Ulaşımda yeni bir şey yok

Çorum'un yaşadığı trafik sorununa bilinen projeler haricinde artı çözüm önerilerinin ortaya konulamadığı gözlemleniyor.

01 Aralık 2019 Pazar 13:54
Ulaşımda yeni bir şey yok

Çorum'un yaşadığı trafik sorununa bilinen projeler haricinde artı çözüm önerilerinin ortaya konulamadığı gözlemleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın Umut Radyo’da Meltem Danışman Çınar’ın konuğu olduğu programda Çorum'un ulaşım problemine yönelik çalışmaları aktardı.

Çorum’da 90.3 frekansından yayın yapan Umut Radyo’da Meltem Danışman Çınar tarafından hazırlanan ‘Beyaz Mikrofon’ programına konuk olan Aşgın, gündeme dair merak edilen sorulara cevap verdi.

ÇEVRE BAKANI ZİYARETİNİN YANSIMALARINI ÖZETLEDİ

Yaklaşık 2 saat süren programda, geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiği müjdeleri değerlendiren Aşgın, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın verdiği yatırım ve hizmet sözlerinin Çorum için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Aşgın, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum geçtiğimiz cumartesi günü şehrimize bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ve hükümetimizin şehrimize yapacağı yatırımlarla ilgili ziyaretlerde bulundular. Sayın Bakanımız kurumlarımızı ziyaret etti. Kendilerine hem Çorum’a, hemşehrilerimize sunduğumuz hizmetleri arz etme imkanımız oldu hem de şehrimizde yapılması gereken çalışmalarla ilgili detaylı bir sunum yaptık. Önemli kazanımlar elde ettik. Çorum merkez ve ilçelere 200 milyon TL tutarında bir yatırım planlanması bizi mutlu etti. Çorum’un çehresini değiştirecek çok önemli çalışmalarla ilgili destek sözü aldık. Eski Akıncı Kışlası ve Erzurum Dede çevresinde kurmayı planladığımız Yeni Şehir Projesi somutlaştırdık. Bölgeye yatay mimaride sosyal donatı alanları bulunan konutlar ve kamu binaları inşa edilecek. Burada yapılacak çalışmaların detaylarını belirledik. Valilik Ek binası yıkılıp yerine vatandaşların dinleneceği yeşil alan oluşturulacak. Valilik binasındaki resmi kurumlar ilgili bakanlıklarımızla ile işbirliği yaparak eski Kışla alanına kurulacak Yeni Şehir Projesi’nin içinde yerini alacak. Çorum ziyaretinin önemli gelişmelerinden biri de eski stadyum alanıyla ilgili planlamamız oldu. Eski Stad alanına daha önce açıkladığımız gibi Şehrimiz için hayati bir ihtiyaç olan Kongre Kültür Merkezi yapılması için destek sözü aldık. Burada hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlar olacak. Çorum’da kapsamlı kentsel dönüşüm projesi tarihi Kale çevresinde hayata geçirilmesi için destek sözü aldık. Şehir merkezimizdeki tarihi yapılar Saat Kulemiz, Taş Binamız, Ulu Camimiz arastamız yani şehrimizin kalbi olan bölge tarihi yapısına uygun şekilde yeninden revize edilecek” dedi.

Meltem Danışman Çınar’ın sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hak Günü,Mahalle Buluşmaları, ulaşım, alt yapı, Aşağı Sanayi7nin Küçük Sanayi Sitesi’ne taşınması, satranç organizasyonu, fidan rekoru, kültür merkezleri, binicilik tesisi, Yeni Çorumspor, yeni stad, kültür ve gönül belediyeciliği ve 5 yıllık görev süresi sonundaki temennilerini dile getirdi.

