‘Yaşama yol ver, farkındalığı artıracak’

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi için başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

17 Şubat 2016 Çarşamba 11:55
‘Yaşama yol ver, farkındalığı artıracak’

 İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi için başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama otelinde düzenlenen kahvaltılı tanıtım programına, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ile sağlık çalışanları katıldı.

‘YAŞAMA YOL VER, FARKINDALIĞI ARTIRACAK’


Tanıtım toplantısında kampanyaya dair bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel kampanyanın amacının, 112 acil çağrı hattının gereksiz yere aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğinde özen gösterilmesi konusunda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, ‘YAŞAMA YOL VER’ sloganı ile ülke genelinde büyük bir medya kampanyası  başlatıldığını söyledi.


Yücel konuşmasına şöyle devam etti:


‘554 BİN 799 ÇAĞRIDAN 43 BİN 930’U GERÇEK’


“Komuta Kontrol Merkezimize 2015 yılında toplam 554.799 çağrı gelmiş olup, vaka sayımız ise 43.930'dur. Yine 2015 yılında ilimizde ilk 10 dakikada kentsel vakaya ulaşım oranımız % 97, Kırsal vakalarda ise ilk 30 dakikada ulaşım oranımız % 90 olarak gerçekleşmiştir.


Bu hizmetler verilirken zamanla yarışılmakta, hasta veya yaralıya ulaşırken bazı engellerle karşılaşılmakta ve sıkıntılar yaşanmaktadır.


‘AMBULANSA TRAFİKTE BEKLETMEDEN YOL VERELİM’


112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında, aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından gereksiz yere meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan kişi veya yakınları zamanında bu hatta ulaşamamakta böylece hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır. Bu yüzden ambulansa trafikte bekletmeden yol verelim ve 112 hattını gereksiz yere meşgul etmeyelim. ‘Yaşama yol ver’ kampanyasına tüm halkımızın desteğini bekliyoruz.


2016 yılı boyunca devam edecek olan medya kampanyası, tüm illerde olduğu gibi ilimizde de başlamış bulunmaktadır. Kampanya süresince Kamu Kurumlan, belediyeler, medya kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içinde çalışacaklardır. İşbirliği içinde çalışmak medya kampanyasının başarısı için büyük önem taşımakta olup kampanya boyunca pek faaliyet yapılması planlanmıştır. Kampanyamıza destek veren, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşları, yerel basın mensupları, Servis Şoförleri ve Taksi Esnaf Odaları ile kampanyamız boyunca görev alacak arkadaşlarımıza ve Çorum halkına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”


Programda ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyası ile ilgili kamu spotu ve Sağlık Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili sunum gerçekleştirildi.






Son Güncelleme: 17.02.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165