Tapu resmen belediyede

Çimento Fabrikası arazisi tapu devir-teslim töreni gerçekleştirildi.

09 Şubat 2021 Salı 14:34
Tapu resmen belediyede

Çimento Fabrikası arazisi tapu devir-teslim töreni gerçekleştirildi.

Fabrika sahasında gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları katıldı.
Programın açış konuşması yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı alt ve üst yapı bazı çalışmaları hakkında özet bilgiler verdi.

Aşgın, belediyede işbaşına geldikleri dönemden bugüne kadar toplam 145 bin m2 arsa sattıklarını, buna karşılık Çimento Fabrikası arazisi hariç 155 bin m2 arsa ve kamulaştırma yaptıklarını açıkladı.

Çimento Fabrikası arazisinin 1 milyon 384 bin m2 alana sahip olduğunu hatırlatan Aşgın, bu araziyle birlikte Çorum Belediyesi’ne yaklaşık 1 milyon 400 bin m2 arsa kazandırdıklarını ifade etti.

Çimento Fabrikası arazisinin 150 futbol, 2 bin 300 basketbol, 4 bin 800 voleybol sahası büyüklüğünde olduğunu belirten Aşgın, 102 milyon 500 bin liraya satın aldıkları arazi ile ilgili şehirde sözü olan tüm katmanların önerilerini gruplar halinde dinleyeceklerini, ortak aklı harekete geçireceklerini kaydetti.

Fabrika sahası ile ilgili ilk etapta 1000 m2 alanda somut çalışma yapılacağını duyuran Aşgın, “Bu bölge Çorum'un doğu kapısına gelişimi açısından önemli bir yer. Proje eve finans yönünden belediyeye katkısı önemli olacak.”dedi.

Konuşmalarından ardından 32 ayrı tapunun teslimi yapıldı.

Son Güncelleme: 10.02.2021 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kimki 2021-02-09 22:26:46

parkın ismini ne koyacaklar acaba ? koyacak isim kalmadı iş lazım iş lazım dedikce park park park açıldı

Avatar
Biliyorsan konuş alim görsünler bilmiyorsan sus adam sansınlar 2021-02-10 09:14:35

Kimki isimli kardeşim önce arastır bakalım parkmı yapılacakmış ortaya konuşmaktan iyidir.

banner165