95 yıllık tarihi cami Kur’an Kursu oldu

Çorum'da çivi kullanılmadan ahşap geçme tekniği ile inşa edilen 95 yıllık tarihi cami, Kur’an Kursu olarak hizmete açıldı.

04 Ekim 2023 Çarşamba 23:43
95 yıllık tarihi cami Kur’an Kursu oldu

Çorum’un İskilip ilçesine 10 yıl önce getirilen, getirildiği günden bu yana ilçe girişinde atıl vaziyette bulunan, çivi kullanılmadan ahşap geçme tekniği ile yapılan 95 yıllık tarihi cami Müftülük Kur’an Kursu olarak hizmete açıldı.

ÇİVİ KULLANILMADAN AHŞAP GEÇME TEKNİĞİ İLE YAPILDI

İskilip Belediyesi’nde yapılan açıklamada, çivi kullanılmadan ahşap geçme tekniği ile inşa edilen 95 yıllık tarihi caminin vatandaşların hizmetine sunulması için Erenler Mahallesi Kayacık Sokak yanında bulunan pırtı pazarına taşındığı, yer tahsisi yapıldıktan sonra belediye desteği ile bakım onarım ve çevre düzenlemesi yapıldığı, muhtarlık ve vatandaşların talebi üzerine de, İlçe Müftülüğü katkılarıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kur’an Kursu olarak hizmete sunulduğu bildirildi.

AÇILIŞ TÖRENİNE VALİ DAĞLI KATILDI

Tarihi caminin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kur’an Kursu olarak düzenlenen açılış törenine Vali Zülkif Dağlı ile ilçe yetkileri katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

İskilip Belediyesi, caminin taşınmasından şu anki haline kadar büyük emek sarf eden Erenler Mahallesi Muhtarı Murat Sak ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Dokumacı’nın ailesini ziyaret etti.
İskilip ilçesini ziyaret eden Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 2020 yılında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Dokumacı’nın babası Hüseyin Dokumacı ve halası Leyla Yalçın ile bir araya geldi.

ŞEHİT AİLELERİ EMANETİMİZ

Vatan toprakları üzerinde huzur ve güvenin temini için görevleri sırasında canlarını feda eden şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını vurgulayan Vali Dağlı, “Şehitlerimizin haklarını ödeyemeyiz. Vatanını, milletini, bayrağını korumak için canlarını veren, peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebelerden birine erişen şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanetler aileleri. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim en önemli görevimizdir” dedi.

Ziyarette İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya, İlçe Kaymakamı Ramazan Bolat, Belediye Başkanı Ali Sülük ve İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan da hazır bulundu.

Son Güncelleme: 05.10.2023 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sülüksüz bir yer 2023-10-06 19:33:19

yorum isimde saklı