ULAŞIM İÇİN PROJELER

Çorum’un trafik meselesine dikkat çeken Aşgın, ulaşımı rahatlatacak projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Aşgın, şöyle dedi; “Çorum il nüfusumuzun yaklaşık %51’i merkez ilçede yaşıyor. Artan nüfusla birlikte araç sayımız da her geçen gün artıyor. Tabi bu da ulaşımla ilgili yeni planlamaların yapılmasını zorunlu kılıyor. Şehrimizde ulaşımla ilgili sorunları çözmek için; Ana ve yan arterlerde yoğunluk yaşanan otobüs durakları akıllı durağa dönüştürülerek hemşehrilerimizin toplu taşıma imkanlarından daha konforlu faydalanmaları sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde ulaşımlarının temin edebilmesi için şehrimizin belli noktalarında mor taksi uygulaması başladı. Bu uygulama ile şehrimiz, engelli vatandaşlarımız için “rahat, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayabiliyorlar. İnönü Caddesinden Kıbrıs ve Cengiz Topel Caddesi’ne uzanan alanda 30 metrelik yeni bir yol ve imar çalışmamız var. Biri Karakeçili Mahallesi İnayetullah Camii, diğeri Çepni Mahallesi Tabakhane civarında yıkım yapılan alanlarda otoparklar oluşturduk. Bu otoparklar ile kent merkezinin otopark problemi önemli ölçüde ferahlattı. Yeni İskilip yolu çevre yolu geçişinin proje ihalesi yapılmıştı. Bu proje kapsamında Akşemseddin Caddesi üzerinden Ulukavak-Buharaevler bölgesine geçişin rahat olabilmesi için çevre yolu bağlantısına bir kavşak projemiz var. Erzurum Dede civarından Küçük Sanayi Sitesine ulaşımı kolaylaştıracak ve hızlandıracak yeni bir yol açacağız. Belediyemiz tarafından yapımına başlanan ve tamamlanamayan; Gazi Caddesini Fatih Caddesine bağlayan, Yazıçarşı’yı Ulumezarlık’a bağlayan,Karakeçili’yi Yeni Belediye Binasına bağlayan yolların büyük bir bölümü tamamlandı.”

Aşağı Sanayi’nin taşınması için 1 Ocak 2020’nin son tarih olduğu bilgisini yeniden paylaşan Aşgın, şöyle devam etti;

“Çorum sporun merkezi, kültürün merkezi, dünyanın merkezi ama en önemlisi ticaretin merkezi. Şehrimizi çevre illerden farklı kılan canlı bir ticari hayatın olması. İhracat oranlarına kadar bu rakamlar fazlasıyla yansıyor. Aşağı Sanayi Sitesi bölgesinde Millet Bahçesi yapıldı. Şimdi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan bir projemiz daha geçti ve kısa süre içerisinde ÇORUMİNİA projesine burada başlayacağız. 1 Ocak 2020 son tarih olarak belirledik. Bu tarihten itibaren, biz mevcut imar düzeni ne gerektiriyorsa Fen İşleri Müdürlüğümüz bu çalışmalarına başlayacak. Bu nedenle kısa süre içerisinde Aşağı Sanayi Sitesi esnaflarımızın yeni dükkanlara geçmelerini istiyoruz. ÇESOB Başkanımız Recep Gür’e ve diğer oda başkanlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Başkan diğer konu başlıklarında özetle şu görüşlere yer verdi;

HERKES YAPAMAZ

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da, 2023 noktada 11 milyon fidanın 1 milyon kişi tarafından toprakla buluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli de bu rekoru onayladı. Ağaç ve orman sevgisi açısından dünyaya örnek bir seferberlik olan 11 milyon fidanın toprakla buluşmasında rekoru  şehrimizin, Çorumluların kırması bizim için gurur kaynağı. Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz diyorum. Bu gururu şehrimize yaşatan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu konularda çok değerli projelerimiz var. Bunları da zamanı gelince vatandaşlarımızla paylaşacağız.

ÇORUMSPOR’A HER ZAMAN DESTEK VERİYORUZ

Çorumsporumuza en büyük desteği her zaman olduğu gibi Çorum Belediyemiz veriyor. Bu şehrin takımı bu şehrin imajı ve tanıtımına yaptığı katkılar nedeniyle desteği hak ediyor. Sponsorluk desteği başta olmak üzere, tesis ve ulaşım desteğimiz sürüyor. 15.000 kişilik stadyum açılış için artık gün sayıyor diyebiliriz. Çorum belediyesi olmadan bir Çorumspor düşünmek nerede ise imkansız hale gelmiştir. Bu şehrin belediyesi ve bu şehrin takımı arasındaki bu ilişki de gayet anlaşılabilecek bir durumdur.

Yönetici, sporcu, taraftar ve şehrin tüm dinamikleri el ele vererek 1. Lig hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Çorum Belediyesinin bu hususta üzerine düşeni bihakkın yaptığını tüm hemşehrilerimiz açık bir şekilde görüyor.

