TKİ’nin tesisleri artık belediyenin

Dodurga Belediyesi ilçede TKİ'ye ait sosyal tesisleri ve spor kompleksini protokolle devraldı.

02 Ocak 2020 Perşembe 14:54
TKİ’nin tesisleri artık belediyenin

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın girişimleri sonucu ilçeye spor kompleksi kazandırılması için protokol imzalandı.

Bir süre önce doğalgaza kavuşan ilçeye yeni bir kazanım daha sağlandı.

Başkan Aydın, doğalgaz açılış törenine katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den TKİ’ye ait futbol sahası, spor salonu ve yüzme havuzunun bulunduğu spor kompleksinin belediyeye tahsisini talep etmişti. Bakan Dönmez de, spor kompleksi alanı ve ayrıca düğün salonu için talep edilen misafirhane ve sinema salonunun tahsisi için söz vermişti.

Bakan Dönmez’in verdiği sözü üzerine bakanlık nezdinde girişimlerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Aydın, ilçe adına olumlu netice aldı.

Bakan Dönmez’in talimatları doğrultusunda spor kompleksi yapılacak arazinin devir protokolü imzalandı.

Protokole TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri) Genel Müdürü Ömer Bayrak, Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık ile birlikte imza atan Başkan Aydın, “Ne dediysek o. Tarihi kazanımlardan bir tanesi daha ilçemize getirilmiştir. Hayırlı olsun” dedi.

Şu anda kumlu futbol sahası durumundaki alana futbol sahası ve spor salonu yapılacağını açıklayan Başkan Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan tesislerin 3 milyon TL’ye mal olacağını kaydetti.

Aydın, ayrıca TKİ’ye ait misafirhanenin bulunduğu tesislerin de belediyeye tahsis edilerek düğün salonu yapılmasının yanı sıra 47 dönümlük çamlık arazisinin de belediyeye tahsis edildiğini sözlerine ekledi.

Dodurga’nın gelişmesi, sportif ve sosyal yaşantısına önemli katkı sunacak olan tesislerin kazandırılmasında emeği geçen başta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak ve emeği geçen herkese teşekkür eden Aydın, tesislerin Dodurga’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Son Güncelleme: 02.01.2020 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165