Vali'den art arda toplantılar

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Çorum’da alt yapı, tarımsal sulama, esnafla asayiş toplantıları yapıldı. Vali ayrıca Bilsem'i ziyaret etti.

07 Şubat 2024 Çarşamba 23:15
Vali'den art arda toplantılar

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Çorum’da alt yapı, tarımsal sulama, esnafla asayiş toplantıları yapıldı. Vali ayrıca BİLSEM'i ziyaret etti.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Çorum’da alt yapı hizmetlerinin iyileştirilmesi için yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.

DOĞALGAZ, ELEKTRİK, SU VE TELEKOM

Kentte altyapı hizmetlerinin (doğalgaz, elektrik, su, Telekom) iyileştirilmesine ve verimliliğin arttırılmasına yönelik yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiği koordinasyon toplantısı, Vali Zülkif Dağlı Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İLGİLİ KURUM TEMSİLCİLERİ KATILDI

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Cemal İbrahim Yalçın, Milli Emlak Şube Müdürü Adem Özsoy, YEDAŞ Bölge Müdürü Bahadır Tanrıverdi, Türk Telekom İl Müdür V. Alihan Kuyumcu, Çorum Gaz Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.
Toplantıda kurumlar arası koordinasyonun önemine değinen Vali Dağlı, kurumların yapacakları yatırımları planlama aşamasından itibaren birbirleriyle paylaşarak sorunlara ortak çözümler üretilmesinin, kurumlarımıza kaynak ve zaman tasarrufu sağlayacağını, ayrıca altyapıların sürekli yeniden açılmasının önüne geçilerek sağlıklı ve sürekli altyapı hizmeti verilmesine imkân sağlayacağını ifade etti. Vali Dağlı, altyapı hizmetlerinde verimliliğin arttırılması için yatırımların aynı zamanda başlayıp aynı zamanda bitirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

GÜNCELLEME VE DENETİM

Toplantıda, kurumların birbirlerinden talep edecekleri belge ve izinlerin neler olduğuna ilişkin bir doküman hazırlanmasına ve bu dokümanın sürekli güncellenmesine karar verildi. Ayrıca yapı denetimleri sırasında elektrik tesisatları, internet ve telefon altyapı donanımlarının uygun yapılıp yapılmadığının dikkatli bir şekilde denetlenmesi hususu da görüşüldü.

TARIMSAL SULAMA

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum’da tarısal sulama alanlarının artırılması için yapılması gerek çalışmaları değerlendirdi.

Kentin tarımsal sulamadaki mevcut durumu, tarımsal sulamaya açılan alanların arttırılması bakımından alınması gereken önlemler ve proje değerlendirmelerinin görüşüldüğü toplantı, Vali Dağlı başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Yardımcısı Tamer Orhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Coğrafi konumu açısından önemli bir tarım potansiyeline sahip olan ilimizde;  tarımsal ürün çeşitliliğinin ve kapasitesinin arttırılması için tarımsal sulamanın önemine değinen Vali Dağlı, şehirde 208.000 ha sulanabilir arazinin bulunduğu ve bu arazilerin %52,9’unun (110.077 ha) sulandığını belirterek, yürütülmekte olan projelere devam edilmesi ve geliştirilmesinin yanı sıra yeni atılacak adımlarla bu oranın daha da arttırılması için  tarım sektörüne hizmet veren tüm paydaşlar ile birlikte özveriyle çalıştıklarını ifade etti.

Sulanabilir tarım alanlarının artması ile birlikte tarımsal üretime katılımın ve istihdamın da artacağını belirten Vali Dağlı, bu durumun ilimiz tarımının şu anda bulunduğu seviyeden daha iyi noktalara gelmesine, ilimiz ekonomisinin gelişmesine ve vatandaşlarımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlayacağını, bu nedenle bu konunun üzerine hassasiyetle eğildiklerini ifade etti.

ESNAFLA ASAYİŞ TOPLANTISI

Esnaf Odalarının Temsilcileri ile Asayiş Değerlendirme Toplantısı, ValiSayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

BU NOKTALARDA DENETİM

Toplantıda, Çorum’un genel güvenlik ve asayişini etkileyen konular ile birlikte; sanayi sitesi ve otogar güvenliğinin sağlanması, Tekel Bayileri, Açık Tütün Satışı Yapan Yerler, Kahvehaneler, Güzellik Merkezleri ve Salonları, Berberler, Kuaförler, Otoparklar, Oto Yıkamalar, Hurdacılar, Servis Araçları, Motokuryelerin denetlenmesi, sokak aydınlatma çalışmalarına devam edilmesi vb. konular detaylıca görüşülerek değerlendirildi.

GÜZEL MESAFE ALINDI

Esnaf odalarının temsilcileri ile her ay gerçekleştirilen bu toplantıların oldukça yararlı olduğunu ve güzel mesafeler alındığını belirten Vali Dağlı, bir ay önce gerçekleştirilen toplantıdan bu yana yapılan çalışmalarda kat edilen ilerlemeyi değerlendirmek, alınması gereken başkaca önlemler varsa onları görüşmek üzere toplandıklarını vurguladı.

KAZANIMLAR DEĞERLİ

Emniyet ve asayiş konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalarla elde edilen kazanımların değerli olduğunu belirten Vali Dağlı, toplantıda görüşülen ve değerlendirilen konular üzerinde hassasiyetle duracaklarını, esnaf odaları ile iletişim, uyum ve koordinasyon içerinde çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini kaydetti.

BİLSEM’İ ÖNEMSİYORUZ

Öte yandan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, gerek zihinsel anlamda gerek müzik ve resim gibi görsel alanlarda özel yetenekli öğrencilerin, gelişim ve öğrenme özelliklerini destekleme anlamında BİLSEM’i çok önemli gördüğünü söyledi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Bilim ve Sanat Merkezi’ni (BİLSEM) ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Burada eğitim gören öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Dağlı, eğitim ve ilgi alanları hakkında sorular sordu. Vali Dağlı, özel yetenekli çocukların bir araya geldiği, bilim ile sanatın buluştuğu BİLSEM’in, kendi okullarında aldıkları eğitimin yanı sıra verdiği eğitim ve yaptığı etkinliklerle öğrencilerin ufkunun açılmasına önemli ölçüde katkı sağladığına dikkat çekti.

Devlet olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve genel bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını vurgulayan Vali Dağlı, eğitimde kalitenin artırılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizdi. Okullarda eğitim gören üstün zekalı öğrencilerin Bilim ve Sanat Merkezi tarafından tespit edildiğini hatırlatan Vali Dağlı, bu özel öğrencilerin merkezde yetiştirilerek geleceğe hazırlandığını sözlerine ekledi.

BİLSEM`de görevli öğretmenlerle de kısa bir toplantı yapan Vali Dağlı, özverili çalışmalarından dolayı merkezdeki görevli öğretmenlere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 08.02.2024 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu vatandaş 2024-02-08 15:51:02

dershaneler sokaklarında ( Yavruturna mah. Maliye sokakları) yüksek sesle gezen, hız yapan araçlar denetlenmeli, çocuklar orada geleceği için çırpınıyor hatta bu sokaklar trafiğe kapatılmalı, döner kavşaklarda geçiş üstünlüğüne ilişkin bilgilendirmeler ve emniyet kemersiz araç kullanımı konusunda değerleme yapılmalı,
denetim şart, eğitim şart kısmı kısmi döner kavşak öncülüğü uyarılmalı, sayğılar dilerim