Tartışmalı seçimde Aşgın devrede

Belediye Başkanı Halil ibrahim Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde kayyum atamasını kınayan DEM'li Mardin Büyükşehir Belediye Ahmet Türk'e karşılık verdi.

05 Haziran 2024 Çarşamba 17:27
Tartışmalı seçimde Aşgın devrede

Türkiye Belediyeler Birliği, seçim gündemiyle Ankara’da toplandı. Seçimlere Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da katılırken, en yaşlı üye sıfatıyla seçimlerin divan başkanlığını yapan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün konuşması sırasında sarf ettiği sözler salonda tartışmalara neden oldu.  Ahmet Türk’ün Hakkari'ye kayyum atanmasıyla ilgili kınama sözlerine salondan ilk tepki Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan geldi.

Ahmet Türk’ün devleti eleştiren cümlelerine karşılık Başkan Aşgın, yerinden kalkarak “Biz de senin kınamanı kınıyoruz. Biz teröristi ne belediye başkanlığında ne de mecliste istemiyoruz. Hiçbir devlet teröriste müsamaha göstermez” dedi.

AŞGIN AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerin yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aşgın “Teröristler övülürken, devletimiz kınanırken, Çanakkale şehidi bir dedenin torunu olarak sessiz kalamazdım kalmadım” dedi.

TAVRIMIZ DEĞİŞMEYECEK

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında, silahlı terör örgütünü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından dava açıldığını ve yargılaması devam ettiği için görevden uzaklaştırılarak kayyum ataması yapıldığını hatırlatan Başkan Aşgın “Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında açılan ve halen devam eden soruşturma olan bir kişinin savunuluyor olması asla kabul edilemez. Terör, insanlık suçudur ve asla kabul edilemez. Hiçbir devlet, terör örgütlerine müsamaha gösteremez. Bu konudaki tavrımız ve duruşumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değişmeyecektir.” dedi.

Son Güncelleme: 05.06.2024 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oy yok 2024-06-05 17:50:15

Uff aman corumlusun corum u arsa sata sata yönetmeye çalışıyorsun. Belediye AKP üyeleri ile memurlarla dolu. Ivır zıvır her kalemde onlarca memur var. Onların maaşını giderlerini arsa satarak karsiliyorsunuz. Sonra meydan da vatanseverlik yapıyorsunuz. Tek kelime ile BIKTIRDINIZ

Avatar
Hayatın şov 2024-06-05 20:14:26

Her hareketin
Her duruşun her bakışın inanılmaz enaniyet , şov .. midem bulanıyor artık.. 5 yıl daha böyle mi geçecek , arsa sat ve sosyal medya fenomenliği yap , bu mudur vizyon ..
gerçi ne vizyonu ya , kimi konuşuyoruz ve neden bahsediyoruz , benimki de laf

Avatar
Yuru kim tutar ama yetmez 2024-06-06 00:59:55

Helal olsun Asgin. Ama ayni tavri Fetöcü belediye başkanlari ve halen mecliste olan fetöcüler icinde söylersen daha samimi olursun. Bu sovlar ile bir dönem daha gidersin.

Avatar
Çorumlu 2024-06-06 00:39:36

Komik

Avatar
Has Çorumlu 2024-06-05 17:41:35

Helal olsun sayın başkan

Avatar
Hayrettin Yıldırım 2024-06-05 17:45:21

İşte bu; Ağzına sağlık sayın başkan bunlara her platformda haddini bildirmek lazım.
Keşke Ahmet Türk’e cezaevin’de cezanı yatamayacak kadar hasta olduğundan dışarıdaşın ama maşAllah kürsü de terör propagandası yapacak kadar da sağlısınız hatırlatmasını da yapsaydınız. Hasta ise evinde otursun sağlıklı ise acil tutuklansın.

Avatar
sefa 2024-06-05 17:46:12

helal olsun başkanıma

Avatar
YİNE BEN 2024-06-06 08:36:31

AFFERİN ..HER KONUDA BÖYLE DİK DUR....DÜRÜSTLÜK İYİ..AMA ÇOK EKSİĞİN VAR