdüm , şu başlığa kadar..gerçekten hiç yakıştıramadım, yeni öğrenmesine bu kadar takılmayıp , 6 yıldır defalarca teslim tarihi verilip , şu an da sadece 95 adetinin teslim edileceğini öne çıkarsaydınız keşke..
Olmamış , yakışmamış..gerçekten bir Çorumlu olarak üzüldüm , adamın gayretini , mücadelesini , tespitlerini , en başta sizin takdir etmenizi beklerdim oysaki..

Avatar
Kış uykusundan olanlar el kaldırsın.. 2023-10-16 08:37:56

5 yıl vekillik yaptı Erol hoca , 5 kez açıklama yaptı mı acaba bu konuda..
15 er yıl yaptılar tufan köse ve asc , bu konuda kaç kez açıklama yaptılar ?
Belediye başkanı , son 2 aydır asfalt döküyoruz haberi dışında kaç kez açıklama yaptı konuyla ilgili ?
Vahit Kayrıcı da çorum vekili , konudan haberdar mı acaba , bırakın açıklama yapmayı ?
Adam 2 gün geç açıklama yaptığı için , uyuduğunu ima etmişsin , diğerleri kış uykusunda olmalı o halde ..
Mehmet Yolyapar ne kadar cehapeli ise sende o kadar akepelisin..
Kötü olan şu ki , Yolyapar bunu saklamadığı gibi bangır bangır da dillendiriyor , ama sen ? Ben objektifim diyerek en küçük bir durumda , şu başlığı atabiliyorsun..
Yazık çok yazık..
Lütfen bundan böyle objektif , tarafsızlık vs gibi beylik laflar etme emi..

Avatar
iskilipden 2023-10-16 10:11:00

BELEDİYELERE personel alımlarında uyğulamalarda ne derece şeffaf davranıldığı gündeme getirilmelidir.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-10-16 14:58:11

Keşke diğer Çorum Milletvekilleri de Mehmet Tahtasız kadar çalışsalar. ÇORUM'UMUZA ilk defa doğru dürüst bir MİLLETVEKİLİ seçildi, o da Mehmet Tahtasız'ın taaaaa kendisidir. Mehmet Tahtasız Çorum'un ve Çorum'luların sesi olmaya devam ediyor. İnşAllah artarak devam eder. Mehmet Tahtasız Çorum'un yapılmayan ve de yarım kalan yatırımlarını gözler önüne getirmeye devam ediyor. Çorum sevdalısı, Çorum için çalışan, Çorum için elini taşın altına koyan Milletvekili Mehmet Tahtasız'dır. Çorum için uğraşan, didinen başka Milletvekilleri var mı? Seçim bitti, diğer 3 MİLLETVEKİLİ Çorum için ne yapıyorlar. Kocaman bir hiç, Çorum'u, Çorum'luları düşünen kim? Yaparsa Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi Hikaye. ANLAYANA.....

Avatar
Doğan Uygun 2023-10-16 16:02:21

Habercim 19 sözde tarafsız habercilik dediğiniz buysa ne deyim. Yandaşlığı bırakın işin muhatabı kişilerin karşısında süt dökmüş kedi gibisiniz ama sıra konuyu dile getirenler olunca aslan kesiliyorsunuz maşAllah. Size yakışmıyor bu yanlıştan dönün lütfen.

Avatar
Vatandaş 2023-10-16 17:32:06

Yanlış yol.Sevgi saygıya uyar olmaz.Art niyetli haberler itibar kaybettirir.