Tahtasız’ı eleştirdi: ’Yanlış ve zamansız’

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın orman köylüleri ile ilgili açıklamasını eleştirdi.

23 Ocak 2024 Salı 21:50
Tahtasız’ı eleştirdi: ’Yanlış ve zamansız’

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın orman köylüleri ile ilgili açıklamasını doğru bulmadığını söyledi.

Erdal, CHP Çorum Milletvekili Tahtasız’ın Kargı’da orman kesimi ile uğraşanların 35 milyon TL alacağı ile ilgili yaptığı açıklamaya cevaben “Bu güne kadar kooperatiflerimizin ödemeleri düzenli olarak yapılmıştır. Bu sene hak edişlerde bir aksaklık yaşanmıştır. Bu bilinen ve sektör temsilcisi olarak takibimizde olan bir konudur. Ayrıca bu konu Türkiye genelinde yaşanan bir sorundur.”dedi.
Erdal, CHP Milletvekili Tahtasız'ın açıklamalarını eleştirerek, kooperatiflerin ödemelerinin genellikle düzenli olarak yapıldığını ifade etti.
Bu yılki hakedişlerde yaşanan gecikmelerin sektör genelinde bir sorun olduğunu kabul eden Erdal, “Enflasyonun olduğu dönemlerde kooperatiflerimizin hakedişlerinin geç ödenmesi, kooperatiflerimizin paralarını geç almaları, genel olarak kooperatiflerimizi oldukça sıkıntıya sokmuş olup, kısa sürelide olsa mağduriyetler yaşanmasına sebep olmuştur. Tarımsal kalkınma kooperatiflerimizin daha fazla sıkıntı yaşamamaları için bir an önce bu sorunun giderilmesini Bakanlığımızdan ve Devlet büyüklerimizden talep ediyoruz. Asıl sorunun CHP Milletvekilimiz Sayın Mehmet Tahtasız’ın Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerini basın önünde Orman işletme kurumuna karşı sanki tavır alıyormuş gibi göstermesi ve açıklamalarda bulunmasıdır. Bunu doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİF YETKİLİLERİ KATILMADAN 
YAPILAN TOPLANTI, YANLIŞ VE ZAMANSIZ

Ayrıca sektör temsilcileri olarak öncelikle kendilerinin görüşlerinin alınmasını talep eden Murat Erdal, “Bizlerde zaman zaman farklı konularda toplantılar yapıyoruz. Fakat Kurumları ve işletmelerimizi karşı karşıya getirmemek için azami gayret göstermeye çalışıyoruz. Gördüğümüz üzere Sayın Tahtasız ile yapılan bu toplantıda hiçbir Kooperatif yetkilisi yoktur. Şahısların katılımı ile gerçekleşen bu toplantıyı yanlış ve zamansız buluyoruz. İşletmelerimizi ilgilendiren bu tür konularda sektör temsilcileri olarak öncelikle bizlerin görüşlerinin alınması talep ediyor ve bundan sonraki süreçlerde istişareye dayalı görüşmelerin daha doğru olacağına inanıyoruz. Bu gün olduğu gibi bundan sonrada grubumuza bağlı işletmecilerimizin menfaat ve çıkarları söz konusu olduğunda en doğru hak arayışını yapmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin… hatta Sayın Tahtasız’ın dahi şüphesi olmasın’diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2024-01-23 22:56:35

Kendi meslektaşları dışında kimsenin tanımadığı böyle adamların demeclerini niye yayınlarsanız hicmi haber bulamadınız insanların çektiği ekonomik zorlukları yazın yorumlayın 4 milletvekilinin en iyi iş yapanıni tenkit eden Bi yerlere şirin gözükmek için konuşanı degil

Misafir Avatar
Ali 2024-01-24 15:13:14 @İsmail

Sende konuşuyorsun ya. Çok doğru kim ki buna haberlerinizde yer veriyorsunuz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 2024-01-23 22:07:49

Doğru seçim öncesi iyi yatırım belki Halil İBO dikkate alır.

Avatar
İskilipli 2024-01-23 23:45:30

İlçemizde gelişen olaylara değişik yorum katan bir haber sitesi kadro para ile satılır mı merak konusu

Avatar
Kemal Balta 2024-01-23 23:58:41

Yani paralar ödenmedi. Yanlış olan bilgi nedir? Adam doğruyu söylemiş. Hak edişler şu an nerede, ona cevap vermeliydin.

Avatar
Vebal 2024-01-24 08:14:02

Ortada hak ihlali var,daha zamanımı olurmuş,o zaman herkes alsın ödeme yapmasın,hakkını isteyince şimdi git, yarın gel, zamansız geldinmi diyelim,süper komedi olmuş.