Arşivden çıkan tarihi iddia: Çorum’da petrol bulundu!

Tarihi iddia 88 yıl önce bir yerel gazete sütunlarında yer aldı. Çorum Cezaevi inşaatı sırasında yapılan hafriyat kazısında petrol bulunduğu iddia edildi.

29 Nisan 2020 Çarşamba 21:37
Arşivden çıkan tarihi iddia: Çorum’da petrol bulundu!

Çorum Cezaevi inşaatı sırasında yapılan hafriyat kazısında petrol bulunduğu iddia edildi. Tarihi iddia 88 yıl önce bir yerel gazete sütunlarında yer aldı.
Tarihi iddia, 81 yıl önce yayımlanan bazı gazetelerde haber olarak yer aldı.  Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler şefi Erol Cesur, yaptığı araştırma ile tarihi bilgiyi yeniden gündeme taşıyan isim oldu. Yüksek lisans hazırlığı için yaptığı araştırmadan bahseden Erol Cesur, 24 Ekim 1939 tarihli Yeni Mersin Gazetesi’nde ‘Çorum’da petrol bulundu’ başlıklı bir habere rastladığını söyledi.
Geçmişte Çorum’un bu tür gelişmelerle gündemde olduğunu öğrenmek beni hayli şaşırttı” diyen Cesur, söz konusu haberde şu ifadelere yer verildiğini dile getirdi: “Çorum’da yapılmakta olan cezaevi temel hafriyatında petrole tesadüf edilmiştir. Vilayet, bu işle yakından alâkadar olarak bir mütehassısın hemen celbi için müracaat etmiştir. Damarın zengin olduğu tahmin edilmektedir.”


Haber7

Son Güncelleme: 01.05.2020 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2020-04-29 23:15:57

Çonum deprem bölgesi.
Kaplıcalar genelde bu bölgalerde çok rastlanır. Çorumde veya İlçelerinde jeotermal enerji daha etkih füydalanılmaz.
Keşke çıksada petrol ilimizin çehresi değeşir

Avatar
Çorum'da petrol hikayesi 2020-04-30 09:04:42

Çorum'da ilk ceza evi çöplük çarşısındaki taş handır devlet burası ufak olduğundan şimdiki yeni adliyenin yerine yani eski yıkılan ceza evini yapma kararı alır ihaleye çıkar ihaleyi alan mütaahhid zamanında teslim edemez ceza almamak iÇin inşaat temeline mazot döker ve petrol çıktığını söyler Ankara'dan incelemeye gelirler bu Zaman da müteahhid ceza almadan işi teslim eder uyanığın yalanı hala gerçekmiş gibi Çorumluyu hala meşgul eder haber devleti ve halkı aptal yerine koyan bir uyanıgın senaryosudur

Avatar
Xyz 2020-05-01 07:26:49

Hergun ya petrol ya doğal gaz babamın bir lafı vardır eskiden de iki yakam bir araya gelmiyordu şimdi de geç bunları anam babam