Türkiye’den İslamafobi’ye karşı hamle

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Hollanda’da ziyaretinin yansımalarını aktardı. Gündem İslamofobiydi.

04 Haziran 2022 Cumartesi 21:33
Türkiye’den İslamafobi’ye karşı hamle

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Hollanda’da ziyaretinin yansımalarını aktardı. Kavuncu, Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık, İslamafobi/İslam Düşmanlığı konusunda, komisyon başkanı Hakan Çavuşoğlu başkanlığında, Hollanda’ya gerçekleştirdikleri son derece önemli ve verimli ziyaret ve sonrasında hazırlanacak tespit, teşhis ve çözüm önerilerini içeren ayrıntılı, kapsamlı raporun, sorunun çözümüne yönelik olarak, TBMM’de ve yurtiçi ve yurtdışında tüm ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde değerlendirileceğini bildirdi.

İşte Kavuncu’nun o izlenimleri:

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi, İslam Düşmanlığını İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu olarak Bursa Milletvekilimiz Sn. Hakan Çavuşoğlu başkanlığındaki heyetimizle birlikte  30 Mayıs – 3 Haziran 2022 tarihleri arasında Hollanda’ya 5 günlük resmi bir çalışma ziyaretinde bulunduk.

Hollanda ziyaretimiz boyunca, büyükelçiliğimizde çok sayıda Türk ve yabancı sivil toplum kuruluşları, Hollanda Milletvekilleri, İslamofobi ile mücadele eden önemli İsimlerle bir araya geldik. Kıta Avrupa'sında, Hollanda'da vatandaşlarımıza, Müslümanlara, İslam'a ve yabancılara yönelik hasmane tutum ve yükselen ırkçılık konularındaki politikaları, çalışmaları, bu konudaki görüşlerini dinledik son derece verimli istişarelerde bulunduk.

Bu temaslarımız kapsamında, Hollanda Parlamentosu tarafından yakın zamanda görevlendirilen, Hollanda Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Koordinatörü Rabin Baldewsingh, Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı’nda entegrasyon ve ayrımcılık konularından sorumlu genel direktör Carsten Herstel ile görüştük.

Hollanda makamlarıyla yaptığımız sözkonusu görüşmelerde, işlenen bu insanlık suçlarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve kayıt altına alınarak, insanlığa karşı işlenen nefret suçu kapsamında değerlendirilmesi ve cezalandırılması  ve ayrıca bir daha bu elim olayların yaşanmaması için bu alanda yapılan ve yapabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Ayrıca ziyaretimiz süresince, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar Arası Danışma Organizasyonu (OJCM) yetkilileri ve Hollanda da, Devlet ile Müslümanlar arası İletişim Organı (CMO) yetkilileri ile görüştük. Hollanda genelinde 147 camide Türk ve İslam toplumu için başarılı hayrî hizmetlerine devam eden DİB Hollanda Diyanet Vakfımızı ziyaret ettik.

Hollanda da heyet olarak beş günlük resmi program sürecinde gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde; Söz, fiil ve eylemleriyle Müslümanları hedef alan kişi, grup basın ve yayın organları ve örgütlenmelerin Avrupa'da barış dini İslam'ı terörle birlikte anmak suretiyle, yapay bir korku ve endişe ortamı oluşturdukları dile getirildi.

Avrupa'nın tarihi tecrübesinde ‘‘öteki’’ ile birlikte barış ve huzur içinde yaşamaya dair derin yaralarının olduğuna vurgu yapılarak bunların acilen tedavi edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Hollandalı muhataplarla yapılan görüşmelerde, İslam'a ve Müslümanlara yönelik tehdit, ve saldırıların faillerinin bulunmasında ve adaletin uygulanmasında gösterilen ihmallerin, ırk ve din temelli saldırılara zemin hazırladığı ve suç potansiyeli bulunan kişileri cesaretlendirdiği ifade edildi.

Irkçılık, İslamofobi, İslam düşmanlığının Avrupa’da bir hayalet gibi dolaşarak, tehlikeli boyutlara ulaştığı, İslam düşmanlığı projesi olan İslamofobi’nin ardında kirli çıkar ilişkileri ve ırkçılık barındıran ciddi bir insan hakları sorunu olduğu vurgulandı.

