Başkentli kadınlar dünyanın merkezinde

Ankara merkezli Emekçi Bozkır Kadın Kooperatifi Çorum'a kültürelg ezi düzenledi.

26 Mart 2024 Salı 00:44
Başkentli kadınlar dünyanın merkezinde

Ankara’da yaşayan kadınların kurduğu ve kültürel gezilerde kadın katılımını önemseyen, kar amacını değil kadın dayanışmasını ekonomik faaliyet olarak hedefine koyan Emekçi Bozkır Kadın Kooperatifi ile merkezi Ankara’da bulunan Çorum Evcikuzkışla Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen Çorum gezisi yoğun katılımla gerçekleşti.

Kooperatif Başkanı Salime Tarihçi ile Kooperatif 2. Başkanı/Medyadan Sorumlu Üye Gültaç Harmancı Korkut’un verdiği bilgiye göre; 24 Mart Pazar günü Ankara’dan yola çıkan 7’den 70’e kadın, erkek ve çocukların bulunduğu kafilenin ilk durağı Evcikuzkışla Köyü yolu üzerindeki tarihi taş mektep oldu. Taş mektep ile ilgili bilgi alan, fotoğraf çektiren kafile yoluna devam ederek köye ulaştı. Köy konağında çay ve ikramların eşliğinde yöre halkıyla sohbetler edildi. Dernek Başkanı Hürdoğan Aydoğdu, köydeki tarihi mekânları gezilmesine eşlik ederken, eskiden kullanılan yapı ve eşyaların kullanım alanları ile ilgili bilgiler verdi.

Konukların sonraki durağı Yenihayat Barajı olurken, hem yol boyu yöresel bitkiler toplayıp hem de baraj kenarında doğa yürüyüşü yapıldı.
Büyük bir heyecanla yoluna devam eden Başkentli kafile, 1986 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Hitit Güneşi Hattuşaş’ta geçmişe kısa bir yolculuk yaptı. Hattuşaş Antik Kenti gezip bilgi alan kafile, kentte bulunan gizemli yeşil taşa yoğun ilgi gösterdi. 
Hattuşaş’nın etkileyici kutsal mekânı olan, yüksek kayalıklar arasına saklanmış Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı ziyareti sonrası gezi programını tamamlayan kafile Ankara’ya döndü.

Emekçi Bozkır Kadın Kooperatifi Başkanı Salime Tarihçi; ülkenin tarihi yerlerine düzenledikleri kültürel gezilere kadınların yoğun ilgi gösterdiğini, sosyalleştiklerini ve gezilerden mutlu döndüklerini, organizasyonun önümüzdeki aylarda da devam edeceğini söyledi.

Son Güncelleme: 26.03.2024 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.