Bir başarı hikayesi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde faaliyet gösteren Sevgi-Sun Mantı Üretim Tesisi'nin başarı öyküsü Milliyet'e haber oldu.

10 Mart 2024 Pazar 00:16
Bir başarı hikayesi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde faaliyet gösteren Sevgi-Sun Mantı Üretim Tesisi'nin başarı öyküsü Milliyet'e haber oldu.

Betül Topaklı imzali haberde, Çorum'un Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Havva Özata, mantı ve erişte üretimi yapan Sevgi-Sun'un kuruluş aşamasından gelişmesine ve Türkiye'de adından söz ettirmesine gelen süreci özetledi.

2016 yılında 7 kadından oluşan bir kooperatifin OSB’de 2 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiğini aktaran Havva Özata, “Bu süreçte bize inanlarla yolumuza devam ettik. Çevre ve eş baskısına maruz kalan hanımlarla yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. 7 ortağımız ve 25 kişilik çalışanımızla günlük 400-500 kilo olan mantı üretimimizi 2 tona çıkardık. 6 dönüm araziye 25 milyon yatırımla fabrika kurmayı başardık. Yerimiz, projemiz, zemin etüdü ruhsatımız her şeyimiz hazır. Yatırımımız için kırsal kalkınma teşvikini bekliyoruz.” dedi.

Haberin detayları bu linkte:https://www.milliyet.com.tr/pembenar/7-kadinla-25-milyon-liralik-manti-fabrikasi-kurdu-bir-torba-una-muhtactik-veresiye-aldik-7086524

Son Güncelleme: 10.03.2024 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözlemci 2024-03-10 12:14:10

Güzel bir çaba, lâkin; elin kadınları ev altlarında elektronik araçlar monte ederken, biz hala yeme içme, mantı, erişte ile oyalanıyoruz.

Avatar
Güzel bir gelişme 2024-03-10 13:08:01

Helal kazanan,helal yiyen tüm bacılarımıza Allah hayırlı bereketli kazançlar nasip etsin.