‘Trafik terörünün şakası olmaz’

Autosport İleri Sürüş Teknikleri Eğitim Uzmanı Çelebi Deli, Türkiye'de trafik terörünün binlerce insanımızın ölümüne neden olduğuna dikkat çekerek, "Trafik terörünün şakası olmaz. Hesabını yapamadığınız en küçük ihtimalden sizi yakalayan trafik terörünün en güçlü silahı, hayati bilgilere sahip olmayan sürücülerdir." dedi.

25 Ocak 2016 Pazartesi 22:14
‘Trafik terörünün şakası olmaz’


Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genel Kurmay başta olmak üzere pek çok kuruma ileri sürüş teknikleri ve güvenli sürüş eğitimi veren ünlü eğitmen Çelebi Deli, Çorum Belediye personeline güvenli sürüş eğitimi verdi. Hayatta kalmanın ince detaylarda gizli olduğuna dikkat çeken İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Çelebi Deli, her insanın değerli olduğunu ve yıllık 7 bin insanımızı katleden trafik terörü ile mücadele yönteminin, güvenli sürüş eğitimleri ile verilebileceğini bildirdi.  Çok sayıda personelin katıldığı eğitimin ardından, katılımcılara sertifika verildi.


Autosport İleri Sürüş Teknikleri Eğitim Uzmanı Çelebi Deli, Türkiye'de trafik terörünün binlerce insanımızın ölümüne neden olduğuna dikkat çekerek, "Trafik terörünün şakası olmaz. Hesabını yapamadığınız en küçük ihtimalden sizi yakalayan trafik terörünün en güçlü silahı, hayati bilgilere sahip olmayan sürücülerdir." dedi.


Türkiye'nin yıllardır mücadele verdiği terör örgütlerinin aldığı candan daha fazla insanımızı trafik terörüne kurban verdiğimize işaret eden Çelebi Deli, silahlı terör örgütleriyle mücadele görevinin devletin silahlı güçlerine ait olduğunu, trafik terörü ile mücadelenin en büyük sorumluğunun ise bizzat sürücülere ait olduğunu söyledi.


"Küçük diye önemsemeyen detaylar, günü geldiğinde ya sizin, ya da karşınızdakinin hayatını kurtaracak en önemli unsun haline gelebilir." uyarısı ile güvenli sürüş tekniklerinin mutlaka öğrenilmesi gereken hayati bilgi olduğuna işaret eden Çelebi Deli, "Seyahat esnasında kapılar kilitlenmeli mi? kilitlenmemeli mi? Karlı havada lastiklerin havası düşürülmeli mi? düşürülmemeli mi? Lastiklerin ömrünü nasıl biliriz? Sibop değişimi ve çelik sibop nedir? başlığında daha da çoğaltabileceğimiz bu tür soruların cevapların arkasında hayatınızı kurtaracak değerli bilgiler yatmaktadır. Bu nedenle her sürücü, otomobil kullanmanın sadece direksiyon tutup, vites değiştirerek gaz pedalına basmak anlamına gelmediğini iyi bilmelidir. Normal şartlarda belki gerektiği yok gibi gözüken bu tür bilgiler, ömürde bir de olsa başa geldiğinde sürücülerin en önemli can simidi olacak ve hayatlarını koruyacaklardır." dedi.


İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri'ni, her sürücü tarafından harfiyyen bilinmesi gereken hayati kurallar bütünü olarak tarif eden Çelebi Deli, birinci kuralın hız yapmamak olduğuna işaret ederek, "Hayatımızı kolaylaştıran ve daha konforlu hale getiren otomobillerimizin, ecelimiz olması, toplumu katleden dev bir canavara dönüşmesi çok acı. Bunu önlemek için biraz dikkat ve doğru bilgi, trafikteki seyrimizi korkulu rüya olmaktan çıkarıp, insanlar için kıymetli bir zaman dilimi haline getirecektir." diye sözlerini tamamladı.


Belediye personeli, İleri Sürüş Teknikleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi’nden geçti


Ünlü eğitmen, güvenli sürüşün tekniklerinin inceliklerini anlattı


Çorum Belediyesi, hemen hemen her biri özel hayatında sürücü olarak direksiyon başında trafiğe çıkan personelinin, daha güvenli bir sürüş yapabilmesi için, personeline İleri Sürüş Teknikleri ve Güvenli Sürüş Yöntemi Eğitim Semineri düzenledi.


İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün düzenlediği eğitim semineri Turgut Özal İş Merkezi'nde çok sayıda personelin katılımı ile gerçekleştirildi.


Autosport Ltd. Şti. Eğitim Uzmanı Çelebi Deli tarafından verilen eğitim semineri, personelin katıldığı mini bir anketle başladı. Her sürücünün bilmesi gereken, ancak ne yazık ki pek çok sürücünün doğru bildiği yanlışları gözler önüne seren Çelebi Deli, ilk olarak salonda yer alan dinleyicilerin neyi bilip, neyi bilmediklerini gözler önüne serdi.


"Önemli olan ilk konu, yeterince bilgimizin olmadığını anlamaktır. Pek çok sürücü kendisini dünyanın en iyi ve tecrübeli sürücüsü kabul ettiği için, bilmediği konunun olmadığına hükmeder ki, bu duygu herkesi potansiyel bir trafik canavarına çevirir." dedi.


Katılımcıların ilgiyle takip ettiği eğitimde ilk kontrol, doğru oturma yöntemleri, lastik basınçları, çelik sibop uygulaması, karlı ve yağışlı havalarda doğru fren teknikleri, ayna ayarları, otomobillerin teknik donanımlarının sürüş anındaki iletişimi, olası kaza senaryolarında yapılması gereken doğru hareketler başta olmak üzere, pek çok sürücünün gözden kaçırdığı detayları başlıklar halinde anlatan Çelebi Deli, Çorum Belediyesi'nin personeline verdiği değerin takdire şayan olduğunu dile getirdi.


Sinevizyon sunumu ile ekrana yansıttığı trafik kazaları üzerinde yapılan yanlış uygulamaları tek tek anlatarak, insan hayatını ciddi anlamda etkileyen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği trafik terörünü önlemenin % 99'unun insana ait bir sorumluluk olduğunu söyleyen Çelebi Deli, "Kendi hayatımız ve ailelerimizin hayatı başta olmak üzere, tüm insanların yaşam hakkını bizzat ilgilendiren trafikte, lütfen hız yapmayıp, gereken tüm tedbirleri alalım ve trafik terörüne hep birlikte dur diyelim." dedi.


Katılımcılara sertifika


Çorum Belediye İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından organize edilen İleri Sürüş Teknikleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi'ne katılan personele, katılım sertifikası verildi. Eğitimin kendileri için çok yararlı olduğu görüşünü bildiren belediye personeli, eğitimden sonra ünlü eğitmen Çelebi deli ile birlikte, eğitim hatırası için objektifler karşısına geçti.



Son Güncelleme: 26.01.2016 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.