Bundan sonra da Çorum’un birleştirici bir değeri olan Çorumsporumuza omuz vermeye devam edeceğiz.

YENİ STAD BİTME AŞAMASINDA

Yeni Stadyum inşaatı bitme aşamasına gelmiştir. Ufak tefek eksikler giderildikten sonra Gençlik ve Spor bakanlığına devrini gerçekleştireceğiz. Bu muhteşem yapının Çorumun vizyonuna yaptığı katkı kısa süre içinde herkes tarafından anlaşılacak. Sporun nabzı burada atacak, çevre yolu vitrinimizin nadide bir parçası olarak yeni stadımız görsel ve fonksiyonel olarak hizmet verecek.

5 YILLIK GGÖREV SÜREM SONUNDA…

Anadolunun gözbebeği, aziz şehrimiz Çorum’da hayatı birlikte paylaştığımız değerli hemşehrilerimize, bugüne kadar bize verdikleri güçlü destek için teşekkür ediyorum. Bize inanıp şehrülemin payesi verenleri asla mahcup etmeyeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. 5. Yılın sonunda herkes “iyi ki” diyecek. Bu şehrin her yanı daha mamur, daha yeşil, daha yaşanabilir hale geldiğinde biz de diyeceğiz ki iyi ki hemşehrilerimizle kol kola bir hizmet yürüyüşü gerçekleştirmişiz. İyi ki ömrümüzün beş yılını, deneyimimizin 50 yılını bu şehre adamışız” dedi.

Son Güncelleme: 02.12.2019 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep 2019-12-01 14:50:36

Yeni bir turan atlamaz vakası. Atom karınca arif ersoyun projelerini devam ettirip, yeni bi iş yapmayıp vakit öldürmüştü. Bu da ziyaret edip, gülücük saçıp, külcünün yaptıklarını yarım bıraktıklarını sahiplenip dönemi bitirecek. Somut ne yaptı kaç aydır. Engelli taksi dediğinin neyi proje, taksici arabasını değiştirdi belediye iş yapmış oldu:) hizmet edeceksen belediye hastayı yaşlıyı ücretsiz taşısın. Evinden alsın hastanesine götürsün, işi bitince de evine bıraksın. Taksiye para verip herkes gider, belediyenin ne faydası var. Kent parkı yaptılar, sen aylardır tesisleri çalışır hala getiremedin. Meydan yaptılar, binalar boş, işler hale getiremedin. Müdürüne laf geçiremiyon, yardımcıların iş yapmıyor, israf yıllar geliyo çoruma.

Avatar
Bay bilen! 2019-12-01 15:52:13

Baskan farkinda degil heralde Çorum'da degisen bi sey yok! bu durum onun sayesinde farkindami acaba?

Avatar
Kenann 2019-12-01 15:40:05

Yorum yazacaktım Recep bey baya açık şekil de yazmış ona katılıyorum..
Ak partili olarak söylüyorum.. Başkan tam bir hayal kırıklığı yarattı..

Avatar
tolga 2019-12-01 22:47:59

1-Esnafın kaldırım ve yol işgalleri ne oldu? yalan oldu dimi...
2-Özellikle akşamları zehir soluyoruz.. hava kirliliği konusunda ne yapmayı düşünüyorsun? kışa uygun çiçek ekmekle meşgulsün... onun yerine hava kirliliği ile mücadele etmeyi düşünür müsün?

Avatar
recep 2 2019-12-01 19:20:41

5 yılın sonunda iyi ki kurtulduk diyeceğiz...

Avatar
Doğru 2019-12-02 06:14:21

Yorumların hepsi doğru aşğın okumazmıki şaşgına döndüm

Avatar
ÇORUM sevdalısı 2019-12-02 01:50:06

Aynen recep beye katılıyorum bomboş 8 ay ve malesef gelecek günler anca laf bi imamhatip yolunu bitiremedinizz

Avatar
TerminalEsnafı 2019-12-01 16:16:58

Sayın başkan hani itfaiye müfrezesi olacaktı terminal tarafına, terminal pislik içinde, kime gitsek kapı duvar işyerlerimizin süresi bitiyor kimse yeni ihale için bir bilgi vermiyor.