Valilik’ten ‘Millet İttifakı’ açıklaması

Çorum Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenindee millet ittifakının temsilcilerine protokol sırasında yer verilmediği iddiaları açıklık getirdi.

31 Ağustos 2021 Salı 11:50
Valilik’ten ‘Millet İttifakı’ açıklaması

Çorum Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde millet ittifakı’nın temsilcilerine protokol sırasında yer verilmediği iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

“İlimiz basınında; 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Valiliğimiz tarafından düzenlenen kutlama töreninde millet ittifakına mensup partilerin temsilcilerine protokol sırasında yer verilmediği, Valilik tarafından İYİ Parti’nin yok sayıldığı haberleri gündeme getirilmiştir. Yapılan haberler gerçeği yansıtmamakta olup; 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı’na tüm protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları, meslek oda ve birlikleri ile halkımız davet edilmiştir.

Kadeş Barış Meydanı’nda saat 10.30’da gerçekleştirilen kutlama programının bir düzen ve ahenk içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla, A protokol listesinde yer alan kişilere ve Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilerin il başkanlarına gönderilen resmi davete ek olarak, 29 Ağustos 2021 tarihinde kendileri ile irtibat kurulmuş ve söz konusu törene katılım durumları sorulmuştur. Törene katılacağını beyan eden tüm katılımcılarımıza, Valiliğimiz Protokol Listesine uygun olarak en ön sırada şeref tribününde sandalye ayrılmış, isimlik açılmıştır. Ayrıca tören alanında katılımcı ve misafirlerin yerlerini rahatça bulabilmeleri için mihmandar personel görevlendirilmiştir.

Tören alanında şeref tribünün en ön sırasına 19 protokol üyesi, 2 de şehit ailesi ile gazi ve ailesine olmak üzere 21 sandalye yerleştirilmiştir.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Sn. Bekir Özsaçmacı’ya da tören alanında ön sırada yer ayrılmış ve isimlik açılmıştır. Ancak Sn. Özsaçmacı’nın hemen yanında oturması planlanan şehit ailesi, çocuğunu Sn. Özsaçmacı’ya ait yere oturtmuş ve bu yüzden isimliğin önü kapanmıştır.

Tören alanına gelen Sn. Özsaçmacı ismini göremeyince tepki göstermiştir. Görevli personelimiz tarafından kendisine şeref tribününde en ön sırada yer ayrıldığı ve isimlik açıldığı, yerinin gösterilmek üzere yardımcı olunmak istendiği ısrarla belirtildiği halde tören alanını terk etmiştir.

Ayrıca yapılan haberlerde yer alan, Çorum Milletvekili Sn. Tufan KÖSE ve CHP Çorum İl Başkanı Sn. Mehmet Tahtasız’a da yer ayrılmadığı, yapılan itiraz neticesinde yer ayrıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamakta olup, her iki misafirimiz Valiliğimizce düzenlenen tüm programlara katılmış ve kutlama töreninde de şeref tribününde kendilerine önceden ayrılan yerlere oturmuşlardır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Son Güncelleme: 31.08.2021 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramiz Dayı 2021-08-31 12:54:06

Yeğen, milliyetçiyiz diye yola çıkanlar şimdi HDP ye tek kelime edemiyor.. iş hükümete ve devlete saldırmaya gelince aslan kesiliyorlar..

Avatar
VATANDAŞ 2021-08-31 12:10:50

Bir yerlerden kavga çıkarsam diye gezen İyi Parti İl Başkanı, bir çocuğun koltuğuna oturmasına bile müsamaha gösteremeyen bir İl başkanı, muhalefette iken her yerde kavga çıkartmak için çabalayan ve muhtemelen ilerde İktidara geldiğinde daha neler yapacağı kestirilemeyen İl Başkanı.

Avatar
Yorumcu 2021-08-31 12:00:56

Lan ne büyük mevzular ya. Sene 2021 saçma sapan meseleler. Eminim sadece Türkiye'de vardır böyle saçma sapan takıntılar.

Avatar
BEN BAŞKAN 2021-08-31 14:25:40

Boş bulduğu yere otursaymış. Koltuk begenmeyen beyefendi

Avatar
Saçmacı 2021-08-31 14:34:36

Soyadıyla müsemma saçmalamak huzursuzluk çıkarmak huyu olmuş körle yatan şaşı kalkar CHP hdp fetö ile bu kadar hemhal olursan olacağı bu nereden ne çıkarsam kavga etsem

Avatar
Çorum19 2021-08-31 14:35:34

Protokol harici yerde oturanlar insan değil mi ? Siyasi parti temsilcisi olmak protokolde yer edinmekse hiç törene katılmasın daha iyi. Lafım sadece iyi parti il başkanına değil tüm protokol üyeleri için geçerli olmalıdır. Yerine şehit ailesi oturdu diye huzursuzluk cıkarmak doğru değil diğer yorumda yazıldığı gibi sene 2021 olmus çok daha önemli meseleler varken bunşarla ugrasmak komik

Avatar
Osman Seden 2021-08-31 16:13:37

Herkes rolünü güzel oynuyor valilik protokol cocuk muhalefet iktidar.Özellikle yorumcular rolün hakkını vermiş.