Üniversite Filistin için yürüdü

Çorum’da Filistin’e destek için akademisyenler ve öğrenciler tarafından “sessiz yürüyüş” gerçekleştirildi.

08 Aralık 2023 Cuma 18:21
Üniversite Filistin için yürüdü

Çorum’da Filistin’e destek için akademisyenler ve öğrenciler tarafından “sessiz yürüyüş” gerçekleştirildi.

KUZEY KAMPÜSÜ’NDE DÜZENLENDİ

Filistin Dayanışma Platformu tarafından Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde düzenlenen yürüyüşte Güzel Sanatlar Fakültesi ve İskilip Meslek Yüksek Okulu resim bölümü öğrencilerinin bölgedeki insanların dramını yansıttıkları resimler yer aldı. Yürüyüşe katılan akademisyenler ve öğrenciler Filistinlilerin çığlıklarının yansıtıldığı resimleri taşıdı.

AÇIKLAMAYI METİN UÇAR YAPTI

Yürüyüşün ardından Filistin Dayanışma Grubu adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Metin Uçar, acımasızca öldürülen Filistinli bebeklerle birlikte, işlemeyen uluslararası hukukun ve insan haklarının da yasını tuttuklarını söyledi.

BATININ İKİ YÜZLÜLÜĞÜNE ŞAHİT OLUYORUZ

Bu süreçte doğuştan gelen hak ve özgürlüklere her fırsatta değinen bazı batılı liderlerin ikiyüzlülüğüne de şahit olunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Metin Uçar, “Üniversiteler bombalanırken bilimin özgürlüğüne her zaman vurgu yapan sözde bilimcileri de görüyoruz. Anlaşıldığı üzere sözün bittiği yerdeyiz onun için sessizce yürüdük. Sessizliğimizle Filistin’in çığlığının daha çok duyulacağını düşündük. İsrail, insanlık adına ne varsa yok ediyor. Çoğu çocuk ve kadın on binlerce insanı katletti, katlediyor. Hastaneleri, okulları, üniversiteleri, oyun bahçelerini, ibadethaneleri, mülteci kamplarını yani insan olmaya dair değerli olan ne varsa bombaladı, bombalıyor” dedi.

İNSANLIK DIŞI VAHŞET

İsrail’in insanlık adına ne varsa yok ettiğini vurgulayan Prof. Uçar, “Kuvözdeki bebeklerin elektriğini kesiyor. Yerleşim yerlerinin altyapılarını tahrip ediyor. Beyaz fosfor bombaları kullanıyor. Nükleer silahlarla tehdit ediyor. İsrail, insanlık adına ne varsa yok ediyor. Doğru haberler yapılmasın diye gazetecileri öldürüyor, yaralılara müdahale edilmesin diye ambulansları bombalıyor, sebep olduğu enkazlara ulaşılmasın diye yolları tahrip ediyor, “burası güvenli bölge buraya gidin” deyip gösterdiği istikamete giden insanların üzerine ölüm yağdırdı, yağdırıyor. İsrail, insanlık adına ne varsa yok ediyor. Yıllardır Gazze’ye sıkı bir abluka uyguluyor, Gazze’ye ilaç ve diğer insani yardımların sokulmasını engelliyor. Küçücük çocukların bedenlerini uyuşturmadan, anestezisiz ameliyat yapmak zorunda kalan doktorları da sağlıklı çalışamaz hale getiriyor” diye konuştu.

İSRAİL’İN MANİPÜLASYONLARI

İsrail’in yalanları ortaya çıkmasın diye bölgenin internet bağlantısını kestiğini dile getiren Uçar, “Kendisine bağlı Siyonist ideolojiyi benimsemiş sosyal medya uygulamalarının sahiplerine sosyal medya hesaplarını sansürletiyor, hatta yüz binlercesini kapattırıyor. Aynı şekilde, yapay zeka araçlarını, arama motorlarını kendi propagandasına alet ediyor. Siyonist güçlerin ellerinde bulundurduğu akademi kurumlarını, bilimsel dergileri ve yayın evlerini bir silah gibi kullanıyor. Kendi yalanlarına ortak olmayan bilim insanlarına ambargo uyguluyor hatta işlerine son verdiriyor. Daha da önemlisi yansız diye düşündüğümüz birçok bilimsel çalışmayı ve kavramı kendi çıkarları çerçevesinde eğip büküyor ve bir manipülasyon aracı olarak kullanıyor. Siyonist güçler eli ile sanat dünyası, İsrail’e hizmet edecek şekilde dizayn edilmeye çalışılıyor. İsrail’e övgüler düzmeyen sanatçılara baskı uygulanıyor, iş anlaşmaları iptal ediliyor, hatta sürdürülen projelerden çıkarılıyorlar” şeklinde konuştu.

