Çorum’da ilk, Belediye’den güzel proje

Çorum Belediyesi kadınların el emeği göz nuru ürünlerini ekonomiye kazandırıyor.

23 Şubat 2024 Cuma 16:50
Çorum’da ilk, Belediye’den güzel proje

Çorum Belediyesi kadınların el emeği göz nuru ürünlerini ekonomiye kazandırıyor. Eski Belediye hizmet binasında hazırlanan Kadın Emeği Çarşısı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açılacak.

ÇORUMLU KADINLAR ÜRETECEK

Edindiğimiz bilgile göre; Sivas Belediyesi'nde bir örneği görülen Kadın Emeği Çarşısı Projesi Çorum'da da hayata geçiriliyor. Çorum Belediyesi Kadın ve Kültür Merkezleri'nde yine kadınlar tarafından üretilen ürünler eski belediye hizmet binasında kurulacak çarşıda satışa sunulacak. Elde edilen gelir emekçi kadınlara verilecek.

ÇORUM'DA İLK OLACAK, KADIN EMEĞİ ÇARŞISI

Kadınlar kendi ürettikleri ürünleri artık Çorum Belediyesi Kadın Emeği Çarşısı’nda satışa sunabilecek. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Tesisler Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Makine İkmal Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri çalışmaları yerinde inceleyerek “Güzel bir Kadın Emeği Çarşısı oluşturduk. İnşallah kadınlarımız ürettikleri el ürünlerini burada satıp aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar." dedi.

ÇORUMLU KADINLAR EV EKONOMİSİNE KATKI

Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri’nde binlerce kadının farklı branşlarda kurslara katılarak üretim yaptıklarına dikkat çeken Başkan Aşgın “Kursiyerlerimiz bizden, ürettikleri ürünler için satış yeri yapmamızı istemişlerdi. Bu talep üzerine ev ekonomisine katkı sağlamaya çalışan kadınlar için satış yeri oluşturduk. Gazi Caddesi’ndeki eski belediye hizmet binasında daha önceden veznelerin bulunduğu alanda Kadın Emeği Çarşısı’nı hizmete sunduk."dedi.

ÇARŞIYA ÜRÜNLERİN GİRMESİ İÇİN BAZI ŞARTLAR VAR

Kadınların ürünlerini çarşıya getirebilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerektiğini belirten Aşgın, Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri kurslarına katılarak sertifika alanlar, Halk Eğitim Merkezi kurslarından sertifika alanlar ve Çorum Ticaret Sanayi Odası'nın girişimcilik kurslarına katılan kadınların ürünlerini çarşıda satabileceklerini belirtti.

ÜRÜNLER GÖREVLİLER TARAFINDAN İNCELENECEK

Kadın Emeği Çarşısı’na getirilen ürünlerin, görevliler tarafından incelenerek seçileceğini belirten Başkan Aşgın “El emeği, göz nuru ürünlerimiz burada mutlaka kalitesiyle, estetiğiyle, güzelliğiyle göz doldurmalı. Kalitesi Çorum Belediyesi kadın emeğine yakışır olmalı. Çorumlu kadınlar zaten en güzelini yapıyor."dedi.

Başkan Aşgın, Kadın Emeği Çarşısı’nın resmi açılışını ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapacaklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 23.02.2024 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum... 2024-02-23 21:43:03

Şu adamdan artik midem bulandi, yerel basin bile tarafli hale gelmiş!

Avatar
İsmail 2024-02-23 19:13:15

Birçok şehirde turistik ilçelerde hatta köylerde bile var ornek komünist başkanın eski ilcesi ovacigin kadınlarının yaptığı şeyler marketlerde satılıyor sıvası örnek almışsınız turkiyeden buradan haberiniz var seçim oluncami uyandiniz

Avatar
Oy yok 2024-02-24 09:18:27

Bir gariban ev hanımı oyuncak satıp ekmek parası kazanmak için çırpınacak. Ama AKP nin kadın kültür merkezlerine koşulsuz şartsız AKP li kadınlar 30 bin 40 bin maaşlı belediye personeli olarak işe alınacak. Bunun dinde ki yerini biri bana açıklasın

Avatar
Ahmet Köşkerler 2024-02-24 15:01:05

Show Time.bu şehrin en büyük talihsizliği vizyonsuz belediye başkanı tarafından yönetilmesi. 5 yılda ucube bir iş merkezini bitiremedi.

Avatar
Oy yoka cevap 2024-02-24 17:43:37

ak partiliyim maddi manevi katkım olmuştur Benim çocuklarım yüksek lisans yapmış üstelik branşları en gerekli bölüm günümüzde ama yok dediğiniz gibi değil

Avatar
Sahi 2024-02-25 21:07:44

O binanın kullanım ömrü doldu sanmıştım ama demek ki dayanıklı yapılmış hizmet vermeye devam etmekte ve ben yanılmışım... eski görünmüyor şimdi