Yaşanan bu ırkçı, İslamofobik saldırıların kâbusa dönüşmemesi, ülkeleri esir almaması için acilen tüm makamların, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medya mensuplarının topyekun bu hastalıklı kişi ve yapılarla mücadele edilmesi gereği vurgulandı.
Hollandalı muhataplarımızla yapılan görüşmelerde ayrıca Türkiye olarak; kıta Avrupası ve tüm dünyada tüm ırkçı, ayrılıkçı ve yabancı düşmanı politikalardan vazgeçilmesi, bir insanlık suçu olan İslamofobik/İslam Düşmanlığı suçlarının temel insan hakları kategorisi içinde, insanlığa karşı işlenen ‘’nefret suçu’’ kapsamında değerlendirilerek cezalandırılmaları için sonuna kadar kararlılıkla mücadele edeceğimiz ve bu konuda her türlü iş birliğine açık olduğumuz ifade edildi.

Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık, İslamafobi/İslam Düşmanlığı konusunda, komisyon başkanımız Sn Hakan Çavuşoğlu başkanlığında, Hollanda’ya gerçekleştirdiğimiz bu son derece önemli ve verimli ziyaret ve sonrasında hazırlanacak tespit, teşhis ve çözüm önerilerini içeren ayrıntılı, kapsamlı rapor, sorunun çözümüne yönelik olarak, TBMM’de ve yurtiçi ve yurtdışında tüm ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde değerlendirilecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hedef 5071 2022-06-05 15:22:30

Türk milletini dine küstüren adamların İslamafobi üzerine konuşması komik olmuş. torpil ihaleye fesat kupon arazi yandaş mütheaite peşkeş komisyon (rüşvet) mülekat adı altında adam kayırma gibi konuları da anlattınız mı avrupalılara

Avatar
Vatandaş 2022-06-05 00:11:51

Haram ile helal nedir öğretilirse kendiliğinden düzelir.

Avatar
Çorumlu 2022-06-06 15:00:33

Avrupadan bi aile getirin aileden iki kişiye asgari ücret verin bir yıl yaşasın ülkemizde bir yıl sonra kendilerini en iyi öüslüman olarak gören zihniyetin yönettiği ülkemiz ve o güzel dinimiz hakkında ne düşünürler kendi vatandaşına bu yaşamı reva gören zihniyet bize ne yapmacık demezmiş bilmez ki islam dini aslında bunların anlattıkları değil bilmezliği komşusu açken tok yatan bizden değil bu iktidarla kimseye anlatamazsınız işlerine geldiği davranıyorlar insanların çektiği sıkıntıları gidermek için çalışacaklarına islamafobi Suriye yakında Yunanistan’a savaş bile İlan edebiliriz sırf iktidarı kaybetmemek için yapmayacakları şey yok

Avatar
Hedef 2071 2022-06-04 22:19:44

Chp başı çekiyor İslam düşmanlığında.hdp de arkası dan geliyor.

Avatar
Çorum 19 2022-06-04 23:20:10

Olay islamofobi değil turkofobidir emperyalizmin uşağı Arap devletlerine batılılar bir şey demiyor

Misafir Avatar
hoca 2022-06-05 12:24:24 @Çorum 19

emperyalistlere göre türk ve müslüman aynı manada kullanılır. bil istedim

Beğenmedim! (1)
Avatar
FOBiDik 2022-06-06 07:29:31

İslam korkusu diye başlayalım fobiyi çıkaralım lugatımızdan öncelikle...Fobi kelimesi daha ziyade yükseklik ve köpek için kullanılırdı çokaz kişi tarafından ki ne zaman İslam'ın bir tarafına etiketlendi dillerden düşmedi memlekette..Ya hu bırakın boş işleri emredileni emronulduğu gibi yapın başka ihsan istemez.Gayrimüslim doğru da yüce dinimiz mi eğri ki neyi neye yarandırma derdindeyiz.Haçlı İslamı bilmiyor demeyin nakıslık yakışmaz özellikle akla ki Allah saksı niyetine vermemiş bu başları

Avatar
Çorum 19 2022-06-07 00:10:36

Arapların hiç umrunda değil adamlar mescidi aksa baskınlarına bile dönüp bakmıyorlar ha muhacir diye bağrına bastığın Araplar değil Suriye'de esas olarak Türkmenler savaşıyor e yazık ki Irak'taki Türkmenleri de zamanında Şii diye harcadınız sıkışınca Türkmenlere çark ediş fobi mobi palavra birbirine propaganda eğer ekonomi pozitif bilim eğitim hak hukuk demokrasi insan hakları vs de şampiyon olursanız kimse o fobi bu fobi demez

banner165