Tüneller bitti, Kırkdilim yazın trafiğe açılıyor

Çorum’un Kırkdilim tünelleri inşaatı tamamladı, üst yapı çalışmaları başladı.

24 Ocak 2024 Çarşamba 21:25
Tüneller bitti, Kırkdilim yazın trafiğe açılıyor

Çorum’un Kırkdilim tünelleri inşaatı tamamladı, üst yapı çalışmaları başladı.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirilen ve yatırımcı kuruluşların temsilcilerinin katıldığı İl Koordinasyon Kurulu’nda Kırkdilim yine gündemdeydi.

Karayolları Bölge Müdürü Rifat Silov, Kırkdilim’de 3 tüp tünelin yapımının tamamlandığını ve üst yapı çalışmaları kapsamında asfalt çalışması başlatıldığını duyurdu.

Yaz ayında Kırkdilim'i tamamen trafiğe açmayı hedeflediklerini belirten Silov, şöyle dedi: "T1 tüneli 1389, T2 tüneli 1157 ve T3 tüneli de 1553 metre olmak üzere 4 bin 99 metrelik tünellerimizin nihai beton ve kazı destek çalışmalarını bitirdik. Şu anda üstyapı imalatlarına başlanmıştır.

KARADENİZ-AKDENİZ BAĞLANTISI

Kırkdilim Tünelli Geçişi, Çorum, Osmancık, Dodurga, Laçin ve, Kargı ilçelerine kolay erişimi sağlayan, aynı zamanda Sinop'tan başlayıp, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Akdeniz'e ulaşan kuzey-güney aksının önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Proje tamamlandığında Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan güzergahta mevcut yolun bölünmüş yol ve tünel konforuyla yüksek standartlı geçilmesi sağlanacak, güzergahta can ve mal emniyeti tesis edilecektir." şeklinde konuştu.

Bu arada toplantıda  kamu kurumlarının Çorum'da toplam 32 milyar 906 milyon lira bütçeli 426 projesinin bulunduğu açıklandı.

SARAYYÜZÜ YOLU

Yapımına 1998 yılında başlanan 60 km uzunluğundaki Kargı- Osmancık ayrımı Saraydözü yolunda çalışmalar halen devam ederken, 45 kilometresi Çorum sınırlarında, 15 kilometresi Sinop sınırları içerisinde olan yolun 2024 yılı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

KÖPÜKLÜ KÖPRÜSÜ

Çorum’un Bayat ilçesinde Bayat-Eskialibey yolunun 13.kilometresinde bulunan Köpüklü Köprüsü bu yıl yaz ayında hizmete açılıyor. Ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle yıkılan köprü geçtiğimiz yıl ihale edilmiş ve çalışmalara başlanılmıştı.
 

Son Güncelleme: 25.01.2024 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cok zoor 2024-01-25 12:51:01

At yalani opeyim inanmayani. O tuneller bitmez. Secimden sonra civi bile cakilmaz oraya

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2024-01-25 14:02:40

Bitirin artık şu yolları, sene oldu 2024 Çorum ilçe yolları hala bitmedi. Medeniyet Çorum ilçelerine ne zaman gelecek. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum ve Çorum'lular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....