Arasta hakikaten bir başka oluyor

Çorum Belediyesi'nin Çöplü Arastası’nda iki etapta gerçekleştirdiği cephe sağlıklaştırma çalışması tarihi çarşının şeklini şemalini tamamen değiştirdi.

15 Mart 2024 Cuma 14:54
Arasta hakikaten bir başka oluyor

Çorum Belediyesi Çöplü Arastası’nda bir ve ikinci etap sağlıklaştırma çalışmalarını tamamlarken, restorasyon yapılan adalar estetik görüntüsüyle dikkat çekiyor.

İki etapta restorasyon çalışmalarını tamamlayan belediye, 3 ve 4. etap cephe sağlıklaştırma çalışmaları için hazırlıklara başladı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ilk iki etabın ardından arastanın kalan kısımlarında da yenileme çalışması yapacaklarını duyurdu.
Çorum Belediyesi önce Saat Kulesi’ne cephe işyerlerinde, ardından tarihi çöplü arastasında birinci ve ikinci etap dahilinde 4 adada yenileme çalışmalarını yapmış oldu.

İHALE SEÇİMDEN SONRA

Kaderine terk edilmiş haldeki arastanın tarihi dokusuna yeniden kavuşmaya başladığını açıklayan Belediye Başkan Aşgın “Çöplü Arastası'nın adı çöplük olmuştu. Kaderine terk edilmiş bir haldeydi. Bu kimlikli arastamızı tarihi dokusuna yeniden kavuşturmak bizim aldığımız tarihi bir karar oldu. 4 adada çalışmalarımızı başlattık. İlk başta Saat Kulesi etrafıyla başladık, 1. etap olarak burayı kısa süre içerisinde tamamladığımız zaman şehrimizin ne kadar güzelleştiğini gördük. Hemen 2. etabın ihalesine çıktık ve oranın ihyasını, inşasını tamamlayarak yeniden ayağa kaldırıldık. 3. ve 4’ücü etapta ise 6 ada daha belirledik. Önce arastanın etrafını tamamlamayı hedefliyoruz.

Bu 6 adanın ihalesini seçimden hemen sonra yapacağız. Ardından kalan kısımların da ihalesini yapacağız. Hedefimiz 1-2 yıl sonra arastamızın tamamını tarihi kimliğine kavuşturmak.” dedi.

Öte yandan Çöplük Arastası imar planında yıkılacak olarak göründüğü için imar planı değişikliğinden sonra hazırlanan yeni proje Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onayına sunulacak.

Son Güncelleme: 15.03.2024 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2024-03-15 17:47:05

Evet tarihi meydan projesini destekliyorum ancak çöplük aynı çöplük

Avatar
Tamamtamam 2024-03-16 10:53:51

Arasta Çorum için çok önemli bir sorun görsellik ve turizm açısından. Belediyenin orayı güzelleştirmek görevi. Fakat Çorumda vatandaş kendi bireysel çıkarını düşünüyor genelde.belediyeden görevi olmayan icraatlar bekliyor.

Avatar
Kenann 2024-03-15 18:27:45

Çorum'un geleceğini kararttiniz. Akşemsettin caddesine yol acilmaliydi. Çorum'u saat kulesine hapsettiniz

Avatar
arastalı 2024-03-15 20:43:13

Arasta'da esnafın zihniyetini değiştirmedikten sonra ne yapsan boş! 2 seneye eski halini alır. Esnafa yeni düzene uymaları konusunda biraz net olunmalı.

Avatar
Uyanın 2024-03-15 22:10:37

Çorum arastadan ibaret değildir... İkinci çevreyolu lazım, Halk güvenliği için pazartesi pazarı yeri değişmelidir, Eğitim araştırma hastanesi önünde hâlen otobüs cep durağı alt yaya geçidi yoktur, ş
Kavşaklar nizami değil yollar hizalı değil çoğu yerde

Avatar
heri 19 2024-03-15 23:42:07

Merhaba çöplük çarşısına restorasyon yapılana kadar yıkılıp geniş meydan olsa idi farabi caddesi ile bağlanıp nasıl olurdu