Çorum'da ‘Kadına el kalkamaz’ mottosu

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, 'Kadına el kalkamaz' mottosuyla köylerde erkekleri bilinçlendirdi.

21 Temmuz 2022 Perşembe 15:31
Çorum'da ‘Kadına el kalkamaz’ mottosu

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Çorum’un Laçin ilçesine bağlı Gökgözler, Çamlıca ve Narlı köylerinde yaşayan erkek vatandaşlara 'Kadına el kalkamaz' mottosuyla bilinçlendirme yaptı.

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimi’ kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, geçtiğimiz gün Laçin ilçesine bağlı Gökgözler, Çamlıca ve Narlı köylerinde ikamet eden erkek vatandaşlara bilgilendirme faaliyeti düzenlendi.

Vatandaşlara şiddetin tanımı ve çeşitleri, doğurduğu sonuçlar, çocuklar üzerindeki etkileri ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi hususunda KADES (Kadın Acil Destek) Uygulamasının önemi anlatıldı ve elektronik kelepçe uygulamasından bahsedilerek broşür dağıtıldı.

‘Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur’ adı altında afiş asılarak şiddet veya şiddet tehdidinin önlenmesi amacıyla Jandarma’nın 7/24 görevde olduğu hatırlatıldı.

Son Güncelleme: 22.07.2022 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.