ARTIK İNSANLIK UYANDI

Artık insanlığın uyandığını anlatan Uçar, “İsrail daha önce yaptığı katliamları medya manipülasyonları ile insanların büyük bir kısmının gözünden kaçırmıştı. Bunu yine denedi ama bu sefer başarılı olamadı. Sosyal medyada yapılan tüm kısıtlamalara rağmen iyi insanlar bir yolunu bulup Filistin’de olup bitenleri gördüler, anladılar ve tepki koydular, tepki koyuyorlar. İsrail ve Siyonizm sadece Filistin için değil, uluslararası hukuk ve uluslararası barış için de ciddi bir tehlikedir. Örgütlü bir kötülük olarak İsrail ve Siyonizm dünyanın kaos içinde kalmasını hedefliyorlar. Ancak doğrudan Türkiye’yi de hedefliyorlar. Başta Netanyahu olmak üzere Siyonist politikacıların ağızlarından düşürmediği “Vaat edilmiş topraklar”, “Yeşaya kehanetleri”, “Büyük Yahudi Krallığı” Türkiye’nin bir kısmını ve Kıbrıs’ı da kapsıyor. Bize açıkça tehdit olan bu ideolojiyi lanetlemek, güçlenmemesi için elimizden geleni yapmak hepimizin görevidir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

REKTÖR DE KATILDI

Basın açıklamasına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.


İHA

Son Güncelleme: 18.12.2023 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet canıtez 2023-12-09 00:22:58

Diğer rektör yardımcısı nerede?

Avatar
En İyi Cevap 2023-12-09 16:44:33

Kesinlikle tebrik edilecek, önemli bir duruş (70 gün sonra olsa bile). Acaba kaçımızda siyonistlerce üretilen cep telefonu yok? Kaçımızın arabası siyonistlerce üretilen bir araba değil? Kaçımızın bilgisayarı siyonistlerce üretilen bir marka değil? Kaçımızın bindiği uçakları siyonistler üretmiyor? İsmi yerli olan içtiğimiz suların, kullandığımız bankaların hangi firmalara ait olduğuna bir bakar mısınız (zamanının Osmanlı Bankası, bir İngiliz Bankası idi)? Sorular artırılabilir. Bir ülkenin en üst kurumu olan bir üniversitenin en iyi cevabı, siyonistlerin marka haline getirip, hepimizin kullandığı her türlü ürünü, kahvesinden arabasına; deterajınından otomobiline, bilgisayarına, yazılımına kadar üretmek olmalıdır. Elbette bu tek başına göz bebeğimiz Hitit'in değil, ülke çapındaki bir işbirliği ile olacaktır.

Avatar
Gemicik 2023-12-09 09:07:59

Sizler samimi olarak Filistine destek veriyorsunuz ne guzel, insanlar ölen cocuklar icin uzuluyor, dua ediyor. Ama sunu biliyormusunuz Israil Gazze saldirisina basladiktan sonra Israil'e 350 gemi gitmis, bu gemiler birilerinin ogluna ait gemicikler biliyormusunuz. Sizler burda kendinizi parcaliyosunuz birileri de milyonlarca dolar para kazaniyor. Iste iki yuzlululuk bu.

Avatar
masum 2023-12-09 10:13:09

Iyi soru cevap ver rektor

Avatar
Teşekkürler 2023-12-09 07:44:37

????????????????????????????????????????????????

Avatar
Selim 2023-12-09 11:52:36

Geç oldu biraz ama Allah razı olsun, darısı diğer sessiz kalan üniversitelere. Gönül isterdi ki, saldırının başladığı ilk günlerde İlahiyat Fakülteleri öncülük yapsındı ama onların daha önemli teolojik tartışmaları var maalesef.

Avatar
İlginç 2023-12-09 11:58:10

Filistin yürüyüşünden neden rahatsız olur bu yorumcular. Rahatsızlıklıklarını da direkt söyleyemeyecek kadar da rahatsızlar. Yapmayın artık. Rahat olun.